БИО козметика Grazzia

    Днес ще ви споделя за една скорошна находка, от която съм очарована - българската БИО козметика Grazzia
    Попаднах на тези продукти съвсем случайно, в поредния си опит да открия перфектния крем за лице. Споделяла съм, че кожата ми е доста суха и дехидратирана, с уморен и отпуснат вид и в опитите си да я спася, изпробвах безброй кремове на знайни и незнайни марки, на ниски и на високи цени. Някои от тях ми харесаха, други не, но нито един не ме удовлетвори напълно до сега.
   За био козметиката Grazzia имаше доста добри отзиви във Facebook, а и написаното от производителя съдържание определено ме впечатли. Признавам, подходих малко недоверчиво в началото. Особено след като последният "БИО" продукт на друга българска фирма, който пробвах, ме шокира с абсолютно не био миризмата си на битова химия...
  Все пак, въпреки предварителната нагласа, реших да опитам и останах наистина много приятно изненадана. Първото, което ме впечатли още с отварянето на пакета, беше наличието в него на документ от РИКОЗ за извършен микробиологичен анализ на продукта. Второто нещо беше подаръчната опаковка на крема за тяло. Знам, че по принцип се предлага в този вид, но въпреки това има някакъв приятен гъдел при разопаковането и усещане за лично отношение към клиента.

  Вече използвам продуктите от една седмица и впечатленията ми са изцяло положителни и категорично мога да кажа, че ще си ги поръчам отново.
  Единственият недостатък, който мога да отбележа и за двата крема (за лице и за тяло) е, че са доста мазни и попиват много бавно, поради което не са особено подходящи за дневна грижа. През нощта обаче сътворяват чудеса с кожата. Съставени са изцяло от естествени масла (сусамово, макадамия, жожоба, от гроздови семена, кокосово, карите...), розова вода и пчелен восък и нямат добавени аромати, оцветители и консерванти. Маслото от гроздови семена е известно със свойството си да регулира и нормализира производството на себум и това прави крема подходящ дори и за мазна кожа, като след редовна употреба се очаква  да намали омазняването ѝ.
  Още на сутринта след първата употреба на кремовете Grazzia, забелязах положителна промяна - избистрен тен, гладкост и мекота и дори след горещия душ не усещах опъването и сухотата, с които съм свикнала обикновено. Изобщо не ми се наложи да нанасям лосион за тяло след като се изкъпах. Нещо, което не бих си позволила преди, защото кожата по краката и гърба ми направо изпръхва и се лющи ако не я овлажня с нещо, а лицето ми е така обтегнато, че направо ме е страх да се усмихна за да не се скъса... Сега този проблем го няма. 
На снимката се вижда как приятно се разтапя кремът от
топлината на кожата.
В дясно е кремът за лице, в ляво - този за тяло
  След няколко дни редовно мазане, забелязвам и доста осезаемо стягане на кожата на тялото, особено в зоната на дупето и най-вече на корема, където си имах известно отпускане още от раждането. В описанието на крема е отбелязано, че има и антицелулитен ефект, макар че съм доста скептична към подобни твърдения, за която и да е козметика. Имам дългогодишен опит в тази област с продукти против целулит на Vichy, ROC, Lierac, Galenic, Elancyl и какви ли не други, без абсолютно никакви видими резултати (единствено с Виши имах някакво подобрение, но минимално), дори след месеци употреба и изхабени по 4-5 опаковки от всеки. Все пак, ако забележа повлияване на целулита (за щастие, моят е малко) от крема на Grazzia, задължително ще го спомена в отделна публикация. Факт е все пак, че текстурата му и това, че попива бавно, го правят идеален за масажи, а те са най-ефективният метод за решаване на този козметичен проблем.


   Ако харесвате по-богати кремове, или обичате да употребявате масла при разкрасителните си процедури, със сигурност Grazzia BIO Regen много ще ви допаднат. Аз лично, с нетърпение очаквам новите BIO продукти на марката и се надявам сред тях да има почистващо средство за лице и серия за коса.







  

12 коментара

  1. Хей, заинтрегува ме. От къде си ги купи?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поръчах ги от сайта на фирмата - http://grazzia.info/onlain-porachka/
      Доставката е безплатна.
      Знам, че се предлагат и в някои вериги БИО магазини.

      Изтриване
  2. Не разбрах дали и какъв слънцезащитен фактор има кремът за лице?
    Намерих това в описанието му, но нещо не ми се връзва:
    "Маслата кокос и карите имат висок естествен слънцезащитен фактор достигащ до 4 UV."
    Хем е висок, хем пък е само 4..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тъй като кремът е само с естествени съставки и няма добавена никаква химия, просто няма как да бъде с висок фактор. Маслата от кокос и карите имат някаква степен на слънчева защита, която сравнена с други естествени продукти е висока, но в сравнение с химията е ниска.
      Така или иначе, той е доста мазен и за мен лично не е подходящ за дневен крем. Ползвам го като нощен, което обесмисля наличието на фактор.

      Изтриване
  3. Разбирам, благодаря :) Интересно ми е, за дневен крем какво ползваш? Т.к. сме с еднакъв тип кожи, чувствителни, сухи и дехидратирани..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Доскоро ползвах флуида Vichy Aqualia Antiox. Той е с 15 фактор.
      После пробвах известно време да ползвам един друг български крем, който много хубаво опъва кожата, но я изсуши още повече и се отказах от него. Сега, единственото, което слагам сутрин след като си почистя лицето, е BB крем. Имам на няколко марки, все корейски и от всички съм доволна. Писала съм публикации за някои от тях, а сега подготвям още една за други две марки.
      При тях лошото е, че не се предлагат на нашия пазар и трябва да се поръчват.

      Изтриване
  4. Ади много си заразна, поръчах си БИО крем, поръчах си ВВ крем... мажа се с стимуланта за вежди /т.е за коса/.... внимавай какво друго ще постнеш в блога! :)))) Гери съм от Фейсбук

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма тук емотиконки, иначе щях да пусна поне 2 реда търкалящи се от смях човечета :)))
      Сподели дали са ти харесали новите придобивки след това.

      Другата седмица те съветвам да не четеш, щом ти е слаб ангела. Обмислям да щурмувам МАС и Сефора :Р

      Изтриване
  5. От около 5 дни ползвам BIO Grazzia и наистина съм многоо доволна. Аз съм с много чуствителна смесен тип кожа. И досега понякога ми излизат пъпки, така че съм добър тестер за качествен крем. Крема въпреки, че е мазен не образува пъпки, попива чудесно и умекотява страхонто кожата. Имам видим ефект, дори и за краткото време. Благодарна съм, че прочетох статията и си поръчах крема!!! Гери ФБ /свикнах вече така да се подписвам/ :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се много, че ти е допаднал :)))
      Аз успях да изразходвам този за тяло и ще си поръчвам пак. Кремът за лице е доста по-икономичен и той ще ми стигне поне за още 5-6 месеца.

      Изтриване
  6. Здравейте! Имаше ли положителен ефект спрямо целулита кремът за тяло? И доколко стяга кожата?

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте! Имаше ли положителен ефект спрямо целулита кремът за тяло? И доколко стяга кожата?

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)