01 May 2012

БИО козметика Grazzia

    Днес ще ви споделя за една скорошна находка, от която съм очарована - българската БИО козметика Grazzia
    Попаднах на тези продукти съвсем случайно, в поредния си опит да открия перфектния крем за лице. Споделяла съм, че кожата ми е доста суха и дехидратирана, с уморен и отпуснат вид и в опитите си да я спася, изпробвах безброй кремове на знайни и незнайни марки, на ниски и на високи цени. Някои от тях ми харесаха, други не, но нито един не ме удовлетвори напълно до сега.
   За био козметиката Grazzia имаше доста добри отзиви във Facebook, а и написаното от производителя съдържание определено ме впечатли. Признавам, подходих малко недоверчиво в началото. Особено след като последният "БИО" продукт на друга българска фирма, който пробвах, ме шокира с абсолютно не био миризмата си на битова химия...
  Все пак, въпреки предварителната нагласа, реших да опитам и останах наистина много приятно изненадана. Първото, което ме впечатли още с отварянето на пакета, беше наличието в него на документ от РИКОЗ за извършен микробиологичен анализ на продукта. Второто нещо беше подаръчната опаковка на крема за тяло. Знам, че по принцип се предлага в този вид, но въпреки това има някакъв приятен гъдел при разопаковането и усещане за лично отношение към клиента.

  Вече използвам продуктите от една седмица и впечатленията ми са изцяло положителни и категорично мога да кажа, че ще си ги поръчам отново.
  Единственият недостатък, който мога да отбележа и за двата крема (за лице и за тяло) е, че са доста мазни и попиват много бавно, поради което не са особено подходящи за дневна грижа. През нощта обаче сътворяват чудеса с кожата. Съставени са изцяло от естествени масла (сусамово, макадамия, жожоба, от гроздови семена, кокосово, карите...), розова вода и пчелен восък и нямат добавени аромати, оцветители и консерванти. Маслото от гроздови семена е известно със свойството си да регулира и нормализира производството на себум и това прави крема подходящ дори и за мазна кожа, като след редовна употреба се очаква  да намали омазняването ѝ.
  Още на сутринта след първата употреба на кремовете Grazzia, забелязах положителна промяна - избистрен тен, гладкост и мекота и дори след горещия душ не усещах опъването и сухотата, с които съм свикнала обикновено. Изобщо не ми се наложи да нанасям лосион за тяло след като се изкъпах. Нещо, което не бих си позволила преди, защото кожата по краката и гърба ми направо изпръхва и се лющи ако не я овлажня с нещо, а лицето ми е така обтегнато, че направо ме е страх да се усмихна за да не се скъса... Сега този проблем го няма. 
На снимката се вижда как приятно се разтапя кремът от
топлината на кожата.
В дясно е кремът за лице, в ляво - този за тяло
  След няколко дни редовно мазане, забелязвам и доста осезаемо стягане на кожата на тялото, особено в зоната на дупето и най-вече на корема, където си имах известно отпускане още от раждането. В описанието на крема е отбелязано, че има и антицелулитен ефект, макар че съм доста скептична към подобни твърдения, за която и да е козметика. Имам дългогодишен опит в тази област с продукти против целулит на Vichy, ROC, Lierac, Galenic, Elancyl и какви ли не други, без абсолютно никакви видими резултати (единствено с Виши имах някакво подобрение, но минимално), дори след месеци употреба и изхабени по 4-5 опаковки от всеки. Все пак, ако забележа повлияване на целулита (за щастие, моят е малко) от крема на Grazzia, задължително ще го спомена в отделна публикация. Факт е все пак, че текстурата му и това, че попива бавно, го правят идеален за масажи, а те са най-ефективният метод за решаване на този козметичен проблем.


   Ако харесвате по-богати кремове, или обичате да употребявате масла при разкрасителните си процедури, със сигурност Grazzia BIO Regen много ще ви допаднат. Аз лично, с нетърпение очаквам новите BIO продукти на марката и се надявам сред тях да има почистващо средство за лице и серия за коса.