Matricium на Bioderma

Честита Баба Марта на всички! Желая ви много здраве, щастие и красиви моменти!

Чудех дали да направя публикация за празника или стандартно ревю и след кратък размисъл ми хрумна да направя 2 в 1. Продуктът, за който ще разкажа днес не само е с цветовете на мартеница, а и името му е близко като звучене - Matricium. Нещо повече - именно месец март е особено подходящ за употребата му, за да се съживи кожата след зимата.


Matricium е по-скоро медицински, отколкото козметичен продукт на Bioderma. В кутията му има 30 броя ампули. Те могат да се използват по всяко време при нужда, локално върху рани, изгаряния и други увреждания на кожата, като помагат за по-бързото възстановяване. Също така, могат да се използват и по схема, в продължение на един месец върху цялото лице, два пъти в годината - пролет и есен. Целта е кожата да се регенерира след студената зима и горещото лято.
Аз използвам продукта и по двата начина, като особено го ценя за възстановяване на щетите след жестоко стискане на пъпка, изгаряне или по-грубо и дълбоко ексфолиране и по тази причина, още от излизането му на пазара, винаги имам налични ампули.

Важно е да се знае, че след отваряне на ампулата, съдържанието ѝ е годно за употреба само 12 часа, след което действието му изчезва, поради липсата на консерванти. Обикновено отварям една ампула вечер преди лягане и изразходвам половината, а на сутринта другата половина. Ако третирам нараняване, използвам по малко количество няколко пъти в рамките на деня. Matricium попива в кожата за секунди, без да оставя филм върху нея и след него нанасям обичайната си грижа - серум и хидратиращ крем. Ампулите засилват способността на кожата да абсорбира съставките на останалите продукти, независимо дали те са хидратиращи, противостареещи или борещи се с акне или други кожни проблеми.

Видимият козметичен ефект от него при напълно здрава кожа не е особено явен, тъй като работи основно не на повърхностния ѝ слой, а по-дълбоко в дермата, така че, ако очаквате чудеса след приключване на кутията, най-вероятно е да останете разочаровани. Вече съществуващите белези също не се повлияват, поне при мен. Факт е обаче, че след ежедневното използване на 30-те ампули, кожата ми има доста по-свеж и здрав вид. 

Много осезаемо обаче е действието на Matricium върху наранени участъци. Разчоплените ми до кръв пъпчици (Никога не правете това! Ужасно лош навик, с който се боря от години) и раните по коленете на сина ми заздравяват многократно по-бързо, а след падането на коричките се показва напълно здрава кожа, без белези и разлика в пигментацията.
Съставките на продукта са 100% идентични със съдържащите се в собствената ни кожа, поради което няма опасност от предозиране или възрастови ограничения за употребата му.

Опаковка: Малки стерилно запечатани пластмасови ампули, чието капаче след отстраняване може да се използва отново за затваряне до следващото нанасяне.

Текстура: Безцветен флуид, много наподобяващ лимфа.
Аромат: Няма
Преимущества: Регенерира кожата в дълбочина и многократно ускорява заздравяването на рани.
Недостатъци: Видимият повърхностен ефект върху здрава кожа е минимален; не повлиява вече съществуващи белези; сравнително висока цена
Количество: 30 броя по 1 мл.
Цена: 100 лв.

2 коментара

  1. Чудесен продукт и много хубаво ревю!Малко по-скъп е,но според мен си заслужава парите. :) скоро може и аз да направя едно ревю.

    ОтговорИзтриване
  2. Великолепен продукт. Заслужава си всяка стотинка. С него "лекувах" един невероятно упорит ечемик на окото. A must-have за козметичната ми чантичка (или домашна аптечка).

    П.П. Страхотен блог. Един от любимите ми.

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)