Flormar Neon

сенки флормар, неон   От доста време издирвам неуспешно неоновата серия единични сенки на FlorMar. Вече бях решила, че изобщо не се внасят в България, когато съвсем случайно ги открих днес в едно малко  и невзрачно магазинче. За съжаление изобщо не бях подготвена за подобна находка и наличностите в портмонето ми бяха достатъчни за да си купя само 5 от набелязаните 7 цвята. Все пак, непременно ще се върна тези дни и за тях - разкошно искрящо лилаво и ментово зелено.
  Неон наистина е именно първата дума, която ми идва наум за да опиша тези сенки. Искрящи, светещи и наситени цветове. Пигментираността им е изумителна и слагат в джоба си далеч по-скъпи марки. Нанасят се и се преливат лесно и не се ронят при нанасяне. Позволяват и напластяване, но то е излишно защото и без него са плътни и ярки. Абсолютно матови са - без отблясъци и без шимър.
   Всеки един от цветовете би бил чудесен акцент нанесен на долния клепач в комбинация с дискретни и неутрални сенки на горния или като закачка в ъгъла на окото, а защо не и върху целия клепач за един смел и провокативен грим. В случая, аз се постарах да комбинирам всички цветове накуп, без да ги преливам, за да добиете реална представа за вида им върху клепача. Снимките не са обработвани и не само, че не е повишавана яркостта им, а напротив - в действителност цветовете са дори още по-искрящи. Нанесени са върху бялата база за грим на NYX.

флормар, сенки неон

сенки неон флормар

сенки неон флормар
Тук прелях леко синьото нагоре към веждата
 със съвсем малко матова бяла сянка (отново на Флормар)
Скоро ще пусна публикация и за единичните сенки от редовната серия на FlorMar, които също са една от големите ми находки и са ми много любими. Имам почти всички цветове, в които се предлагат (19 или 20 от общо 25 :) ) Специално за тях си поръчах и магнитна палитра, за да мога да ги подредя по-прегледно и доста по-компактно. За изваждането от фабричните кутийки и сглобяването на палитрата ще има отделна публикация.


13 коментара

  1. Много са цветни и свежи.Може ли да споделиш от кое магазинче си ги намерила :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Едно съвсем мъничко магазинче на бул."Дондуков", веднага след ъгъла с бул."Васил Левски" в посока ЦУМ. На входа висят някакви шнолки и ластичета, а над тях има реклама на Gosh.

      Изтриване
  2. Благодаря,аз мислех да проверя и в магазинчето на Иван Асен.Дано да ги пуснат и на повече места.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На "Иван Асен" ги няма :( Нито в магазинчето преди ъгъла с "Мизия", нито в аптеката срещу кино Влайкова. Поне веднъж в седмицата ги проверявам за нови съкровища и затова съм така сигурна :)))

      Изтриване
  3. Готини изглеждат, хубава пигментация, особено синьото и зеленото. Не можах обаче да оправдая купуването на още сенки, още повече като не съм сигурна колко ще ги нося. За информация - има ги и в нововто козметично магазинче в подлеза на Спортната палата. Следващият път като издирваш нещо, питай читаталките, все някоя ще го е мернала някъде :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Бъни :)))
      Ако са изкупили лилавото като отида, ще проверя и в подлеза. Не ми е много далече :)

      Изтриване
  4. Адри, а каква им е цената? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 5,80. С близо 2лв са по-скъпи от стандартната серия на марката.

      Изтриване
  5. стига бе, толкова ярки и пигментирани изглеждат на очите ти! :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Уникално са пигментирани наистина. Заслуга за яркостта има и това, че все пак са нанесени върху база, а не на гол клепач, но и така са по-пигментирани от 90% от сенките, които имам и съм пробвала :)

      Изтриване
  6. Показвала ли си колекцията си от продукти на Флормар? Благодарение на теб открих тези сенки и мнението ми съвпада с твоето на 100%. Ще ми е интересно да видя какво мислиш за останалите продукти на марката. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм я показвала тук, но планувам да го направя. Като цяло съм страхотно впечатлена от единичните им сенки. В момента издирвам още 3 цвята и ще им направя ревю със снимки :)
      Също много харесвам ружовете им, изпечените пудри, а тези дни ще си купя новият им бронзър и ще пиша и за него.
      Моливите им също не са лоши, но не са и нещо специално. Червилата не харесвам, гланцовете също не са нещо специално. Друго на марката не съм пробвала.

      Изтриване
    2. Ще чакам с нетърпение, особено ревю за сенките и за бронзъра, и аз го обмислям него.

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)