Guerlain Meteorites Perles 01 Teint Rose

Днешното ревю е за един доста обсъждан и доста спорен продукт – “Метеоритите” на Guerlain. Казвам спорен, защото мненията за него винаги са били в двете крайности – от “абсолютно незаменими” до “напълно ненужни”. Аз обаче няма да съм толкова крайна, макар и на моменти да клоня към второто…





Опаковка: Тук няма да споря – опаковката наистина е прекрасна. Масивна метална кутия с красив релеф, която би била украса за всяка тоалетка. Като минус мога да посоча сравнително трудното отваряне, което се дължи на вакуума, който се създава заради почти херметическото прилепване на капачката.
Аромат: Неописуем! Силен, опияняващ аромат на виолетки. Не цветята, а онези разкошни бонбони от детството ни, наричани още “Теменужки”. Облак от това плътно ухание са разстила още с отварянето на кутията и се усеща и докато нанасяте продукта.
Цвят и пигментация: Въпреки многото цветни топченца, всяко от които се твърди, че служи за прикриване на определени несъвършенства, всъщност Метеоритите нямат цвят. Те са буквално безцветна пудра с озаряващи частици, под формата на перли.
Текстура: Красивите топченца се превръщат в изключително фина пудра при разтъркване с четката. Желателно е да се използва малко по-твърда и груба четка, за да може да се отрони достатъчно продукт. Друг вариант е да раздрусвате леко кутията преди отваряне, за да се разпрашат малко перлите и да можете да загребете от тях и с по-мека и пухкава четка.
Трайност: На моята суха кожа, нанесено върху ВВ крем или фон дьо тен издържат цял ден. При смесена или мазна кожа най-вероятно ще е необходимо подновяване, за да се матира отново лицето.
Ефект: Матиращ и същевременно озаряващ. Сякаш две абсолютно взаимоизключващи се неща са обединени в този продукт. Самата пудра е матираща, но в същото време съдържа и микро частици, които отразяват светлината и така придават здрав и сияещ вид на лицето, без то да изглежда мазно или прекалено напудрено и брашнено.
Количество: 30гр
Цена: 94лв
Общи впечатления: Луксозен и красив продукт, който наистина носи огромно удоволствие при употреба… и нищо повече. Ефектът от тях е почти невидим. Да, матират. Да, озаряват. Но дали сте постигнали този завършек с тях или като комбинирате обикновена матираща пудра и дискретен хайлайтър, никой не би могъл да разбере.
Метеоритите не прикриват никакви несъвършенства! Ако очаквате да изравнят тена, да скрият петънца, лунички или пъпки, то категорично не сте избрали правилния продукт. Ако искате силно и трайно матиране – отново не са за вас.
Ако за вас гримирането е удоволствие и искате да си доставите наслада за окото и обонянието – то тогава Метеоритите със сигурност ще ви харесат.
Дали си струват парите? Честно казано, за мен лично не. Защо искам винаги да има една кутия от тях на тоалетката ми? Нямам ни най-малка идея. Дали е заради надписа Guerlain, дали заради красивата кутия, дали заради аромата, към който съм безумно пристрастена или заради самата идея да притежавам нещо толкова скъпо и луксозно, не мога да отговоря. Със сигурност обаче не е заради ефекта им върху кожата ми, защото с други и далеч по-евтини продукти постигам по-добър.
С други думи – ако имате излишни стотина лева (нима някой има такива???), грабвайте ги. Ако покупката им обаче би означавала да се лишите от нещо друго желано, то по-добре пропуснете с чиста съвест.

Няма коментари

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)