Nivea In-Shower Body Milk за суха кожа


Този продукт отдавна човъркаше любопитството ми и когато случайно го мернах на един рафт при последното си посещение в Метро, просто нямаше как да не го грабна.
Според Нивеа, това е революционна формула, която ми се стори доста подходяща за мързеливци като мен – овлажняващ лосион (да не се бърка с душ гел), който се използва на вече измита мокра кожа и след това се изплаква, оставяйки я гладка и хидратирана.

Опаковка: Удобна опаковка, подобна на всеки дредностатистически душ гел, шампоан или лосион за тяло. Вариантът за суха кожа, какъвто е моят, е в тъмно син цвят. Този за нормална кожа е в бяла опаковка
Текстура: Флуидна, като на всяко мляко за тяло. Когато се нанесе върху мокра кожа е доста хлъзгав и почти слузест, но след отмиване не оставя никакъв филм и можете да се облечете веднага.
Аромат: Типичният и добре познат аромат на класическия крем Nivea в металните сини кутии. Сравнително силен е и остава известно време върху кожата, което на мен лично ми харесва, защото тази миризма ми навява спомени от детството и ми носи усещане за уют и релакс.
Ефект: Факт е, че наистина хидратира кожата, макар и не толкова, колкото би ми се искало. Аз все пак не съм много обективна, защото съм известна с ужасно сухата си кожа и необичайната за повечето хора любов към всякакви мазни, плътни и тежки хидратанти. След този лосион го няма това усещане за опъната и пресушена кожа, която сякаш всеки момент ще се скъса (да, точно така се чувствам след душ), но в най-сухите участъци (краката и ръцете) предпочитам да не пропускам и стандартния овлажняващ крем за тяло.
Цена: Около 7лв
Количество: 250мл
Общи впечатления: Макар и да не е продукт “Уау!” за мен, мога да кажа, че ми харесва и със сигурност ще си го купя отново. Това е удачен вариант да спестя време, когато много бързам (това в почти винаги), а също и вече споменах как ми действа аромата – връща ме около 20 години назад във времето и се виждам седнала на леглото в топла хавлия, докато баба ми нежно маже изгорелите ми след плаж рамене с крем Nivea…
Открих също и това, че кремът е доста удобен да си правя антицелулитен масаж директно под душа. Когато се нанесе върху мократа кожа е доста хлъзгав и не попива, което позволява хубаво търкаляне на масажора или на кокалчетата на пръстите по бедрата, без да протрива кожата. и не, той самият няма антицелулитни функции, но аз лично съм на мнение, че реално почти никой продукт няма, независимо какво пише на етикета му – 90% от ефекта се дължи именно на масажа докато се втрива продукта, а не толкова на неговия състав (за целулит обаче ще си говорим друг път, имам какво да споделя по темата)

1 коментар

  1. Планирам да го закупя днес! :)
    Беше ми страшно поленза информацията ;) И аз в повечето случаи нямам никакво време да се мажа и да чакам да съхне, :( за да се облека...

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)