13 March 2015

Le Jour, La Nuit и Le Weekend на CHANEL

Доста време мина откато изцедих и последната капка от трите неустоимо красиви флакона и сметнах, че е крайно време да споделя с вас впечатленията си от тях. 
Това са три съвсем отделни продукта, но аз ги приемам като едно цяло и затова са в общо ревю, макар и впечатленията ми от всеки един от трите да са доста различни.


Опаковка: Семпла, стилна и ужасно красива, поне за моя вкус. Трите черно-бели флакона, макар и вече празни от няколко седмици, все още седят като аксесоар на рафта в черно-бялата ми баня и не мога да се наканя да ги изхвърля. Опаковките са от висококачествена пластмаса с практична помпичка, която дозира лесно нужното количество продукт.

Текстура: И трите серума са с фина флуидно кремообразна текстура, която доставя много приятно и освежаващо усещане при нанасяне върху кожата.

Аромат: Луксозен парфюмен аромат, който лично за моя вкус е малко по-силен от необходимото. 

Приложение: И трите продукта се нанасят като серум под обичайния подхранващ или хидратиращ крем. Името на всеки един от тях насочва за приложението им - Le Jour - преди деневния крем, La Nuit - преди нощния крем, Le Weekend - през уикендите сутрин и вечер. Дневният серум има хидратиращо и освежаващо действие, нощният подхранващо, а уикенд серума прави нежен пилинг на кожата, като отстранява мъртвите клетки.

Преимущества: 
Le jour - освежава приятно, попива много бързо, текстурата му е много лека и не мазна, ухае прекрасно.
La Nuitпопива много бързо, ухае прекрасно, текстурата му е лека, на сутринта кожата е видимо по-свежа и с по-бистър тен.
Le Weekend - ухае приятно, има много приятно освежаващо усещане при нанасяне, след него кожата е осезаемо по-гладка и видимо по-свежа. 

Недостатъци:
Le jour - за моята много суха кожа не беше достатъчно хидратиращ, но за нормална и мазна кожа смятам, че би бил подходящ. Не видях почти никакъв ефект от него, макар и да внасяше доста голяма доза удоволствие в сутрешната ми грижа за кожата. Цената му никак не е за всеки джоб.
La Nuit - на този продукт не мога да намеря недостатък, освен не особено достъпната цена.
Le Weekend - заради излющващите си свойства, този серум е крайно неподходящ за носене под грим, или поне с използваните от мен продукти изобщо не се спогоди. При потъркване на кожата през деня, буквално се свличаше заедно с грима. Това не е проблем през нощта, но за през деня избягвах да го използвам, освен, ако не съм си вкъщи.
Количество: И трите продукта са по 50 мл.
Общи впечатления: Серумите ми харесаха и ги изхабих напълно, което рядко се случва с повечето продукти, които тествам. От трите Le Jour ми допадна най-малко, а La Nuit най-много и той е единствения, който със сигурност бих купила и ползвала отново, независимо от високата му цена. Le Weekend също ми хареса много, но действието му е близко (макар и по-силно) до това на Sleep and Peel на Filorga, който използвам в момента и притежанието на двата продукта едновременно се обезсмисля. 


* Продуктите са ми предоставени за употреба и ревю от NOTOS BULGARIA.