Max Factor CC Cream


Напоследък BB кремовете набраха голяма популярност. Всяка марка лансира свой такъв, включително и имена като Dior, Guerlain, Lancome… Употребата на такъв крем вече не е нещо така екзотично, както беше преди около година, когато малкото чудо в тубичка можеше да се придобие само чрез поръчка от Корея. И тук се появяват CC кремовете. Това е новостта, еволюцията на ВВ кремовете.

Новото при СС кремовете, за разлика от ВВ е, че са по-плътни и с доста по-силно покритие, като в същото време продължават да притежават качествата на ВВ кремовете – висок слънцезащитен фактор и подхранващи и овлажняващи кожата съставки… поне на теория.

СС кремът на Max Factor е новост на нашия пазар и моментално спечели интереса ми, след като го пробвах. Впечатли ме с приятната си текстура и силна покривност.



Опаковка: Изчистена и удобна тубичка. Харесвам продукти, в които не е нужно да се бърка с пръсти.
Текстура: Полу-течна кремообразна.
Аромат: Не много силен, флорален аромат. Не съм почитател на ароматизираните продукти за лице, но този не ми е неприятен и изчезва бързо.
Пигментация: Силна. Трудно ми е да преценя добре, защото освен бледи лунички, нямам други несъвършенства за прикриване, но за мен покритието е средно до пълно, в зависимост от нанесеното количество. Предлага се в 5 нюанса.
Ефект: Гладка и с идеално изравнен тен кожа, защитена от слънцето със SPF 10 (което за мен е доста малко). По отношение на овлажняване, за моята суха кожа не е достатъчен и се налага да използвам хидратиращ крем под него.
Открих съвсем случайно и един голям плюс на продукта – почти напълно водоустойчив е. Това не е отбелязано на опаковката и производителите не претендират за подобно нещо, но в един от дните, в които го тествах вкъщи, забравих, че съм с него на лицето и влязох под душа. Не се отми, нито размаза, докато не добавих добро количество измивна пяна.
Определено не твърдя, че е подходящ за киснене в морето цял ден, но при проливен дъжд или при инцидентно цопване в басейн (знаете как завършват често партитата около басейн) със сигурност лицето ви няма да се разтече.
Цена: 22 лв.
Количество: 30 мл.
Общи впечатления: Определено ми допада начинът, по който седи на лицето ми и това, че цветът ми пасна перфектно. Трайността му също е доста добра. Бих се радвала, ако беше една идея по-хидратиращ, но за хора с нормална и смесена кожа мисля, че ще е подходящ и достатъчен, без допълнителна хидратация.
Все пак, аз го възприемам по-скоро като много добър фон дьо тен, отколкото като крем.

Ето го разнесен върху опакото на дланта ми.




*Продуктът ми е предоставен за проба от Max Factor България.

Няма коментари

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)