Ден 11 - Опушен грим

30 дневно предизвикателство


  Много харесвам опушения грим. Той придава една особена изразителност на погледа, а и на цялото лице. Има нещо мистично и загадъчно в опушените очи. С този грим изглеждат по-дълбоки, но при неумело полагане и неподходящ цвят на сенките, има риск да добият и уморен вид, а околните да си помислят, че това не е търсен ефект, а сте просто болни или сериозно недоспали.
  Тъй като опушването обикновено предполага малко повече интензивност, обичам да го комбинирам с неутрално или нюд червило. Така очите изпъкват още повече. 






   Лично за себе си и моите очи, харесвам опушеният грим да бъде именно с цвят подобен на пушек - сивата, землисто-кафявата или маслиново-зелената гама.
В случая избрах една палитра на Oriflame - Marcell, в която има три мои любими, наистина много красиви и специфични цвята. Те са нещо неопределено между сиво и студено земно кафяво. С тези три цвята създадох опушването на окото като нанесох най-тъмния най-близо до миглите, прелях го в средния нагоре по клепача и завърших с най-светлия. Осветих малко, с докосване в златистото от същата палитра, при основата на окото до носа и под веждата. 
  За още малко драматизъм, добавих кафява гел очна линия на Essence в основата на миглите и във водната линия на окото. Това е един много любим мой продукт и непременно ще посветя отделна публикация за очните линии на Essence, но първо искам да се сдобия с липсващите ми цветове - зелено и лилаво за да е напълно изчерпателно ревюто. Вече имам черна, кафява и сребриста.
  Завърших грима със спирала MaxFactor Masterpiece.





Отговор на това предизвикателство от Mirsea:



Mirsea е използвала:

Вежди: Essence eyebrow stylist set; 
Очи:Catrice Absolute Eye Colour 040 Underneath The Purple Rain; спирала Maybelline The Colossal Volum’ Express 100% Black; Essence Kajal Pencil 01 Black

2 коментара

  1. Много красиво! Браво, много ви отива!

    ОтговорИзтриване
  2. По принцип опушения грим обикновено ми идва в повече,обаче вашите два варианта са много хубави.

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)