20 November 2013

CHANEL Holiday 2013 Collection - ревю, грим и видео

Тази година Chanel пуснаха доста силна коледна колекция. Неутрална палитра сенки, блестяща пудра, три червила, два лака, разкошен руж, блестяща спирала, очна линия, кремообразни сенки... сигурно пропускам нещо.
Аз самата имах удоволствието да се сдобия с два продукта от колекцията, а именно - палитрата и класическо червено червило Rouge Allure Velvet. Перфектната комбинация!Палитрата Charming е с наистина перфектно подбрани цветове. Сенките са с копринена текстура, добре пигментирани и изключително лесни за преливане. Първият, най-светъл цвят е доста слабо пигментиран, но придава красив сатенен завършек на клепача. Средният цвят обаче беше голямо разочарование за мен. На клепача седи не златисто и металическо, а... не ми се иска да пиша думата. Определено не се сработва с моя тен и едва ли ще ми влезе особено в употреба. Останалите цветове обаче използвам ежедневно откакто се сдобих с палитрата и наистина съм очарована от тях.
Дали си струва? Ммм, като изключим приятния гъдел от докосването на Chanel, бих казала, че по-скоро не. На пазара има безброй неутрални палитри на много по-разумни цени. Факт е, че текстурата, нанасянето и завършекът на сенките в тази палитра са наистина прекрасни, но този разкош идва на съответната цена, която никак не е приятна.


 Червилото Rouge Alure Velvet 327 La Desiree обаче смея да твърдя, че си струва всяка стотинка. Уникално красива, масивна и луксозна гилза, с обичайното за серията автоматично отваряне чрез щракване. А текстурата наистина отговаря на името - кадифе. Матов финиш, много добра трайност, но без да е изсушаващо. Категорично това няма да е последното ми червило Rouge Alure.