Академия L’Oreal и ревю на серията на L’Oreal Proffesional Absolute Repair


Днес ще ви разкажа за едно интересно и наистина полезно събитие, което се състоя преди два месеца. Със сигурност ще се учудите защо чак сега пускам тази публикация, но за това си има причина. А тя е, че освен, че беше приятно изкарване в чудесна компания, събитието в Академия Лореал беше съпроводено и с препоръка на конкретни продукти за коса на всяка от присъстващите, които държах да изпробвам достатъчно дълго, за да включа ревю за тях в статията.

По отношение на продуктите за коса имам желязно правило, което важи с пълна сила за всичко – шампоани, балсами, маски, масла… То е, че не пиша ревюта и отзиви преди да е минал поне месец-месец и половина редовна употреба (при бялата козметика за лице този срок е разтеглен до над 3-4 месеца). Причината за това е, че този тип продукти би трябвало да имат дългосрочен ефект и да действат с натрупване след всяка следваща употреба. Дори да има някакъв “уау!” ефект след първо ползване, това не е гаранция, че след петото например няма да се прояви негативна реакция, пърхот, косопад или нещо друго.

Ноо, да се върнем към самото начало – чудесното събиране на група блогърки в академията на L’Oreal. Имаше смях, шантави прически, индивидуална консултация със специалист и най-важното – един кратък урок по грижа за косата и как правилно да подбираме продуктите, според нуждите на косата си в дадения момент.





Продуктите, които ми бяха препоръчани, на база настоящето състояние на косата ми и моите изисквания, бяха шампоан, маска и грижа без отмиване от серията Absolut Repair на L’Oreal Proffesional. Дамата, която ме консултира ми ги предложи с цел заздравяване на косъма и спиране на накъсването му, придаване на еластичност и плътност. Предупреждението ѝ беше, че след около месец е възможно серията вече да ми бъде твърде тежка, защото косата ми ще се е възстановила и вече ще има нужда от друг тип поддържащи продукти. Реших да проверя дали е права и ето ме – два месеца по-късно с подробно ревю.

Ще започна с това, че продуктите ухаят наистина прекрасно и нежен аромат остава по косата поне няколко часа след измиване. Факт е, че наистина след по-малко от две седмици, накъсването на косъма спря и той стана доста еластичен (Тестът представлява дърпане на двата края на един косъм. В началото се късаше съвсем лесно, в последствие с повече усилие, а накрая се разтягаше почти като ластик и за късане беше нужно здраво опъване). Тази тенденция на заздравяване продължи около месец и половина, след което усетих драстична разлика в ефекта на продуктите върху косата си. Вече отежняваха косъма, омазняваха скалпа доста бързо и като цяло спряха да ми харесват вече. И проблемът не е в тях. Напротив – те са си свършили работата и косата ми вече няма нужда от толкова силно подхранване.
От всичко това се убедих колко важно е да бъде подбран правилният продукт в правилния момент. От това зависи дали този продукт ще ни хареса и дали ще кажем “Това е страхотно!” или “Това е пълен боклук.”. Много е важно да сме наясно с нуждите на косата си, на кожата си и на тялото си, за да можем да откликнем на тези нужди адекватно. А ако ние самите не сме наясно, то има специалисти за тази цел

Изводите ми за Absolut Repair за следните:
Прекрасна серия за силно изтощена, третирана, горена и изстрадала коса. Напълно неподходяща серия за здрава и силна коса. Ако косата ви не е със сериозни проблеми, насочете се към други продукти. Absolut Repair не е за вас и е твърде вероятно да останете разочаровани, защото, от естетическа гледна точка, определено не постига чудеса – няма го разкошния блясък, който дава серията Mythic Oil, нито някакъв забележителен обем. Но и в крайна сметка, не това е предназначението на Absolut Repair.

Няма коментари

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)