08 May 2012

Споделено от приятел

Биляна Савова - художник и дизайнер на бижута


     Срещнах Биляна преди около година. Тогава сестра ми случайно беше попаднала на снимки на нейни творби. Един поглед беше достатъчен за да сме сигурни, че искаме да притежаваме някоя от тях. И така попаднах в ателието на Биляна...
Biliana Jewellery

Biliana Jewellery
1.Кажете няколко думи за себе си. Биляна Савова, 34 годишна - илюстратор на детски книги и дизайнер на бижута. Родена съм и живея в София с приятеля си и нашето куче Хера.

2. Как избрахте тази професия/хоби? Семейството ми е от художници и нямах никакви колебания каква ще стана. Завърших първо Художествената Гимназия в София, а след това и Националната художествена Академия, София - със специалност Книга и печатна графика, магистър. Имам издадени книги с мои илюстрации у нас и в чужбина, а също и доста издадени български учебници с мои илюстрации и дизайн. 
С бижута започнах да се занимавам доста по-късно около 2009г. и решението беше импулсивно, продавах мои рисунки по интернет и в чужбина, и видях, че може да се изработят и предлагат и като бижута с мои авторски илюстрации. Лека полека това се разви с голям успех, и като сериозен бизнес.
Biliana Jewellery

3. Кое е най-трудното в нея/него? Трябва всеки ден сериозно да се занимаваш, да измисляш нови идеи и много усилено да работиш.
4. Кое е най-приятното?
Винаги ми е приятно да изработя нещо, това ме отпуска.
5. Откъде черпите вдъхновение?
За бижутата определено следя какви са тенденциите и търся непрекъснато информация и вдъхновение от викторианската епоха,      винтидж и романтичните стилове.
6. Как си представяте себе си и работата си след 10 години? Надявам се все така добре да се развива и да имам и клонове в чужбина. 
7. Пожелайте нещо на читателите. Много вдъхновение и не спирайте да гоните мечтите си!


Biliana Jewellery

Biliana Jewellery

Biliana Jewellery

Biliana Jewellery