04 May 2012

Фотосесия - грим и Photoshop

Използвани продукти, допуснати грешки и взети поуки


  Тези от вас, които следят Фейсбук страницата на блога, сигурно вече са попаднали на споделените от мен снимки. Те са дело на моят приятел - фотографът Радослав Атанасов.
  Фотосесията беше организирана съвсем набързо, но крайният резултат е чудесен. Определено имам доста пропуски и грешки в грима, но човек се учи с опита и следващия път няма да ги повторя. За пръв път се гримирах за сесия на открито и не бях сигурна дали и в този случай важат същите правила като за снимки в студио. Оказа се, че и на дневна светлина, камерата измива цветовете и дори много силният грим изобщо не изглежда така интензивен. С очите смятам, че се справих добре, но по лицето и устните имам доста пропуски, които смятам да поправя следващия път (стига Радо да ме изтърпи за още една сесия).
  Определено е необходимо да наблегна малко повече на контурирането, особено на скулите. Използвах бронзър и хайлайтър и то в немалки количества, но на снимките това почти не личи. Ще избирам по-тъмен цвят за скулптуриране занапред и малко по-блестящ хайлайтър.
  От много бързане, не очертах устните с молив и сложих само червило, което също е огромен пропуск. Заради него изглеждат абсолютно безформени и едва забележими на повечето кадри.

Пропуснала съм да снимам пудрата на Almay...
  Продуктите, които използвах за грима при тази фотосесия са от средния и ниския ценови клас. Гримирах се в 10.00ч и обикалях по задачи до 14.00, а от 14.00 до 14.30 тичах (буквално) в най-голямата жега, с малкия таласъм на ръце, защото закъснявах ужасно, както винаги. Въпреки всичко, когато най-сетне пристигнах на мястото за снимки, гримът не беше помръднал. Нямаше промяна в цвета и не беше лъснал абсолютно никъде. Остана така близо 16 часа до 01.30ч., когато го изтрих за да си легна. Определено не очаквах толкова добро представяне на базите, които използвах - Baviphat за лице и NYX за сенки. Изненадаха ме много приятно като издържаха този "ultimate survival" тест :)))
  Другите продукти, които употребих за снимките са: четворка кафяви сенки Alverde, единични черни сенки на Flormar, гел очна линия на Essence, спирала на MaxFactor, половинки изкуствени мигли на Ardell с лепило DUO, фон дьо тен Bourjois Flower perfection, коректор L'Oreal  Touche Magique, прозрачна матираща пудра Almay, хайлайтър Constance Caroll, бронзър на Essence, червило  Lipfinity на MaxFactor за основа и червило Catrice в цвят The Nuder The Better.


  А ето и част от снимките:И преди да ме помислите за някоя чудна 'убавица, бързам да добавя малко компромати :)))
Това са снимки преди и след Photoshop. Определено се вижда, че разликата е очевАдна и затова ви моля, мили момичета, не вярвайте на това, което виждате в списанията. Перфектни хора, без нито една бръчица и нито едно петънце просто няма  ;)
                                      Кликнете на снимките за увеличаване