Термална вода Avene


Винаги съм била особено скептична към термалните води във флакон. Нямам нищо против присъствието им в кремове, даже съм голям почитател на това и в повечето ми любими продукти има термална вода, но самата идея да нося със себе си водичка на спрей винаги ми се е струвала безсмислена. Наскоро получих за проба термална вода на Avene и в тази публикация ще споделя доколко тя затвърди или разклати досегашната ми позиция.

Опаковка: Капсулован флакон с атомайзер, наподобяващ дезодорант.
Аромат: Няма, а и не би трябвало, все пак става дума за чиста термална вода, без добавки.
Ефект: Твърденията на производителя и на много хора, които ползват подобни продукти са, че освежава, облекчава кожни раздразнения и дори помага при дерматитни заболявания. Аз лично не видях нито успокояващи, нито лечебни свойства. Пробвах многократно върху раздразнена и изтормозена кожа, върху пресушени участъци от кожата ми, върху изгорено… разлика със и без нямаше. За освежаването съм съгласна – удобна е за разхлаждане в жегите. Имах желание да я използвам и за фиксиране и премахване на твърде пудрения ефект от грима, но дюзата не разпръсква достатъчно фино капките за тази цел и вместо мъгла от влага, по лицето ми попадат отделни капки.
Количество: 150мл (на пазара има и опаковки от 300 и от 50мл)
Цена: Около 14лв
Общи впечатления: Термалната вода Avene е бактериологично чиста, слабо минерализирана и с неутрално рН, което я прави много по-подходяща и щадяща към кожата от обикновена чешмяна вода и от повечето минерални води. В това отношение, определено е много добро решение за разхлаждане в летните жеги. Размислите дали е рентабилно и нормално да се дават толкова пари за това, ще си спестя, защото са въпрос на лична преценка. Други ползи от водата лично за себе си не открих, колкото и да ми се искаше, след прочетените суперлативи и почти любовни обяснения по повод този продукт. Явно аз съм сред малкото изключения, при които “уау!” ефект липсва.
Със сигурност ще си изпръскам флакончето с удоволствие на морето, докато съм на плажа, а е много вероятно да се запася с още 1-2 за тогава, но само заради разхлаждащото усещане от капките по напечената ми кожа, а не заради някакви особено специални свойства на продукта.





* Продуктът ми е предоставен за проба от Avene България.

Няма коментари

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)