Боя за коса Garnier Olia

Днес ще си говорим за коса, боядисване и Garnier Olia.



Преди седмица бях на официалното ѝ медийно представяне за България. Въпреки, че съм доста скептична към непрофесионалните бои за коса, още повече към безамонячните такива (стремя се към светло рус пепелен цвят и това е причината да не им се доверявам вече, след две години експерименти), все пак с интерес изслушах представената информация за боята и изгледах демонстрацията върху косата на очарователното момиче, което боядисаха по време на представянето.

Боята е от ново поколение, без амоняк и на базата на масла. От всичко разказано, това, което запомних е, че формулата е така създадена, че вкарва пигментите надълбоко в косъма, а не ги оставя само по кортекса (повърхността) му, което я прави по-трайна. Принципът на действие е много сходен, ако не и идентичен с небезизвестната професионална боя на L’Oreal Inoa. Не съм използвала Иноа, затова няма как да потвърдя приличат ли си наистина или не, но след като пробвах Olia мога да кажа, че наистина няма неприятен и остър аромат на амоняк като стандартна боя, ухае много нежно на цветя, а консистенцията ѝ е пухкава и приятна за работа. Не бих казала, че косата ми след боядисване е по-лъскава и здрава, отколкото с която и да било друга боя за коса, но аз полагам много грижи за нея с професионални маски и продукти без отмиване (скоро ще пусна публикация и за любимите ми продукти за коса) и по тази причина блясъкът е налице и след най-зловещите обезцветяващи процедури. не е за пренебрегване и фактът, че косата ми е къса и няма толкова уязвими дължини. Затова не мога да кажа усещам ли Olia по-щадяща или не, но косата ми след нея беше мека и гладка, без пресушаване и изгорели крайчета.



Избраният от мен нюанс е 10.0.
Според показанията на кутията, това, което аз желаех да постигна с тази боя – а именно да изсветля корените си с 4 тона (моята естествена коса е 5 и 1/2, а аз целя тон 9 – 9 и 1/2) – просто нямаше как да се случи. Според Garnie, боята изсветлява само до 3 тона. Това реално е много, с оглед на това, че е безамонячна, но е крайно недостатъчно за мен.

Използвала съм навремето почти всички налични на пазара бои на Garnier (Nutrisse, Color Naturals, Color Sensation) и резултатът винаги е бил един и същ, дори и със суперизсветляващите серии – недостатъчно изрусяване и наситено жълти или дори червеникави корени. Същия ефект постигах и с голям брой професионални бои, затова последния месец заложих на пепелен нюанс професионална боя с добавяне на коректор в нея и матиране с балсам след това…
Все пак, душата ми на експериментатор не се стърпя и реших в крайна сметка да пробвам Olia, най-малкото, за да разбера наистина ли е толкова революционна и различна, колкото твърдят от Garnier.

И така… намазах се и поседях не 30 минути, както е по предписание, а 40 (просто се загледах в един сериал, не беше нарочно). Нищо специално и различно не усетих при работата с боята, освен липсата на неприятна миризма. В първите 10-ина секунди усетих леко щипане по скалпа, но го отдавам на факта, че косата ми беше мита няколко часа преди да я боядисам и нямаше себум, който да защитава кожата на главата. Така или иначе, щипането изчезна почти веднага и нямаше никакви други неприятни усещания.

Резултатът, след като се измих, далеч надмина всичките ми очаквания и за да не прозвучи публикацията твърде хвалебствено (не съм спонсорирана от Garnier или от когото и да било), ще си спестя суперлативите и просто ще кача снимки преди и след. Това е резултатът без допълнително обезцветяване, без тониране, без коригиране, без матиране. Само Garnier Olia. Повечето от вас едва ли ще разберат възторга ми, но всички блондинки, борили се дълго време да постигнат идеалния рус (рус! не морковен!) цвят само с боя, биха изхлипали от умиление.

В интерес на истината, крайният резултат доста се различава от това, което е показано на кутията обаче. Очаквах златисто, дори жълто русо, а получих силно пепелен нюанс.
Това за мен е страхотно, защото точно това се опитвам да постигна от години с какви ли не бои и помощни средства за матиране, но за някого, който не харесва пепелно русо, сигурно изобщо няма да е приятно.


Корените “преди” и “след”, без светкавица


Дължините “преди” и “след”, без светкавица


“След” със светкавица

Мина седмица откакто се боядисах и измих косата си три пъти за това време, с продукти, които не са предназначени за боядисана коса. За момента няма промяна в цвета – все така пепелно рус е. Ще докладвам отново след още 3 седмици, когато смятам да вкарам в употреба и втората кутия Olia и ще споделя какъв е резултатът при наслагване на боята със следващи боядисвания.

А ето и малко снимки от самото представяне на Garnier Olia


Ето ме тук с черната рокля, все още преди да се боядисам.


В торбичките имаше медийна информация за гостите и по 2 кутии от боята за проба, в цвят по наш избор. Аз избрах № 10.0


Демонстрация на боядисването с Garnier Olia


1 коментар

  1. Страхотен ефект си постигнала,браво!Разбирам те напълно,преди бях руса и прекарах дълго време в лутане търсейки цвета,който искам..в крайна сметка накрая се отказах,но сега русото ме дърпа отново и след ефекта,който виждам от Олия на твоята коса вече знам,че ще я пробвам!Благодаря за хубавата и подробна статия,всичко хубаво от мен :)

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)