Поредна среща с ВВ кремовете

  Тези, които следят блога от самото му начало или пък са чели по-старите ми публикации, знаят, че имам особена слабост към един конкретен козметичен продукт. Това са корейските ВВ кремове.
  Защо точно корейски, а не френски или италиански например...? Ами защото корейците имат най-дългогодишна традиция в разработването на това козметично чудо и в резултат на това, техните ВВ кремове са наистина най-качествените на пазара. Те не са просто тониран крем или фон дьо тен с фактор. Те са истинска комбинация между овлажняващ и избелващ кожата крем, силен слънцезащитен продукт, база за грим и фон дьо тен. И това, което е най-изненадващо е, че са добри във всяко едно от изброените неща. Изравняват тена чудесно, а в същото време изглеждат толкова естествено, че никой не би забелязал, че имате нещо на лицето си. Овлажняват добре сухата кожа, а мазната регулират, не се събират в бръчиците и предотвратяват появата на нови, избелват пигментни петна... наистина мултифункционален продукт, който измести фон дьо тена от моята тоалетка напълно. Кожата ми се чувства и изглежда по-добре. Откакто използвам ВВ не съм виждала нито една пъпка на лицето си, дори и в "онези" дни от месеца, когато появата на някоя и друга пъпчица е обичайно явление.
  За огромно съжаление, корейските ВВ-та не се продават в България, но могат да се поръчат от e-bay. Цените им са изключително изгодни - рядко надхвърлят $12-15, а на повечето марки има и мострички по $1-2 за 5 броя.

  В рамките на няколко месеца, пробвах почти всички по-полулярни ВВ кремове, които се предлагат в e-bay. Много от тях благодарение на мостри (обикновено едно саше стига за две намазвания на цялото лице, така че 5бр. са много добро количество за да се добие представа за качеството на продукта при по-продължителна употреба)

  В тази публикация ще направя сравнение между 5 различни крема на 3 марки - Skin79, Missha и Baviphat

 За начало - ето сравнение на цветовете им (всички са доста светли, но и аз, както е видно от снимката, не мога да се похваля с бронзов тен и затова повечето ми пасват чудесно):


 От ляво на дясно: Skin79 Orange, Skin79 Hot Pink,
 Missha Perfect Cover#23, Missha Signature#23,
Baviphat  All in One Collagen

  От ляво на дясно:


- Skin79 Orange 
  Изключително светъл на цвят, с жълт подтон. Това е ВВ кремът с най-висок слънцезащитен фактор - SPF50. С доста добра покривност, но за съжаление доста гъст и лепкав, като оставя осезаем филм върху кожата след нанасяне, което лично мен ме дразни изключително много. Иначе не изглежда мазен върху лицето, а матов и дори леко пудрен. Не се събира във фините линии и бръчките, не се свлича и не става на петна, но с това могат да се похвалят всички кремове, за които ще пиша днес. С доста добра трайност е при мен (всички ВВ кремове използвам върху почистено лице, без да слагам нищо друго преди или след това). Не мога да не отбележа и че доста добре овлажнява и омекотява сухата ми кожа.
  Въпреки това, заради прекалено светлия му цвят и заради оставащия лепкав филм по кожата (неутрализира се с пудра, но предпочитам ВВта, с които не ми е нужна) не бих си го купила повторно, макар че е перфектен коректор за зоната под очите.


- Skin79 Hot Pink
  Светъл на цвят, с неутрален сив подтон. Толкова го харесвам, че доста бързо се сдобих с цяла пълноразмерна опаковка. 
Има чудесен матов завършек и добро покритие, без да личи и да се усеща върху лицето. Въпреки особения си цвят, много бързо се адаптира към кожата и седи естествено. Все пак след като потъмнея малко повече лятото, най-верятно ще се наложи да коригирам цвета като контурирам с малко повечко брозираща пудра. 
  Това е ВВ кремът, от който съм забелязала и най-сериозно подобрение на състоянието на кожата си, но и него съм ползвала най-продължително. Доста бързо изсветли луничките и пигментните петна от лицето ми и като цяло виждам, че кожата ми има по-свеж вид след като си почистя лицето вечер.
  Неговият слънцезащитен фактор е 25.


- Missha Perfect Cover
  Това е ВВ кремът чийто цвят най-добре пасва на моето лице. Малко по-тъмен е от останалите, с розов подтон. Наистина придава изключително свеж вид на кожата ми и със сигурност ще си го купя отново. 
  Има доста добра покривност, а завършекът е полуматов и понякога се налага да сложа малко пудра в Т-зоната, но наистина овлажнява много добре и не се усеща изобщо след като го нанеса. Заради това съм склонна да преглътна нуждата от матиране.
  Факторът му е SPF42


- Missha M SIgnature
  Отново естествен, не прекалено светъл цвят, този път с по-скоро жълт подтон. Добри покритие и издръжливост, с матов завършек, дори леко пудрен върху моята много суха кожа. Харесва ми, но сякаш не е достатъчно овлажняващ за моите нужди. За нормална и мазна кожа би бил по-подходящ.
  SPF25


- Baviphat All In One Collagen
  Един от любимите ми ВВ кремове. Много лек, по-течен от останалите и полупрозрачен. Създава много приятно освежаващо усещане върху кожата. Изглежда светъл, но се адаптира перфектно към моя тен и му придава чудесен сияен вид, без да лъщи. Определено обаче не е подходящ за мазна кожа.
  Слънцезащитен фактор няма, което е доста нетипично за ВВ крем и за много хора би било голям минус. За мен е плюс, защото това е ВВ кремът, който бих използвала за снимки, без да се притеснявам, че високият фактор ще ми придаде мъртвешки бял цвят.



23 коментара

  1. Здравей! Много харесвам блога ти. Би ли споделила продавача от ebay от когото си купила Skin79 Hot Pink, защото все по - често се говори за ментета на hot pinк?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, радвам се като видя, че има хора, които го четат не просто защото са ми приятели и не искат да ме обидят :))))))

      http://stores.ebay.com/sogoodsports
      Този продавач има и други марки ВВта.
      Като цяло най-общото правило за достоверност е да са от Корея, а не от Китай и в обявата изрично да пише, че продуктът е "Genuine" т.е. оргигинален.

      Изтриване
  2. Убеди ме и мен. Тъкмо поръчах въпросният Skin79, като пристигне ще пиша отзиви. Дано само да не съм попаднала на някой фалшификат :)

    ОтговорИзтриване
  3. Адри и мен убеди :)))

    Единственият ВВ крем който съм пробвала, беше едно недоразумение на Лореал... ще пробвам няколко корейски, да видим кой ще ми пасне :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Трябва да стана рекламен агент, хех :)))
      Пробвай най-добре с някои мострички. В случая това, че си с бяла кожа е плюс защото повечето ВВта са дооста светли.

      Изтриване
  4. В описанието споменаваш за избелващото им действие. Колко е силно? Няколко пъти се замислям да си взема от корейските BB-та, но това ме спира. Аз съм с много бяла кожа и избягвам всякакви избелващи продукти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Специално за розовия Скин79 мога да кажа, че е силно. Върху цялостния ми тен не се е отразило, но луничките ми много бързо изсветляха (видима разлика имаше буквално след по-малко от седмица)

      Изтриване
    2. Точно този си бях харесала, защото не е с оранжев подтон, но явно ще пропусна. Ще взема това, което направиха Maybelline като подобие на BB да го пробвам, че този на Гарниер не го харесвам много (понякога лъсвам, а съм със суха кожа).

      Изтриване
    3. Сподели като го пробваш. За теб може да е ОК Baviphat. Той няма избелващо действие, но няма и фактор.

      Изтриване
  5. И аз ти следя блога , откакто го мернах някъде из "мързеливите красавици" :)Само минавам да благодаря за хубавата публикация.

    ОтговорИзтриване
  6. От доста време се чудя дали да не поръчам такова чудо, и честно казано съм ти наистина благодарна за тази публикация - сега поне знам какво ще поръчам - Skin79 Hot Pink. Първо обаче мисля да дам шанс на Мейбълинския, защото все пак ми е под носа във всеки магазин, а аз хич не обичам да пазарувам онлайн...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз съм тотално пристрастена към ВВ кремовете. Направо започвам да си мисля, че граничи с някакво болестно състояние :))) Имам 3 големи опаковки, сума минита и сашета и това количество ще ми стигне сигурно за 5 години ежедневно мазане, но не спирам да разглеждам за нови и нови видове. Сега съм хвърлила око на Скин79 с екстракт от охлюви :)))

      Изтриване
  7. BB кремовете на Skin 79: Hot Pink & Gold Label са уникални продукти. Розовият ползвам аз, а златният поръчах за майка ми, защото тя е с малко по-тъмна кожа от мен, но и двете сме еднакво влюбени в този продукт. Преди да си взема голямата опаковка, вместо мостри поръчах черният мини кит на марката, в който има 4 бб крема х 4мл. всеки. До сега имам кремове за лице, очна линия тип писалка, бб кремове, бб пудра, фиксатор за спирала и формула за растеж на миглите. Още куп продукти чакат в wish list-а ми в ebay... Очарована съм от качеството на корейската козметика, но и от цените! Продавача от когото пазарувам постоянно има 20-30-40% отстъпки. Ако някой се интересува от богато разнообразие и проверен магазин, посетете: http://stores.ebay.ca/RubyRubyshop

    ОтговорИзтриване
  8. Кой крем би препоръчала за млада, но мазна кожа, склонна към акне? Мисля да си поръчам Missha Signature 23, но все още се колебая. При Skin 79 Hot Pink много ли светлее? Притеснявам се, че няма да отива на цвета на кожата ми, тъй като не е много светла. Иначе, благодаря за експресните ти отговори и увлекателните статии, мога да ги чета с часове :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз благодаря за милите думи :)
      За твоя тип кожа не съм сигурна, че съм правилният човек, който може да даде съвет. Просто моята е точно противоположност на твоята - много бяла, много суха и състарена от солариум и неразумно излагане на слънце навремето... съответно, нуждите ѝ са съвсем други от тези на твоята и това, което на мен ми допада няма да е никак добро за теб...
      Доколкото съм чела, Лошахил имат крем с невен, специално за кожа предразположена към акне и има добри отзиви за него, но аз не съм го ползвала. Ако искаш, разгледай тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=661767.0 и попитай там. Със сигурност има момичета с кожа, сходна с твоята

      Изтриване
  9. A дали Skin79 Hot Pink е подходящ за склонна към омазняване кожа?Честно казано до гуша ми дойде да ми олеква портфейла за какви ли не мусове и пудри,а накрая да се оказва,че съм прецакала...отново!Моля те,Адри,влез ми в положението и ми сподели мнението си :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Hot Pink е именно за мазна кожа според написаното от производителя. Аз съм със суха, но пак го харесвам и нося защото не пресушава. В същото време, дори и в най-големите жеги, лицето е добре матирано и не лъсва цял ден.
      Недостатък е, че е прекалено светъл и понякога има нужда от малко бронзираща пудра за да не седи по-светло лицето от кожата на тялото

      Изтриване
    2. Благодаря ти! :) А дали би могла да ми кажеш сайта,от който бих могла да си го поръчам?

      Изтриване
    3. Друг сигурен сайт, освен ebay май няма... или поне аз не знам. Хубавото на ebay е, че има и мостри за по $1-2 и можеш да пробваш няколко различни крема преди да решиш дали да си купиш голяма опаковка.

      Изтриване
  10. Бях чела,че ББ-тата на Missha не съдържали силикони,парабени и други вредни съставки и оттогава много ми се иска да пробвам някой и много се радвам,че попаднах на ревюто ти! Сега само трябва да си поръчам с посредник,иначе хич ме няма с този ибей,чак срам ме хваща. :D

    ОтговорИзтриване
  11. Здравей. За първи път мисля да ползвам такъв крем и така попаднах на твоя блог. Моята кожа е смесена (нормална със склонност към изсушаване, но в Т-зоната се омазнява-с една дума, ужасно мешана :)). Аз също се спрях на MISSHA, писах на доставчика, който ти ползваш, но не видях да имат мостри. Той ми препоръчва да взема цвят номер 13, 21 или 23, но на мен това нищо не ми говори. Ти как поръчваш мостри?

    ОтговорИзтриване
  12. Здравейте ! :)) Искам да помоля да ми препоръчате някое действащо кремче против акне и белезите от него ... МОЛЯ !! Иначе , страхотна информация много полезна Благодаря !!! :))))

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)