02 June 2012

Поредна среща с ВВ кремовете

  Тези, които следят блога от самото му начало или пък са чели по-старите ми публикации, знаят, че имам особена слабост към един конкретен козметичен продукт. Това са корейските ВВ кремове.
  Защо точно корейски, а не френски или италиански например...? Ами защото корейците имат най-дългогодишна традиция в разработването на това козметично чудо и в резултат на това, техните ВВ кремове са наистина най-качествените на пазара. Те не са просто тониран крем или фон дьо тен с фактор. Те са истинска комбинация между овлажняващ и избелващ кожата крем, силен слънцезащитен продукт, база за грим и фон дьо тен. И това, което е най-изненадващо е, че са добри във всяко едно от изброените неща. Изравняват тена чудесно, а в същото време изглеждат толкова естествено, че никой не би забелязал, че имате нещо на лицето си. Овлажняват добре сухата кожа, а мазната регулират, не се събират в бръчиците и предотвратяват появата на нови, избелват пигментни петна... наистина мултифункционален продукт, който измести фон дьо тена от моята тоалетка напълно. Кожата ми се чувства и изглежда по-добре. Откакто използвам ВВ не съм виждала нито една пъпка на лицето си, дори и в "онези" дни от месеца, когато появата на някоя и друга пъпчица е обичайно явление.
  За огромно съжаление, корейските ВВ-та не се продават в България, но могат да се поръчат от e-bay. Цените им са изключително изгодни - рядко надхвърлят $12-15, а на повечето марки има и мострички по $1-2 за 5 броя.

  В рамките на няколко месеца, пробвах почти всички по-полулярни ВВ кремове, които се предлагат в e-bay. Много от тях благодарение на мостри (обикновено едно саше стига за две намазвания на цялото лице, така че 5бр. са много добро количество за да се добие представа за качеството на продукта при по-продължителна употреба)

  В тази публикация ще направя сравнение между 5 различни крема на 3 марки - Skin79, Missha и Baviphat

 За начало - ето сравнение на цветовете им (всички са доста светли, но и аз, както е видно от снимката, не мога да се похваля с бронзов тен и затова повечето ми пасват чудесно):


 От ляво на дясно: Skin79 Orange, Skin79 Hot Pink,
 Missha Perfect Cover#23, Missha Signature#23,
Baviphat  All in One Collagen

  От ляво на дясно:


- Skin79 Orange 
  Изключително светъл на цвят, с жълт подтон. Това е ВВ кремът с най-висок слънцезащитен фактор - SPF50. С доста добра покривност, но за съжаление доста гъст и лепкав, като оставя осезаем филм върху кожата след нанасяне, което лично мен ме дразни изключително много. Иначе не изглежда мазен върху лицето, а матов и дори леко пудрен. Не се събира във фините линии и бръчките, не се свлича и не става на петна, но с това могат да се похвалят всички кремове, за които ще пиша днес. С доста добра трайност е при мен (всички ВВ кремове използвам върху почистено лице, без да слагам нищо друго преди или след това). Не мога да не отбележа и че доста добре овлажнява и омекотява сухата ми кожа.
  Въпреки това, заради прекалено светлия му цвят и заради оставащия лепкав филм по кожата (неутрализира се с пудра, но предпочитам ВВта, с които не ми е нужна) не бих си го купила повторно, макар че е перфектен коректор за зоната под очите.


- Skin79 Hot Pink
  Светъл на цвят, с неутрален сив подтон. Толкова го харесвам, че доста бързо се сдобих с цяла пълноразмерна опаковка. 
Има чудесен матов завършек и добро покритие, без да личи и да се усеща върху лицето. Въпреки особения си цвят, много бързо се адаптира към кожата и седи естествено. Все пак след като потъмнея малко повече лятото, най-верятно ще се наложи да коригирам цвета като контурирам с малко повечко брозираща пудра. 
  Това е ВВ кремът, от който съм забелязала и най-сериозно подобрение на състоянието на кожата си, но и него съм ползвала най-продължително. Доста бързо изсветли луничките и пигментните петна от лицето ми и като цяло виждам, че кожата ми има по-свеж вид след като си почистя лицето вечер.
  Неговият слънцезащитен фактор е 25.


- Missha Perfect Cover
  Това е ВВ кремът чийто цвят най-добре пасва на моето лице. Малко по-тъмен е от останалите, с розов подтон. Наистина придава изключително свеж вид на кожата ми и със сигурност ще си го купя отново. 
  Има доста добра покривност, а завършекът е полуматов и понякога се налага да сложа малко пудра в Т-зоната, но наистина овлажнява много добре и не се усеща изобщо след като го нанеса. Заради това съм склонна да преглътна нуждата от матиране.
  Факторът му е SPF42


- Missha M SIgnature
  Отново естествен, не прекалено светъл цвят, този път с по-скоро жълт подтон. Добри покритие и издръжливост, с матов завършек, дори леко пудрен върху моята много суха кожа. Харесва ми, но сякаш не е достатъчно овлажняващ за моите нужди. За нормална и мазна кожа би бил по-подходящ.
  SPF25


- Baviphat All In One Collagen
  Един от любимите ми ВВ кремове. Много лек, по-течен от останалите и полупрозрачен. Създава много приятно освежаващо усещане върху кожата. Изглежда светъл, но се адаптира перфектно към моя тен и му придава чудесен сияен вид, без да лъщи. Определено обаче не е подходящ за мазна кожа.
  Слънцезащитен фактор няма, което е доста нетипично за ВВ крем и за много хора би било голям минус. За мен е плюс, защото това е ВВ кремът, който бих използвала за снимки, без да се притеснявам, че високият фактор ще ми придаде мъртвешки бял цвят.