31 October 2012

Класически опушен грим - фото-урок

Лесен и неангажиращ грим. В този си вид е подходящ за срещи и вечерни излизания. Ако замените черното с кафяво или използвате малко по-светли цветове, би бил идеален и за през деня в офиса.


Не се стряскайте от многото четки, които съм използвала. С тях всичко се получава много по-бързо и лесно, но в действителност всяка една може да се замени с друга или дори с обикновен апликатор за сенки.

1.
Преди всеки един грим обичам да нанасям база за сенки. Тя помага на сенките да залепнат по-добре за клепача и да не се размазват и събират в гънките на кожата. Някои бази правят и цветовете значително по-наситени и плътни.

2.
След това нанасям основния цвят върху цялата подвижна част от клепача, но без да стигам съвсем до вътрешния ъгъл на окото.
3.
Около вътрешния ъгъл на окото слагам съвсем светли сенки. Те отварят и озаряват погледа. Също са и добър трик, ако очите ви са твърде приближени - по този начин оптически ще ги раздалечите едно от друго. Тъмният цвят във вътрешните ъгли пък, напротив - прави раздалечените очи да изглеждат по-събрани.
4.
В основата на веждите полагам от същите светли сенки. Ако използвате една и съща четка за всичко, то по-добре е да размените местата на стъпки 2 и 3 със стъпка 1, за да започнете първо с най-светлия цвят и след това да преминете към по-тъмен.
5.
Вземете сенки с 2-3 тона по-тъмен цвят и ги нанесете във външния ъгъл на окото и в сгъвката на клепача под формата на обърнато V. Не навлизайте твърде навътре. Нека тъмните сенки да останат само във външната 1/3 от вдлъбнатината на клепача (червените стрелки могат да ви послужат за ориентир). Движете четката напред и назад по контура, за да стане равномерен и добре прелят.
6.
От същия цвят сенки полагаме и плътно под долните мигли, но без да стигаме до вътрешния ъгъл на окото. Нека там остане достатъчно от светлия цвят, който нанесохме по-рано.
7.
С чиста пухкава четка прелейте добре всички цветове. Движете четката напред - назад като съвсем нежно я докосвате до клепача. Ако натискате твърде силно, вместо плавно да прелеете цветовете, просто ще ги смесите и ще се изгуби ефектът от използването на различни сенки. Същото може да се получи и ако четката ви е прекалено твърда.
8.
Нанесете мек молив във външната половина на окото, над горните мигли. Аз избрах черен, но ако искате по-мек и не толкова  драматичен ефект, можете да използвате кафяв.
9.
С твърда четка разнесете молива, за да омекотите линията и да се получи опушен ефект. Можете преди това да топнете върха на четката в малко сенки с цвета на използвания молив. Така опушването му става по-лесно и по този начин го запечатвате.10.
Ако искате още по-драматична визия, можете да нанесете молив/очна линия/кхол и във водната линия на окото.
11.
Завършете със спирала за мигли.
Крайният резултат:


Използвани продукти:
NYX HD eyeshadow base
Сенки Inglot (според реда на употреба) № DS 461, DS 496, AMC 52 
Молив Golden Rose Khol Kajal
Спирала Max Factor Masterpiece Max
02 October 2012

Грим на деня

Много бърз и елементарен грим, който обаче изглежда много добре заради прекрасния цвят на използваните кремообразни сенки на Catrice - Made To Stay в цвят Metal Of Honor.
Единствените продукти използвани за този грим са гореспоменатите сенки, Guerlain Loose Powder Kohl Liner в черно и спирала Maybelline Colossal.
На лицето съм с ВВ крем на The Face Shop - Face it Power Perfection и руж на Catrice Peach Sorbet.
Червилото е Myth на MAC.


01 October 2012

Ден 14 - Кукленски грим

30 дневно предизвикателство


    Най-накрая се завръщам към предизвикателството, след толкова време отлагане. Причината е, че и по друг повод ми се наложи да правя кукленски грим и реших да съчетая предизвикателствата тук и във форума. Резултатът не е особено сполучлив защото наистина не разполагах с много време и го спретнах за буквално 30 минутки. Приятно съм изненадана от фон дьо тена, който използвах - Misha Extreme, имах го на мостричка от доста време и сега реших да го пробвам. Оказа се чудесен - не прекалено тежък, адаптивен към цвета на лицето ми и добре покривен.
Ужасяващото очертаване на очите с бяло е с цел да изглеждат мноого по-големи, погледнати отдалеч. За съжаление, огромните ми и жилави долни мигли си личат ужасно много изпод белия пласт и не изглежда никак добре...

Ето всички използвани продукти:
ФДТ Misha Extreme #21
Пудра Golden Rose Pressed Powder
Руж Catrice Think Pink
Хайлайтър MAC Soft And Gentle
Червило MAC Viva Glam Nicki
Очи NYX Jumbo pencil Milk
Inglot Free System Eyeshadows № 362Matte
Golden Rose Khol Kajal
Изкуствени мигли незнайна китайска марка - 3 чифта
Лепило за мигли DUO


И за неразбралите, искам задължително да подчертая, че идеята на този грим не е да е красив, а по-скоро страшен... нещо, което се прави за Хелоуин, а не за разходка в парка :)))