31 May 2012

Сенки Moda I-Shine

  Наскоро, съвсем случайно, попаднах на тези сенки в едно квартално магазинче. Примамиха ме блестящите и наситени цветове. Предлаганата гама не е особено богата - 10-12 цвята, но наистина всички са много красив почти металически блясък, с изключение на черното (тук можете да видите грим направен с него), което не е толкова лъскаво. Наистина са подходящи за акцент в грима, но определено биха дошли в повече ако се нанесат на цялото око. Освен, разбира се, ако подобно екстремно лъсване не е търсен ефект.

 
  Добрe пигментирани са, а текстурата им е приятна, леко мазна и доста наподобяваща кремообразни сенки. Подобно на тях, сенките на Мода, най-лесно се нанасят с пръсти или с плоска, не пухкава четка. При полагане с по-рошава четка се ронят, а също е и доста трудно да се вземе достатъчно количество продукт, заради споменатата вече полу-кремообразна текстура. Трайността им е доста добра, но ако са без база отдолу, след 6-7 часа се събират леко в свивката на клепача, което е неприятно. При употребата на база, този проблем е ликвидиран.
  Определено за цената си (3.50лв) са доста добър продукт и си струва да ги пробвате ако харесвате наистина блестящ грим.
Цветовете на закрито и на слънце:
От ляво на дясно номера: 301, 306, 309, 331, 312, 308
Един грим направен с № 301 и №306
30 May 2012

MAC Prep+Prime transparent finishing powder

  Изключително фино смляна пудра. Матира кожата с часове и осезаемо удължава трайността на фон дьо тена, върху който е нанесена. Голям плюс за мен е и че е абсолютно безцветна и не е нужно да се съобразява с цвета кожата, който често се променя през различните сезони. 
  Не знам кое в състава ѝ е причината, но след тази пудра, кожата става кадифено мека на допир, което наистина ме очарова. 
  За съжаление обаче си има и своите недостатъци. Първият е, че е прахообразна и на мен лично ми е доста трудно да работя с нея без да нароня навсякъде. Предлага се и в компактна форма, която мисля, че би била по-добрият избор, но аз, по необяснима причина, реших да взема тази...
Другото, което наистина ме разочарова е, че се оказа крайно неподходяща за суха кожа, каквато е моята. Консултантката в MAC очевидно си разбира от работата и ме предупреди, че това не е продукт за мен, но нали съм всезнайка, реших да не я послушам. Следващия път когато отида, ще знам да се доверявам повече на преценката на момичетата, които работят в магазина. Ако я нанеса другаде, освен на Т-зоната, моментално усещам неприятно опъване като при пресушаване след измиване с агресивен продукт. Смятам, че в дългосрочен план, това ще се отрази много зле на и без друго сухите ми бузи и зона под очите и заради това за фиксиране на фон дьо тена на тези части от лицето си трябва да използвам друг продукт, което е малко досадно.
29 May 2012

Ден 11 - Опушен грим

30 дневно предизвикателство


  Много харесвам опушения грим. Той придава една особена изразителност на погледа, а и на цялото лице. Има нещо мистично и загадъчно в опушените очи. С този грим изглеждат по-дълбоки, но при неумело полагане и неподходящ цвят на сенките, има риск да добият и уморен вид, а околните да си помислят, че това не е търсен ефект, а сте просто болни или сериозно недоспали.
  Тъй като опушването обикновено предполага малко повече интензивност, обичам да го комбинирам с неутрално или нюд червило. Така очите изпъкват още повече. 

28 May 2012

Споделено от приятел

Любо Любенов - фотограф


  Преди 4 години, подготвяйки сватбата си, попаднах в нета на един сватбен албум на непозната двойка. Още след първите разгледани снимки знаех, че за нашата сватба искам точно този фотограф. 
  Така се запознах с Любо. След това се срещахме на сватбите на всичките ми приятели, поддържаме връзка и във Фейсбук.


1. Кажете няколко думи за себе си.  Казвам се Любо. Сватбен и Семеен Фотограф синс 2006. 
2. Как избрахте тази професия/хоби?  През 2006-та имах колежка, чиито приятели Гери и Георги имаха сватба… вече се бях занимавал любителски с някои неща (http://sentrix.deviantart.com/gallery/) и логично това беше "теста-на-истината" за всеки кандидат-фотограф:
Нещата, които снимам се харесват:
а) Само на приятели и познати
б) На напълно непознати
Заредих порядъчно с няколко месечни заплати за "златния обектив", който ползвам и до днес Nikkor 50mm 1.4D и за една светкавица и тръгнах за сватбата… оттогава не съм спирал… 


3. Кое е най-трудното в нея/него?  Всичко е трудно, все още ходя на всякa сватба, като на първата… безброй неизвестни, които имат само един ден време да се решат(техника, време, график, хора, действия, логистика, стрес, непредвидени обстоятелства) и най-вече случващото се зад обектива(скорост, бленди, позиция, настройки… всичко е цифри, преценка и непрестанна борба със непредвидимостта на светлината)… всичко това, без право на втори опит... и без право на болничен… и като споменах болничен… най-трудно ми беше 2010, когато Vertigo ме тресна в болница за 1 седмица: 
Понеделник: Линейка и Болница.
Вторник: Снимка на глава за менингит, инсулт или "нещо-друго", за щастие без подобни прогнози.
Сряда: Още на въртележката, едвам ставайки до тоалетна, с жестоки провали на тестовете тип: "Пипни си носа с лявата ръка и затворени очи" и "Стой на един крак". Четвъртък: Със смесен успех за кръгче на двора в болницата
Петък: Изписване по мое настояване люш-люш...
Събота: Разбира се - Сватба… отидох на първоначалния адрес 1 час по-рано, за да пробвам дали мога да стоя изправен и да ходя по маршрута от паркинга на входа и обратно… на 12-тия час от започване на снимането, всичко ми беше минало… 

4. Кое е най-приятното?  Това е лесно - резултата  Няма нищо по-хубаво от усмихнати и доволни хора.5. Откъде черпите вдъхновение?
WPJA - http://www.wpja.com/

6. Как си представяте себе си и работата си след 10 години?  Ще кажа… след 10 години. 

7. Пожелайте нещо на читателите.  Имам предчувствие за този блог… за това го четете редовно, за да може да се фукате след време, че сте били едни от първите, които са го чели…

Малко и от нашата сватба:
                  26 May 2012

Абитуриентски грим в лилаво и тюркоаз

Красавицата Леонора


  На първо място, искам да благодаря на Нора и майка ѝ за гласуваното доверие в този така важен ден и за разрешението да публикувам снимките (за които пък, благодаря от сърце на фотографката Камелия). Никога не бях гримирала абитуриентка или когото и да било за подобен повод и наистина ми беше изключително притеснено дали ще се справя. 
  Все пак успях да изпълня желанието на красавицата и съгласувахме цвета на грима с този на роклята, която всъщност не бях виждала до самия бал. Въпреки липсата на пробен грим и пълната импровизация, се получи наистина добре  Но знаете, на хубаво платно...25 May 2012

Ден 10 - Черно

30 дневно предизвикателство

Днес не ми остана никакво време за да проявя повече въображение и затова ще мина с един мноого семпъл черен грим. За него съм използвала единствено спирала и единични черни сенки на Moda. След като направих окото, просто избърсах четката с останалите сенки във веждите и си спестих употребата на молив.
Това е. Няма молив, няма очна линия. Само сенки. Наистина съм силно впечатлена от тази конкретна серия сенки на Мода и тези дни ще им отделя самостоятелна публикация със снимки на цветовете, които имам (6 бр.). Единствено черните са с полуматов завършек. Останалите са с уникален металически блясък. 22 May 2012

Lush - Lemony flutter и Million kisses

  Срам не срам, ще си призная, че първото ми посещение в Lush беше едва преди две седмици и дори не беше планувано. Наистина голям пропуск за една блогърка, която пише за козметика...
  Във въпросния ден тъкмо бях щурмувала MAC и удовлетворена, че съм с пълна торба и празно портмоне, се упътвах към изхода на мола, вперила поглед в пода за да не се изкушавам от никой друг магазин. И тогава ме лъхна един сладък, вкусен и леко задушлив аромат. Вдигнах глава за да видя какво е, тъкмо в момента, в който сестра ми ме задърпа точно в тази посоката: "Хайде да влезем в Лъш"... е, влязох, какво да се прави...
  Нещото, което ме впечатли още в първия момент, дори повече от упойващия мирис на магазина, беше лъчезарната усмивка на момичето, което ни посрещна. Абсолютно противно на всички тенденции в мола да се ходи максимално "натокана", аз правя шопинг туровете си в най-невзрачния си и полу-домашен вид - държа да ми е удобно, а не да съм красива за молските левенти. По тази причина, обикновено в магазините не ме приемат като особено платежоспособен купувач и ме посрещат с отегчено-презрителна гримаса от типа "Уффф, тая пък за к'во ся влиза да ми пречи...". Затова и неподправената усмивка на девойчето, работещо в Лъш, ме учуди повече, отколкото ако бях видяла еднорог да се вози на ескалатора. Е, колежката на касата определено не можеше да се похвали със същата любезност, за съжаление, но не беше и арогантна като някои "дами" от по-скъпите вериги.

  Изобщо не планувах да купувам нищо, но все пак не можех да не разгледам и помириша това-онова, пък и да си набележа продукти за следващото посещение, докато сестра ми си избираше бомбички за вана. Не можах да осъществя плановете си обаче. След като ме разпитаха от къде знам за Лъш и ми намигнаха съзаклятнически като споменах bg-mamma като един от източниците, ми разказаха за всеки продукт, до който се докоснах и ме намазаха подобаващо с какво ли не. Не можех да си тръгна с празни ръце и си взех отдавна планувания за покупка и много хвален Lemony flutter. За да не му е самотно в торбичката, добавих и едно червило - Million kisses. 
21 May 2012

Споделено от приятел

Елена Кандева и нейното сладко хоби


  Познавам Ели отдавна. Съседки сме, а децата ни са връстници. Доскоро обаче не подозирах колко много и интересни хобита има. Не спира да ме изненадва с таланта, упоритостта си и желанието да се усъвършенства в това, което прави.

  Днес тя ще ни сподели само едно от всичките си интересни занимания - най-сладкото :) 

За останалите - друг път.1. Кажете няколко думи за себе си. Казвам се Елена. Хобита имам и съм имала много. Не мога да си спомня период, в който да съм нямала някакво занимание за свободното си време, независимо с колко такова съм разполагала. Като се почне от рисуването, мине се през десетина други дейности и се свърши (към днешна дата) със сладкарството и декорацията на торти, сладки и къпкейкчета /мъфини. Последните са ми слабост, стават винаги красиви, заради размерът им, правят се сравнително бързо и поне за мен - лесно. Също така позволяват множество варианти в една доза (обикновено  правя 12 - 14). При тортите винаги имам много идеи, но претворявам само една и там ми се налага да избирам, а аз имам лошата черта често да се колебая и да харесвам повече от един вариант, при което изборът на само един модел торта за изпълнение, винаги е много, ама много труден. Възприемам декорацията с фондан като вид творчество, при това уникално и винаги различно. Когато правя торта или сладкиши и сладки винаги със седмици обмислям идеята, какво и как ще сътворя, цветовете, композицията, изпълнението.
2. Как избрахте тази професия/хоби? Случайно покрай рождения ден на дъщеря ми се запалих по тортоправенето , сладкарството и най-вече декорацията с фондан, тъй като децата обичат захарни фигурки, а после се увлякох до степен, че хобито вече заема част от ежедневието ми. Това, което ме привилича, е именно декорацията, моделирането и оцветяването на тортата и мъфините. Повече наблягам на видовото разнообразие в декорациите на сладкишите, отколкото във видовете блатове. Като блат и крем имам няколко базови вида и ги сменям според случая, но като декорация и захарна украса, никоя торта и сладка не ми се повтарят. Моделирането освен творческо мислене изисква сръчност и бързина, поради характера на моделиращата маса /фондан, гъмпейст./
19 May 2012

Ден 8 - Червено

30 дневно предизвикателство  Червено е, вЕрвайте ми! Нищо, че на снимките изглежда оранжево...
  За пръв път слагам на очите си такъв цвят. Определено ще бъде и за последен... освен ако по някакви неведоми пътища се не озова в нощен клуб... като част от програмата Laughing


  Използвах отново палитрата със 120 цвята на Manly. Интересно откритие е, че тези сенки се държат много добре върху базата на ArtDeco, но върху базата на NYX, след не повече от два часа, картинката е потресаваща. Не изсветляват и не се ронят, а се свличат и размазват и ако гримът е бил по-тъмен, от него остава само едно голямо безформено петно.
18 May 2012

Ден 7 - Розово

30 дневно предизвикателство


  И така, настъпи вторият, най-неприятен за мен ден, от това предизвикателство. Първият беше синьото. Розово и синьо са двата цвята, които наистина не обичам да нося на очите си. Не мога да кажа каква именно е причината, но просто не ги харесвам.
  Все пак, заради целите на начинанието, преглътнах неудоволствието си и се гримирах. Въпреки очакванията ми се оказа, че розовото много ми отива сега, когато съм още със съвсем светла кожа. Когато потъмнея лятото, ако някой ме види с такъв грим, категорично ще реши, че се казвам Айше и току що съм избягала от пазара за булки в ромската махала...
  Пробвах два варианта - при единият розовото е съвсем малко, колкото да отбия номера. Другият си е класическо цикламено омазване.

17 May 2012

Спирала MaxFactor False Lash Effect 24


Сравнение с Masterpiece Max

    Вчера получих новата спирала на Макс Фактор. Имам оранжевата False Lash и я използвам от доста време. Макар и фаворитът ми да е друг, тази спирала също ми харесва. Много наситено черна е, не се рони и размазва и наистина придава доста обем, макар и да слепва миглите малко повече отколкото би ми се искало.
  Интересно ми беше да видя каква е разликата между нея и новата False Lash Effect 24. Четките са еднакви, консистенцията също (новата е една съвсем малка идея по-водниста, но е твърде вероятно да е така защото я отварям за пръв път). Когато се нанесат също изглеждат абсолютно еднакво върху миглите (цял ден си ходя с едното око гримирано с едната, а другото с другата). Единствената разлика се оказа, че новата "24" е водоустойчива.  И то доста устойчива. Това може би е най-сполучливата, която съм пробвала. Дори при търкане с гореща вода под душа, не се помръдна - нито се размаза, нито отрони, не остави черни следи под очите. 
Отгоре Masterpiece, отдолу False Lash Effect
И двете са измити от туш за да се виждат по-ясно 
  Възторгът ми се поохлади малко след като установих, че дори и мицеларният разтвор на Биодерма не я помръдва. Вече си представях как вовеки веков ще си остана спиралосана (току що я измислих тази дума Mr. Green ) и се сетих, че имам някъде останал домашен лосион за сваляне на грим с масло от жожоба и розова вода. Логично е, че водоустойчиви продукти се свалят по-лесно с почистващо средство на маслена основа, вместо с такова на водна. С мазния дегримьор успях да я смъкна, макар и пак не особено лесно.
  Категорично False Lash Effect 24 ми става фаворит за морето. Досега винаги съм слагала за плаж някаква водоустойчива спирала и винаги се е размазвала или направо е изчезвала от морската вода и мазните слънцезащитни лосиони. С тази мисля, че няма да имам подобен проблем. При силните дъждове напоследък също мисля, че ще ми влезе в употреба, но заради трудоемкото ѝ сваляне, едва ли ще я използвам всеки ден.
  
 Любимата ми спирала си остава друга. Имам опит с доста марки, макар и да има още много, които бих пробвала. Спиралата е най-често използвания от мен козметичен продукт и съм купувала какви ли не. Като се започне от Golden Rose, Impala, Essence, Maybelline, Bourjois и се стигне до  Dior и YSL (тази за обем е разкошна!). И въпреки това  отново и отново се завръщам обратно при MaxFactor - Masterpiece.
14 May 2012

Ден 5 - Бронз

30 дневно предизвикателство

Цветът естествено не се получи реален на снимките. В действителност е доста по-близо до бронза. 
Това всъщност е втория бронзов грим, който направих. Първият беше малко по-различен и на другото око, което според мен е по-красивото Laughing 
Когато застанах пред огледалото за да се снимам обаче, забелязах един стърчащ косъм и реших бъързичко да го дръпна с пинсетата... е така го дръпнах, че си отпорих и кожата с него и съответно, с благословии към блондинските си акъл и сръчност, се отправих към банята и фотосесията не се състоя.
Та, това, което виждате е вариант две. Не мога да кажа дали е по-добър или по-лош, но е различен.
Продуктите използвани са златист молив за очи на Импала, единични бронзови сенки на Руби Роуз (в пъти по-добри са като качество от това, което се предлага в палитрите на същата марка). Изглеждат различно в отделните сектори на клепача само заради различната техника на нанасяне и използването на 3 различни четки. Иначе сенките са само един единствен цвят.

13 May 2012

Споделено от приятел

Катрин и Анастасия - Si-Art

   Познавам Сия и Катрин от 7 години. Буквално пораснаха пред очите ми и от две лъчезарни деца, се превърнаха в очарователни и стилни дами, с вкус и усет към красивото.
  Те днес ще ни разкажат за своето прекрасно хоби - да създават красота.


1.Кажете няколко думи за себе си. Здравейте! 
Ние сме Анастасия Велева и Катрин Хрусанова. В момента сме студенти и се занимаваме с много и различни дейности, но всяко наше начинание стартира с усмивка и позитивна нагласа. Нашето хоби е да изработваме аксесоари и бижута уникати. С тях се опитваме да вдъхнем радост, усмивки и цветно настроение. Истински вярваме, че всяка една жена е уникална и заслужава да притежава частица магия, материализирана в едно цветно послание.


2.Как избрахте тази професия/хоби? Всичко стана естествено и несъзнателно. Бихме казали, че по-скоро хобито избра нас, а не ние него. Всичко започна от цветовете - чрез тях винаги сме подчертавали нашата същност - позитивни, усмихнати и креативни хора.
3.Кое е най-трудното в нея/него? В творческия процес няма трудности, защото правим с ентусиазъм всеки един аксесоар. Рано или късно нещата се получават независимо дали в първоначално измислената форма или в нещо съвсем различно. 
12 May 2012

MAC - Viva Glam Nicki

  Преди два дни най-сетне се самонавих, че трябва да пробвам червилата на МАК. По принцип имам жестока вражда с всичко, което се нанася на устните. Не знам тик ли е, навик ли или нещо друго, но сложа ли червило просто е задължително около 10 пъти в минута да си оближа или прехапя устата. Съответно и толкова горе-долу изтрайват всички червила и глосове върху мен - минути... 
  Единствено червилата на МаксФактор от серията Липфинити имат трайност от няколко часа, но изборът им на цветове не е особено голям. За червилата на МАК слушах и четох, че са с доста голяма трайност и затова реших да им дам шанс.
  И така, влязох в MAC и се залепих право на щанда с червилата. Буквално извръщах глава като минавах покрай другите им продукти, но все пак не се сдържах и взех и една пудра преди да си тръгна (за нея в друга публикация). Харесах си над 10 цвята. Наистина всички са много красиви и  разнообразни. 
11 May 2012

Ден 4 - Синьо

30 дневно предизвикателство


  Синият ден ми беше изключително натоварен и не можах да отделя повече от 10 минутки за гримиране. За пореден път се уверих, че синьото не е моят цвят...
Няма да цитирам използвани продукти защото почти няма такива - син молив, който наситих със силно пигментирани ярко сини сенки. Същите използвах и за водната линия. Задържаха се там около 4 часа, но на хора с лещи или чувствителни очи не препоръчвам подобен експеримент. Нагоре върху клепача сложих с пухкава четка съвсем малко количество слабо пигментирани сини сенки (без база отдолу) и завърших със спирала.  Абсолютно елементарно и бързо.10 May 2012

Интернационален конкурс със засилено българско участие

Гласуването приключи. Очакваме резултатите :)

Тази година фирмата Bundle Monster отново провежда конкурс за маникюр с печати. Наградата за печелившите е комплект с новите шаблони на марката. 
Общо 50 ще бъдат избрани от всички кандидати и половината от тях ще бъдат наградени. Напълно достатъчно за да има за всички участващи българки. Поради тази причина, конкуренция и състезателна злоба няма. Всички задружно гласувахме една за друга. Резултатът е, че почти всички се класирахме и сега очакваме журито да се произнесе с решение кои 25 участнички ще вземат награда.
09 May 2012

Ден 3 - Зелено

  30 дневно предизвикателство

  Този грим трябваше да е за вчера. Предпочетох обаче да нe го публикувам и да го оставя за днес, защото покрай красивите произведения на Биляна, щеше да седи като грозно петно.