22 March 2012

Четки за грим Sigma

   Четките на Sigma са често сравнявани като качество с всепризнатите MAC. Всички клипчета в youtube, изпълнени с хвалебствия за тях ме накараха да се замисля за покупка на няколко техни четки. Уж няколко, но всъщност едвам успях да сведа бройката до 14 (комплект от 12 + 2 единични), а още 7 чакат в кошницата до следващото захранване на кредитната карта :)))
    Избрах най-икономичната пощенска услуга и се подготвих за дълго чакане защото срокът в сайта им за този тип доставка беше 8 седмици! Доста се изненадах когато след точно 8 дни получих покана да си ги взема от... митницата. До последно се надявах да не ми се налага да ходя до там и да ги получа в пощата, както обикновено се случва с пратки дори и с надвишен необлагаем лимит. Бях писала по въпроса и като забележка към поръчката, но не ми се размина. В крайна сметка отиването до "Веслец" изобщо не беше толкова страшно. Всички служители бяха изключително приветливи и любезни и приключих за не повече от 10 минути. Всъщност, ако не трябваше да им давам пари, това посещение на митницата щеше да ми остане като един доста приятен спомен.
   Личният ми опит е доказал, че цената не е право пропорционална на качеството и че продукт за 50лв не е десет пъти по-добър от такъв за 5лв, а може би не повече от два-три пъти (изключвам случаите когато е 2-3 пъти по-лош, макар че съм попадала и на такива) и затова очаквах да са хубави, но не и да има някаква чак потресаваща разлика в качеството с наличнaта ми към момента колекция от четки на Essence, EcoTools, Kent и разни незнайни марки. 

  Още с излизането, в движение, отворих пакета и прегледах съдържанието. Прокарах пръсти през всяка четка и като усещане много, много ми харесаха. От четката за пудра обаче падна един косъм и веднага си казах "Ето, дадох си парите на вятъра!" (откакто съм в майчинство и се налага за повечето си прищявки да искам пари от мъжа ми, което хич не ми е приятно защото съм свикнала на независимост, започнах много упорито да се опитвам да убедя себе си, че по-скъпите неща обикновено са гадни... засега без успех).
   През целия път до вкъщи не спрях да я дърпам и скубя тази четка, но тя така и не пожела да пусне повече косми. Когато се прибрах ги изпрах с любимия ми шампоан Бочко, упорито вглеждайки се дали се скубят. Не се скубеха. До момента не е имало повече нито едно паднало косъмче.
   На следващия ден ги пробвах. Отново тръгнах с леко скептична нагласа. Мислех си, че разликата ще е само в по-красивия външен вид и в усещането върху кожата, но се оказа, че не съм права. Истинската разлика е в начина, по който изглежда всичко нанесено с тях. Един мой любим гримьор казваше "С евтин грим и качествена четка можете да постигнете в пъти пъти по-добър резултат, отколкото с висша козметика и лоша четка". Да му се не знае, така е! Не всички четки на Сигма дават кой знае колко по-добър ефект от по-евтините си еквиваленти, но някои от тях ме впечатлиха изключително много.
Така изглеждат косъмчетата на F80 отгоре
непосредствено след употреба. Не поглъщат
почти никакъв продукт и не се слепват
  Като начало - Flat top kabuki F80. Ако някой ми каже, че трябва да изхвърля всичките си четки и да оставя само една, това ще е тя. Никога, ама никога не съм се виждала с толкова перфектна кожа, както след като нанесох ФДТ Bourjois Flower perfection с тази четка. Гладка, сияеща, порцеланова. Дори в увеличителното огледало на различна светлина не може да се види, че всъщност имам фон дьо тен върху лицето, толкова естествено изглежда. Трайността, дори без база, също се увеличи многократно и вечерта като се прибрах от цял ден търчане в парка след таласъма, фон дьо тенът си беше още на мястото. Нещо, което не ми се е случвало преди. 
  Когато съм на разходка в парка не върви да съм силно гримирана и затова в такива случаи използвам едни много, много слабо пигментирани сенки на Есенс, отново без база. Ноо когато започнах да ги полагам с наглед съвсем обикновената четка за сенки Eye Shading E55, се оказа, че изобщо не са толкова прозрачни. Не смея дори да си помисля какъв ще е ефектът с наистина силно пигментираните ми сенки.
  Четките Pencil E30 Small Tapered Blending E45 и Blending E25 също ми станаха любими, а тази за пудра Large Powder F30 е точно такава каквато искам да бъде една четка за тази цел - мека, много нежна при допир с лицето, без да драска, но плътна, гъста и леко жилава.
   В интерес на истината, четките на Сигма, сами по себе си, изобщо не са скъпи за качеството си, но доставката и неизбежното ДДС раздуват значително крайната сума. Въпреки това, за мен тази покупка си струва всяка стотинка.До края на април има код за отстъпка 10% на официалния сайт на Сигма - APRIL2012


 При поръчки над $30 получавате подарък четка за очна линия (предишният подарък беше по-хубав, тази четка не е нищо особено)