17 May 2012

Спирала MaxFactor False Lash Effect 24


Сравнение с Masterpiece Max

    Вчера получих новата спирала на Макс Фактор. Имам оранжевата False Lash и я използвам от доста време. Макар и фаворитът ми да е друг, тази спирала също ми харесва. Много наситено черна е, не се рони и размазва и наистина придава доста обем, макар и да слепва миглите малко повече отколкото би ми се искало.
  Интересно ми беше да видя каква е разликата между нея и новата False Lash Effect 24. Четките са еднакви, консистенцията също (новата е една съвсем малка идея по-водниста, но е твърде вероятно да е така защото я отварям за пръв път). Когато се нанесат също изглеждат абсолютно еднакво върху миглите (цял ден си ходя с едното око гримирано с едната, а другото с другата). Единствената разлика се оказа, че новата "24" е водоустойчива.  И то доста устойчива. Това може би е най-сполучливата, която съм пробвала. Дори при търкане с гореща вода под душа, не се помръдна - нито се размаза, нито отрони, не остави черни следи под очите. 
Отгоре Masterpiece, отдолу False Lash Effect
И двете са измити от туш за да се виждат по-ясно 
  Възторгът ми се поохлади малко след като установих, че дори и мицеларният разтвор на Биодерма не я помръдва. Вече си представях как вовеки веков ще си остана спиралосана (току що я измислих тази дума Mr. Green ) и се сетих, че имам някъде останал домашен лосион за сваляне на грим с масло от жожоба и розова вода. Логично е, че водоустойчиви продукти се свалят по-лесно с почистващо средство на маслена основа, вместо с такова на водна. С мазния дегримьор успях да я смъкна, макар и пак не особено лесно.
  Категорично False Lash Effect 24 ми става фаворит за морето. Досега винаги съм слагала за плаж някаква водоустойчива спирала и винаги се е размазвала или направо е изчезвала от морската вода и мазните слънцезащитни лосиони. С тази мисля, че няма да имам подобен проблем. При силните дъждове напоследък също мисля, че ще ми влезе в употреба, но заради трудоемкото ѝ сваляне, едва ли ще я използвам всеки ден.
  
 Любимата ми спирала си остава друга. Имам опит с доста марки, макар и да има още много, които бих пробвала. Спиралата е най-често използвания от мен козметичен продукт и съм купувала какви ли не. Като се започне от Golden Rose, Impala, Essence, Maybelline, Bourjois и се стигне до  Dior и YSL (тази за обем е разкошна!). И въпреки това  отново и отново се завръщам обратно при MaxFactor - Masterpiece.
В момента я имам във версията ѝ в черна опаковка (стандартната е златна) и с добавка към името "Max", но мисля, че няма разлика между двата Мастърпийса, освен в количеството продукт - в черната са 7мл, а в златната 4,5мл.
  Това, което ми харесва в тази спирала е, че разделя миглите много добре и ги удължава наистина видимо. Също не се размазва и рони дори като си разтъркам очите (редовно забравям, че съм гримирана и пада едно търкане...) и досега не ми се е случвало да засъхне или да си промени качествата с времето докато я ползвам, за разлика от някои други спирали, които след 2-3 седмици напълно променят консистенцията си. И основен плюс за мен - сваля се абсолютно безпроблемно и без търкане.
Снимките се увеличават като кликнете върху тях.
Не съм използвала извивачка за мигли, нито гребенче. И двете спирали са нанесени само на един плътен слой.

Без спирала
Без спирала

False Lash Effect 24
False Lash Effect 24


Masterpiece
  
Masterpiece