Le Jour, La Nuit и Le Weekend на CHANEL

Доста време мина откато изцедих и последната капка от трите неустоимо красиви флакона и сметнах, че е крайно време да споделя с вас впечатленията си от тях. 
Това са три съвсем отделни продукта, но аз ги приемам като едно цяло и затова са в общо ревю, макар и впечатленията ми от всеки един от трите да са доста различни.






Опаковка: Семпла, стилна и ужасно красива, поне за моя вкус. Трите черно-бели флакона, макар и вече празни от няколко седмици, все още седят като аксесоар на рафта в черно-бялата ми баня и не мога да се наканя да ги изхвърля. Опаковките са от висококачествена пластмаса с практична помпичка, която дозира лесно нужното количество продукт.

Текстура: И трите серума са с фина флуидно кремообразна текстура, която доставя много приятно и освежаващо усещане при нанасяне върху кожата.

Аромат: Луксозен парфюмен аромат, който лично за моя вкус е малко по-силен от необходимото. 

Приложение: И трите продукта се нанасят като серум под обичайния подхранващ или хидратиращ крем. Името на всеки един от тях насочва за приложението им - Le Jour - преди деневния крем, La Nuit - преди нощния крем, Le Weekend - през уикендите сутрин и вечер. Дневният серум има хидратиращо и освежаващо действие, нощният подхранващо, а уикенд серума прави нежен пилинг на кожата, като отстранява мъртвите клетки.

Преимущества: 
Le jour - освежава приятно, попива много бързо, текстурата му е много лека и не мазна, ухае прекрасно.
La Nuitпопива много бързо, ухае прекрасно, текстурата му е лека, на сутринта кожата е видимо по-свежа и с по-бистър тен.
Le Weekend - ухае приятно, има много приятно освежаващо усещане при нанасяне, след него кожата е осезаемо по-гладка и видимо по-свежа. 

Недостатъци:
Le jour - за моята много суха кожа не беше достатъчно хидратиращ, но за нормална и мазна кожа смятам, че би бил подходящ. Не видях почти никакъв ефект от него, макар и да внасяше доста голяма доза удоволствие в сутрешната ми грижа за кожата. Цената му никак не е за всеки джоб.
La Nuit - на този продукт не мога да намеря недостатък, освен не особено достъпната цена.
Le Weekend - заради излющващите си свойства, този серум е крайно неподходящ за носене под грим, или поне с използваните от мен продукти изобщо не се спогоди. При потъркване на кожата през деня, буквално се свличаше заедно с грима. Това не е проблем през нощта, но за през деня избягвах да го използвам, освен, ако не съм си вкъщи.
Количество: И трите продукта са по 50 мл.
Общи впечатления: Серумите ми харесаха и ги изхабих напълно, което рядко се случва с повечето продукти, които тествам. От трите Le Jour ми допадна най-малко, а La Nuit най-много и той е единствения, който със сигурност бих купила и ползвала отново, независимо от високата му цена. Le Weekend също ми хареса много, но действието му е близко (макар и по-силно) до това на Sleep and Peel на Filorga, който използвам в момента и притежанието на двата продукта едновременно се обезсмисля. 


* Продуктите са ми предоставени за употреба и ревю от NOTOS BULGARIA.

10 коментара

  1. Радвам се, че се "завърна"! :)
    Много интересни продукти, особен този за уикенда - нещо такова си търся и след ревюто определено ще го погледна.

    ОтговорИзтриване
  2. А кои са тези Chanel България?Няма представителство на бранда в България, има разни дребни вносители.
    Да не би да те е страх да напишеш, че си ги купила собственоръчно и собственопарично, че да не те бие мъжът ти, то си е за бой работата така е, и затова си измисляш разни несъществуващи фирми - хахаха!, Chanel, България - само дето от CHANEL никога не са чували за това:))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахха :) Моя грешка. От NOTOS BULGARIA са, лично предоставени от бранд мениджърката на CHANEL за България. Сега ще коригирам, мерси за забележката.
      Не знам доколко Нотос са "дребен" вносител обаче, не съм се интересувала.
      Мен по-скоро ме е страх да напиша, че нещо ми е предоставено, не обратното, защото веднага започват хапливи коментари :)

      Иначе имам щастието, освен да попадна на прекрасен и разбиращ съпруг, да изкарвам съвсем сама парите си и да не ми се налага да давам отчет какво купувам. Пожелавам го на всяка жена с козметички и модни мании :)))

      Изтриване
    2. Бранд мениджърката на Шанел в Нотос - Буря Куртакова, не е представител ни най-малко на CHANEL.
      Хубаво е че изкарваш и ти пари в къщи, но доколкото знам си семейна или поне имаш дете, и това прави отговорноста върху парите по-голяма и обща.А когато имаш дете и си семейна маниите ти би трябвало да са на втори план, независимо дали даваш отчет на съпруга си, който твърдиш, че имаш.

      Изтриване
    3. Нямам навика да се ровя в биографиите и фирмената история на вносители, мениджъри и представители на различните брандове, нито питам някого, когато се свърже с мен, какъв точно се явява :)))
      За щастие, детето и домът ми не са лишени от нищо и приносът ми за това не е никак малък, независимо от "маниите" ми. Но все пак, много благодаря за загрижеността за семейния ми бюджет. ;)

      Изтриване
    4. Adri, да си правиш труда изобщо да отговаряш на нещастни индивиди, от вида на горния Анонимник въобще не си струва.

      Благодаря за публикацията!

      Моля, не спирай отново, независимо, че за огромно съжаление, живеем в страната на жалки и смешни дребни душици!

      Поздрави и благодаря, още веднъж,
      Ана

      Изтриване
    5. Вече осъзнах, че блогването винаги е свързано и с негативни коментри и го приемам от веселата страна.

      Изтриване
  3. Написала си "Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте:)" обаче май е трябвало да напишеш "радвам се само на позитивни ваши коментари, прямотата си я спестявайте":)))

    Поздрави от мен,
    Жалката и смешна дребна душица ( какво да се прави такива сме ние, твоите читатели - жалки и смешни дребни душици)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, на негативен коментар е трудно човек да се радва в буквалния смисъл. Но и не мисля, че коментарът Ви беше негативен. Посочихте, че съм изписала грешно фирмата, за което благодарих. Всичко останало са странични дискусии за личния ми живот, които нямат никаква връзка с блогването ми и само си чешем езиците, което всъщност е доста забавно. Не си спестявайте коментарите и занапред.

      Изтриване
    2. Браво!Това вече е верният отговор:)

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)