Brushegg - как почиствам четките си за грим


Миенето на четки винаги е било едно от най-досадните ми занимания, но, уви, няма как да го избегна. От доста време ме привличаше ръкавицата за миене на четки на Sigma, но цената ѝ ми се струваше неоправдано висока, а тя самата излишно голяма. Затова и много се зарадвах, попадайки съвсем случайно на Brushegg - миниатюрна версия на тази ръкавица за по-малко от $2.




Brushegg е нещо като силиконов напръстник с форма на яйце (оттам и името му) и плоска релефна страна, която служи за лесно изпиране на силно замърсени четки за грим. Открих го случайно в китайския сайт Aliexpress за по-малко от $2 и безплатна доставка.
Употребата му е лесна. Два пръста се мушкат в отвора му и с помощта на течаща вода, обикновен сапун, шампоан или специален продукт за измиване на четки успява да премахне и най-упоритите наслагвания от гъст водоустойчив фон дьо тен, кремообразни сенки и всякакви други неприятни субстанции, които полепват по косъмчетата на четките.

Аз намокрям четката, поставям малко шампоан на Brushegg и започвам енергично, но без голям натиск да търкам четката в релефната му повърхност, като периодично изплаквам по малко докато потече съвсем бистра вода. Резултатът винаги е перфектен и в пъти по-добър от всеки опит да се изпере четката на ръка.
След измиването внимателно отцеждам водата от четката и я оставям легнала да изсъхне.


2 коментара

  1. Страхотна придобивка! Може ли да приложиш линк към тази гъбка или директно към магазина на продавача? Благодаря и поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ето всички резултати в сайта - http://www.aliexpress.com/af/brushegg.html?ltype=wholesale&d=y&origin=n&isViewCP=y&catId=0&initiative_id=SB_20160218014447&SearchText=brushegg
      Не поствам конкретно моя продавач, защото често се трият артикули от отделните продавачи и такъв линк след месец, а може и още след дни да бъде безполезен.

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)