Абитуриентски грим в лилаво и тюркоаз

Красавицата Леонора


  На първо място, искам да благодаря на Нора и майка ѝ за гласуваното доверие в този така важен ден и за разрешението да публикувам снимките (за които пък, благодаря от сърце на фотографката Камелия). Никога не бях гримирала абитуриентка или когото и да било за подобен повод и наистина ми беше изключително притеснено дали ще се справя. 
  Все пак успях да изпълня желанието на красавицата и съгласувахме цвета на грима с този на роклята, която всъщност не бях виждала до самия бал. Въпреки липсата на пробен грим и пълната импровизация, се получи наистина добре  Но знаете, на хубаво платно...









Нора, желая ти безброй успехи и много щастие в живота извън училище. А също така и сили да преследваш и осъществяваш мечтите си. 



15 коментара

  1. То на хубавото и с пастели да го рисуваш пак си е хубаво.
    Най- естественият абитуриентки грим за 2012, който съм виждала. Много е добре!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :)
      Имам доста пропуски, но за другия път е знам. Сега използвам за оправдание това, че нямаше пробен грим :)))

      Изтриване
  2. Много добре се е получило. Браво! Моля те сподели какво си използвала за очите, скулите и устните.
    На Нора пожелавам много здраве, щастие и късмет в професионални и личния и живот.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За очите използвах много, много неща. Идеята беше да докарам същия цвят като роклята, а аз нямах такива налични и се наложи да смесвам докато ги получа. Единствено тюркоазът си е в естествения вид - той е единичка на Flormar. За лилавото и розовото използвах отново FlorMar и една палитра на Markwins. Двата тъмни сиво-кафяви цвята са от една моя много любима палитра на Oriflame - Marsell, но тя е лимитирана и мисля, че не се предлага вече :(
      На скулите съм използвала за контуриране тъмната бронзираща пудра на Essence- Sun Club Brunettes и над нея хайлайтър Umbrella #14, който има леко розов цвят и на свела кожа седи и като дискретен руж.
      На устните е с червило MAC Creme Cup + молив за устни Classics #301

      Изтриване
    2. Много благодаря!
      Аз трябва да си купя отново бронзиращата пудра на Essence, защото моята имаше близка среща с пода, след само една употреба, но се чудя да не взема тази на FlorMar - http://beautycosmetic.biz/flormar-bronzirashta-pudra-p-7066.html (която е с малко повече цветове и в пъти по-голяма).
      Адри заслужава си да си помислиш за такава кариера, отдава ти се.

      Изтриване
    3. Тази на ФлорМар отдавна я издирвам, но никъде около нас я няма :( Искам и аз да я пробвам. Много съм доволна от всичко на тази марка, което съм ползвала.

      А за кариерата... благодаря, ама толкова пишман-гримьори се навъдиха, че само аз липсвам :)))

      Изтриване
    4. Пудрата на FlorMar я намерих, благодарение на bubanka, в Младост 4 до СпортДепо в аптеката на блок 483. Има всичките цветове на цена от 13 лева. Не можах много да гледам, защото бях в приятеля ми, който мрънкаше, че сме отишли за друго, не за козметика.

      Изтриване
    5. Младост ми е много далече. А да се разхождам с метрото заради една пудра... ще видим кога ще ме хванат дотам лудите :)))
      До нас има една аптека с доста зареден щанд на ФлорМар, но тези пудри още ги няма.
      А колкото до мъжете и козметиката... и моят е същия, макар и напоследък да приема с малко повече снизхождение манията ми :)

      Изтриване
    6. По отношение на това къде бих отишла за нещо, вече не се заричам. Утре (тоест днес) съм решила да търся един китайски магазин на Пиротска (нищо, че съм в Младост и не ми се разкарва), но разбрах, че има традиционна китайска козметика, както и маски за лице на марката, от която си купи основа за лице Baviphat. Така, че всеки луд с номера си, но аз съм от тези с цирковата програма :D

      Изтриване
  3. Ади, гримът беше перфектен! За доказателство ще ти кажа, че нямаше човек, който да не попита къде си е правила грима Нора и никой не повярва, че че не е било при професионалист! Хиляди благодарности за перфектно свършената работа и за голямата всеотдайност!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз благодаря за възможността да гримирам красивата ти дъщеря :) Вече съм я пазарила за модел на бъдеи експерименти :))))

      Изтриване
  4. Страхотен грим! Много ми харесва преливащите нюанси на тюркоазено с лилаво. Ще се радвам да прочета какви продукти си използвала :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няколко коментара по-нагоре съм изброила продуктите. Доста хора ме питаха за този грим и съвсем скоро ще направя отделна публикация, в която ще покажа стъпка по стъпка как съм го направила, но ще бъде върху моето око. Ще се види колко е голяма разликата при един и същ грим поставен върху различни по форма очи :)

      Изтриване
  5. Аз като свидетел на живо потвърждавам фантастичния ефект на грима! Действително модела е природно много красио момиче, но този грим подчерта цвета и формата на очите и, хармонираше с тоалета и беше най-силния акцент на лицето :)Не случайно се казва, че сватбения и абитуриентския грим са едни от най-капризните и трудни за изпълнение, тъй като трябва да стоят добре и на камера и фотоапарат и на живо. Степента на издръжливост дори и не я коментирам, ясно е каква трябва да бъде.
    Поздравления Адри!
    Чакаме следващата абитуриенска звезда!

    ОтговорИзтриване
  6. Браво Адриииииииииии - възхитена съм ! Страхотен Модел - разбира се, но и ти си се справила блестящо. Прили\а на черна перла окото :) страхотен ефект :))))))))
    Чакаме още :))))

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)