MAC Mineralize Skinfinish - Soft And Gentle

  От доста време чета и слушам за този прочут скинфиниш на MAC. Всички мнения бяха положителни, изпълнени със суперлативи. Разбира се, като всяка себеуважаваща се блогърка и жена, пристрастена към качествената козметика и красивият грим, просто нямаше как да не се сдобия с него. Въпреки, че още в магазина на MAC бях малко разочарована щом го видях и пробвах, реших, че не може всички да го харесват толкова, а аз не и от чисто стадно чувство, примесено известна доза снобизъм (имам доста хайлайтъри, но от значително по-нисък ценови клас и ми се искаше и нещо "по-така") го грабнах без много да му мисля.
  Първото, което ще отбележа е, че съм очарована от опаковката. Да, доста невзрачна е, като всички опаковки на MAC от редовната им серия (лимитираните колекции понякога са по-красиви), но  а пластмасата е наистина качествена и самата кутийка се отваря изключително лесно и приятно. Няма дърпане, чоплене с нокти и усилие, както при много други подобни опаковки.
  Това, което не ми харесва в този продукт е, че има видими блестящи частици, което аз определено не обичам върху лицето си. Предпочитам равномерен озаряващ блясък, такъв като на перлените сенки. Без шимъри, брокати и други подобни лъскавини.
  Другото, което ме разочарова е, че е доста ронлив (вижда се на снимката в близък план). Обичам плътни, фини и "мазни" продукти, които не се ронят и разпрашават.
  Нещо, за което трябва да се внимава е да не се прекали. На определена светлина трудно се забелязва бласъка, но при първото слънчево докосване има сериозен риск да заблестите по-силно от кубетата на Александър Невски, ако сте сложили повечко, както аз направих първия път.
  Все пак, след няколко проби за нанасяне с различни четки на различно количество (винаги го нанасям само по протежение на костта над скулата към слепоочието), открих правилната формула и не мога да отрека, че ми харесва. Наскоро открих и че излиза просто изумително на снимки. Частиците не се виждат, а изглежда сякаш кожата просто сияе, а това е неоспорим плюс.
  Използвам го доста често, но колкото и да харесвам MAC като цяло, определено не мога да кажа с ръка на сърцето, че това е любимият ми хайлайтър. Въпреки това, явно аз съм единствената, която не е в особен възторг от него. Когато го нося винаги отнасям по някой комплимент, а това е достатъчно показателно, че даден продукт е наистина добър.

  Оставам вярна фенка на MAC, но определено ще помисля повече преди да посегна към скинфинишите от редовната им линия отново, защото всичко в нея е доста блестящо. В лимитираните колекции често има продукти с по-фина текстура и по-дискретен блясък и ще чакам търпеливо за някой такъв. Възлагам големи надежди на прасковения хайлайтър от колекцията посветена на Мерилин Монро, която би трябвало да дойде у нас септември или октомври.
На изкуствена светлина

На слънчева светлина

5 коментара

  1. I love MAC!!!!
    Hi lovely, I have an award for you in my blog!!!
    I hope you like!!!
    and my G+ for you...

    Besos, desde España, Marcela♥

    ОтговорИзтриване
  2. Hi, darling :)
    I also love MAC. If I had the money I would buy everything :)))
    What award? Where can I see it?

    ОтговорИзтриване
  3. Много би било полезно, ако освен ревю и снимка на самия цвят, има снимка и на реално приложния продукт в завършен вид на лицето. Преди и след примерно. :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хех, чудех се аз снощи какво съм забравила, ето кое било...
      Ще попълня пропуска още утре със снимки на закрито и на слънце.

      Изтриване
  4. И на мен ще ми е интересно да го видя в комбинация с останалия грим на лицето!:)

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)