Подмладяване за 10 минути

Всички си мечтаем за вечна младост, но колкото и да се стараем и с каквото и да се мажем, рано или късно се сбръчкваме като стафиди. За съжаление, при мен този процес започна рано, заради прекомерната употреба на солариум преди години и тогавашния ми отказ да ползвам слънцезащитни продукти и каквато и да било хидратираща козметика. Наистина, в последните 2-3 години успях значително да подобря състоянието на кожата си с качествена бяла козметика, но щетите никога не са напълно обратими.
За щастие, там където не помага козметиката, се намесват филърите и заглаждат положението... буквално.

Резултатът на снимката е следствие на буквално 10 минутна процедура в центъра за естетична дерматология "Пандерма".
Факт е, че на моята възраст подобна процедура ни най-малко не е наистина наложителна, но нямаше как да сдържа блогърското си любопитство и патологичната си суета и в крайна сметка с огромен ентусиазъм откликнах на поканата на д-р Мая Тачева да ме разкраси. 
Това, което направихме с моята преждевременно състарена физиономия, бяха две процедури - запълване на назолабиалните бръчки с една ампула филър Juvederm Volift и поставяне на хирургически конци над горната устна.
И двете неща звучат доста страшно, но реално се оказаха доста по-бързи и безболезнени от очакваното. Всяка от двете процедури продължи не повече от 5-10 минути, а ефектът е видим веднага. Винаги когато чуех думата "филър" си представях онези гротески с огромни устни и подпухнали физиономии, които често виждаме на снимки и по телевизията. Ужасяваше ме мисълта, че може да се получи подуване, да си личи, че има някаква интервениция или мимиките ми да станат неестествени, но се оказа, че всички тези страхове са абсолютно безпочвени, ако се довериш на професионалист, който знае какво прави, използват се качествени и подходящи филъри и най-вече - не се прекалява с количеството от алчност за уж по-добър резултат.

Предполагам, че повечето от вас знаят какво представляват хилауроновите филъри. Те са разработени на базата на хилауроновата киселина, която е естествен компонент в тялото ни. Основната ѝ функция е да задържа вода в клетките, като по този начин изпълва кожата отвътре и заглажда бръчките. Повечето козметични продукти против стареене съдържат именно тази съставка. В случая обаче тя не се маже, а се инжектира под кожата в много по-висока концентрация от всеки крем или серум и по този начин дава мигновени резултати.




За поставянето на филъра категорично отказах допълнително поставяне на лидокаин по две причини - в състава на самия филър има такъв, а в същото време ми беше любопитно колко точно боли, за да мога да ви споделя тази подробност. Оказа се, че болка почти няма. Иглата е много фина и боцването е сравнимо с ухапване от насекомо. Бяха необходими по 4-5 боцвания за всяка от двете страни. След тях, назолабиалните бръчки бяха напълно запълнени.




Лифтингът с конци за мен беше абсолютно неизвестна процедура до този момент. Тъй като съм пушач, имам доста фини бръчици над горната устна, които се оказа, че е по-подходящо да бъдат коригирани чрез този метод, вместо с филър.
Няма да копирам информацията за процедурата от сайта на Пандерма, за да не разтягам излишно публикацията. Можете да прочетете всичко за нея ТУК.
Поставянето на конците вече направихме след престояване няколко минути с обезболяващ крем, но въпреки това беше значително по-неприятно и болезнено от филъра, но отново в не бих казала, че боли нетърпимо. За щастие, продължи не повече от 2-3 минути. 
Бяха ми поставени два конеца по контура на горната устна. Ефектът от конците не се вижда веднага на 100%. Присъствието им под кожата стимулира естественото производство на колаген за разграждането им и именно този колаген запълва и оформя контура. Необходими са 2-3 месеца, за да се забележи пълният ефект от лифтинга с конци.
Няколко дни след процедурата усещах леко придърпване на местата, в които бяха вкарани конците и при спях и прозявки имаше чувство на боцкане, което изчезна на около третия-четвъртия ден.






И сега най-важните въпроси - колко време трае ефектът и колко струва удоволствието.
1 мл филър Juvaderm с лидокаин - 550.00 лв.
Поставяне на конци на горна устна - 250 лв.
Факт е, че цените не са никак ниски, но при подобни процедури е от изключителна важност човек да се довери на доказали се специалисти, които работят с качествени филъри, за да не се постигне не ефект, а дефект.

Вече минаха над 6 месеца от подлагането ми на двете процедури и резултатите все още са на лице. Назолабиалните бръчки започват вече леко да се очертават, но все още във вид на съвсем фини линии. Предполагам, че пълното разграждане на филъра ще настъпи след още 2-3 месеца и тогава ще пусна нова публикация със снимки. 

Дали бих се подложила отново на тези процедури?
На поставянето на конци може би не, но на филър твърдо ДА (стига в дадения момент да ми е по джоба, разбира се)

Ще ми бъде особено интересно да споделите вие правили ли сте си подобни интервенции и къде. 


*Процедурите ми бяха предоставени за споделяне на впечатления от център за естетична дерматология "Пандерма"

Няма коментари

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)