19 June 2012

Flormar Neon

сенки флормар, неон   От доста време издирвам неуспешно неоновата серия единични сенки на FlorMar. Вече бях решила, че изобщо не се внасят в България, когато съвсем случайно ги открих днес в едно малко  и невзрачно магазинче. За съжаление изобщо не бях подготвена за подобна находка и наличностите в портмонето ми бяха достатъчни за да си купя само 5 от набелязаните 7 цвята. Все пак, непременно ще се върна тези дни и за тях - разкошно искрящо лилаво и ментово зелено.
  Неон наистина е именно първата дума, която ми идва наум за да опиша тези сенки. Искрящи, светещи и наситени цветове. Пигментираността им е изумителна и слагат в джоба си далеч по-скъпи марки. Нанасят се и се преливат лесно и не се ронят при нанасяне. Позволяват и напластяване, но то е излишно защото и без него са плътни и ярки. Абсолютно матови са - без отблясъци и без шимър.
   Всеки един от цветовете би бил чудесен акцент нанесен на долния клепач в комбинация с дискретни и неутрални сенки на горния или като закачка в ъгъла на окото, а защо не и върху целия клепач за един смел и провокативен грим. В случая, аз се постарах да комбинирам всички цветове накуп, без да ги преливам, за да добиете реална представа за вида им върху клепача. Снимките не са обработвани и не само, че не е повишавана яркостта им, а напротив - в действителност цветовете са дори още по-искрящи. Нанесени са върху бялата база за грим на NYX.

флормар, сенки неон

сенки неон флормар

сенки неон флормар
Тук прелях леко синьото нагоре към веждата
 със съвсем малко матова бяла сянка (отново на Флормар)
Скоро ще пусна публикация и за единичните сенки от редовната серия на FlorMar, които също са една от големите ми находки и са ми много любими. Имам почти всички цветове, в които се предлагат (19 или 20 от общо 25 :) ) Специално за тях си поръчах и магнитна палитра, за да мога да ги подредя по-прегледно и доста по-компактно. За изваждането от фабричните кутийки и сглобяването на палитрата ще има отделна публикация.