Любимите ми продукти за коса

От вече две години поддържам много къса прическа. Това обаче не означава, че косата ми не изисква грижи, дори напротив - укротяването на късата коса понякога е истинско предизвикателство.
Откакто водя блога съм сменила десетки продукти за коса - и евтини, и скъпи, и такива, които могат да се купят от супермаркета, и професионални. Garnier, L'Oreal, Syoss, Balea, Lakme, CHI, Kerastase... какво ли не съм пробвала. Най-големите ми любимци обаче са няколко и тях ще ви представя днес.

Matrix Biolage HydraSource шампоан и маска

Когато искам да съм 100% сигурна, че косата ми ще е перфектна не просто веднага след измиване, а и няколко дни след това, задължително посягам към тази комбинация. не мия косата си всеки ден, а на два. Често ми се случва да се събудя на следващата сутрин с прическа в стил "разгонен таралеж". С Hydra Source нямам този проблем, защото косата е силно хидратирана и косъмът е пригладен, блестящ, гъвкав и жив и остава такъв до следващото измиване.

Matrix Total Results Blowout Tamer

Това е може би най-любимият ми продукт изобщо. Не мога да си представя, че някога ще остана без него. Формулата му е гелообразна и се използва на влажна коса без отмиване. Нанасям количество колкото грахово зърно по цялата коса и я изсушавам. Освен, че предпазва от топлина, Blowout Tamer придава на косъма повече жилавост и фиксира прическата перфектно, без косата да е лепкава, спластена или да изглежда третирана със стилизиращ продукт. Абсолютно незаменим е за всички с тънки, хвърчащи и непокорни коси и прически, които лесно губят форма след сън или носене на шапка.

CHI Deep Brilliance Reflect

Този продукт редувам със CHI Silk Infusion и, честно казано, не намирам особена разлика между двата. Ухаят чудесно и придават прекрасен блясък, като в същото време приглаждат сухите и хвърчащи краища. Използвам буквално една капка, която растривам в ръце и после разнасям по върховете на косата.

American Crew Forming Cream

Ами... това всъщност не е нищо друго, освен стандартна вакса за коса. Не е много по-различна от останалите вакси, които съм използвала, но ме впечатли със силната си фиксация и с това, че не слепва грозно косата, оставя я матирана и не я пресушава. Служи ми само в определени случаи, когато искам да акцентирам върху отделни кичури коса и да стилизирам само тях. Особено полезна ми е откакто се сдобих с ярки цветни кичури, за които ще разкажа в друг пост.

Mythic Oil Le Parfum

Накрая е черешката на тортата - парфюмът за коса (и тяло) Mythyc Oil. Отдавна съм пристрастена към аромата на продуктите от серията Mythic Oil и когато чух, че ще има и парфюм, буквално се разтреперих от нетърпение. Веднага пуснах връзки, за да разпитам кога и къде ще мога да се сдобия с него. Не след дълго беше в ръцете ми и няма да излъжа, ако кажа, че буквално се окъпах в него. Върху кожата трайността му не е особено впечатляваща, но върху косата... през целия ден усещам аромата му при всяко движение или прокарване на пръсти през косата. 

Снимка: PolinaSofia
Снимка: PolinaSofia

Блогът на PolinaSofia





8 коментара

  1. Много полезно ревю :) Истинско удоволствие е да се чете,ще очаквам по-често да правиш такива :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :)
      Надявам се да съм доста по-активна с публикациите занапред.

      Изтриване
  2. Благодаря за чудесната публикация, Адри! Заинтригува ме Matrix Total Results Blowout Tamer, дали се предлага в реални магазини или салони в София?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Oх, и мен! ^^ И се чудя дали ще мога да го скрия в куфара си на връщане от България, че е 150 мл, а май май нямам право да нося толкова в самолета :D

      Изтриване
    2. Да, има го във всички салони, които работят с Матрикс.

      Изтриване
  3. Споделям мнението ти за продуктите на Матрикс, аз също съм им фен и ги използвам!
    Благодаря за публикацията, хвърлих око на няколко продукта, които със сигурност ще пробвам :))

    ОтговорИзтриване
  4. Адри, смяташ ли, че Matrix Total Results Blowout Tamer би бил подходящ и за изсушаване на чуплива коса, дали може да запази леки вълни?

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотен блог, вдъхнови ме максимално!Споделям мнението за продуктите на матрикс, аз използвам бамбуковата серия, но след този пост ще посегна към фаворитите ти!

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)