Първи впечатления от Inglot

    От доста време следя с интерес коментарите за марката Inglot. Продуктите им са често сравнявани с тези на MAC, а цените им са значително по-достъпни. 
  Нещото, което най-силно ме заинтригува бяха техните сенки за очи. Наистина огромен избор от цветове и чудесната възможност да си съставиш палитра по свой собствен вкус със системата "Freedom".
   Тъй като не мога да се оплача от липса на сенки, доста дълго обмислях дали има смисъл да правя палитра на Inglot. Все пак, реших да си взема нещо само за проба и ако наистина ми хареса толкова, да реша дали да направя по-голяма инвестиция и да запълня палитра от 20 или 40 цвята.
  И така, най-накрая влязох в магазина на Inglot. Консултантките и тук не са най-любезните на света, но човек може да се справи и без тяхната помощ защото всичко е много лесно откриваемо, а мострите са подредени удобно и прегледно.
  Не разполагах с много време за разглеждане и затова не се оставих да ме омагьоса морето от цветове. Грабнах директно двата си любими цвята и двата, които използвам най-често за ежедневния си грим и с това приключих първото си пазаруване.

  Вече няколко пъти се гримирах с новите си придобивки и откровено мога да кажа, че съм влюбена. Изключително фино смлени, не се ронят, нанасят се лесно и се преливат изключително красиво, без усилие. Издръжливостта им също е перфектна дори без база. Носих ги "на голо" близо 8 часа и накрая изглеждаха като току що сложени. Предполагам, че щяха да издържат и много повече, ако не ги бях изтрила. С база ги пробвах при по-екстремни условия (тичане след дете в парка при голяма жега и последвал проливен дъжд) и за по-продължително време. След 11 часа на очите ми, продължаваха да са в отличен вид.
  Пигментираността им също е много добра, а текстурата на самите сенки позволява наслагване и напластяване за получаване на изключително силен цвят, без да тежат на очите и да изглежда, че има натрупан много грим.
 Сенките, които си взех са:
361 - светъл корал
473 - тюркоаз
342 - средно студено кафяво
395 - светло бежова перла
  Последните два са естествени нюанси, които специално подбрах за да правя почти невидим ежедневен грим. А също така и за да използвам бежовото 395 като хайлайтър под чупката на веждите, а кафявото 342 за преливане на цветове в свивката на клепача. Кафявото обаче има по-силна пигментация отколкото очаквах и за да седи дискретно е нужно само да се докосне върха на четката в него.






    И за двата грима от снимките не съм използвала други сенки, освен четирите цвята на Inglot. 
Черното е любимият ми молив на Impala Silicone Eyeliner 01 (изключително траен и пигментиран), а спиралата е MaxFactor Masterpiece Max.






Вече категорично съм решила, че ще си направя постепенно една голяма палитра (най-вероятно 40 цвята), като още идната седмица ще отида за още нови сенки, а може би и някой продукт за лице. Непременно ще направя ревю и за тях.


10 коментара

  1. А каква е цената на сенките?

    ОтговорИзтриване
  2. 8,50лв за 2,5гр. Цената е наистина добра за толкова голямо количество продукт (сенките на MAC са по 1,5гр за над 20лв)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотен грим! Като минавам покрай магаина им все си казвам, че имам твърде много декоративна козметика, но вече няма да си отказвам ще си ги пробвам и аз, какво толкова, че вече имам доста сенки, нали никога няма да са ни достатъчни :)(типична женска черта) :) обръщала ли си внимание дали има голям избор сред коректорите им? Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Засилих се директно при сенките и не съм гледала нищо друго. Другата седмица ще поправя пропуска :)

      Изтриване
  4. Супер сенки си си избрала! Аз мисля другата седмица най- накрая да се сдобия също с няклоко цвята. Имам един въпрос- като гледам не си си взела още палитра- как съхраняваш сенките така?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Държа ги в кутийките, с които се продават. Двете кафяви са в удобни пластмасови кутийки, които се отварят и затварят лесно. Двете цветни бяха вакуумирани в пластмаса и найлон и сложени в картонени кутийки. Оставих им картонените и седят там.
      Лошото на картонените кутийки е, че не се вижда какъв е цвета вътре и ако имаш повече от 2-3 сенки в такива кутийки би било много изнервящо да търсиш цвета, който ти трябва, но за момента не ми пречи.
      Взех ги само за проба защото имаше слухове за влошено качество, които се разсеяха в последните дни, но аз исках да съм сигурна, че ако ще инвестирам в голяма палитра, то няма да е за нещо некачествено.
      Идния вторник ще ходя за палитра и за още цветове. Ще им пусна суочове и ревю тук, като ги понося малко и събера впечатления.

      Изтриване
  5. невероятно готини сенки си избрала :)

    ОтговорИзтриване
  6. можеш ли да ми кажеш на каква цена са сенките в inglot ?

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)