Chanel Rouge Coco Shine №48 Evasion


Отдавна чета хвалби за тази серия червила на Chanel и имах желание да ги пробвам. Срещах само суперлативи и затова и очакванията ми бяха високи, каквато е и цената на самото червило.

Опаковката на червилото не ме очарова. Изчистена, стилна, масивна и тежка, но… нищо особено. Ако не беше логото на Шанел, едва ли някой би заподозрял, че държите нещо различно от Golden Rose, които са с много сходна гилза.

Ароматът е едва доловим, ненатрапчив. На мен ми напомня на роза, но наистина едва осезаема. На мен определено не ми харесва особено. Не съм почитателка на розите по принцип, а тази е и малко блудкава.

Консистенцията е най-доброто нещо в това червило. Приятна, кремообразна, нанася се “като масло” нежно и равномерно. Формулата е силно овлажняваща и устните ми се чувстват чудесно много дълго време след като съм нанесла червилото. Завършекът е бляскав и гланцов.

Цветът, който аз избрах е №48 Evasion - прекрасен, не твърде светъл нюд. Пигментацията на тази серия червила на Шанел е доста слаба. Нужно е наслояване, за да се постигне плътен цвят.

Трайността на червилото за мен е просто недопустимо ниска, с оглед на цената и претенциите на този клас козметика. След по-малко от час, на устните ми няма и следа от него. Да, все още са меки и овлажнени, но цвят – никакъв.

Цената от 56лв за 3 грама е доста смущаваща за повечето хора, които не страдат от подобна мания към грима, като мен. Иска ми се да мога да кажа, че си струва парите, но някак ми е трудно сама себе си да убедя в това. За мен, в този клас, от типа “слабо пигментирани балсами”, червилата на YSL и на Lancome са определено по-добър избор и ще се придържам към тях.


Категорично не бих повторила покупката, колкото и да ми харесва цвета на червилото. Просто за мен е изключително важно червилото да има поне задоволителна трайност, а 30-40 минути определено не са ми достатъчни. Все пак, бих дала шанс на червилата от останалите серии на Chanel. Те са значително по-пигментирани и не така мазни, което е повод да вярвам, че ще са значително по-трайни. Надявам се съвсем скоро да мога да подготвя ревю и за тях.

3 коментара

  1. Цветът наистина е много хубав.

    ОтговорИзтриване
  2. Ох с тази цена ме стресна, обаче цветът е страхотен.

    ОтговорИзтриване
  3. Много вярно и точно ревю.
    Аз също никога не съм разбирала увлеченията точно по Rouge Coco Shine.
    Един от по-слабите продукти на Шанел е тази серия червила, според мен.
    Споделям мнението ти.
    Превъзходни балсами, много слаби като пигментираност и трайност.Аз лично предпочитам Rouge Coco и да, безспорно YSL Rouge Volupte.
    Сега има нови Shine и Coco, тези дни ще мина да ги проверя.

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)