Filorga - Sleep and Peel, Time Filler и Hand Absolute


Преди две седмици по забавно стечение на обстоятелствата попаднах на едно интересно събитие на френската марка Filorga, на което всъщност не бях поканена. Въпреки неловката ситуация, събитието ме подсети, че все още не съм написала ревю на продуктите на Filorga, които използвах доста време и за щастие все още пазя опаковките им (не и картонените кутии, за съжаление) именно с цел да ги снимам за ревю.
За Filorga научих още преди няколко години от темата за марката в BG-Mamma, където хвалбите и препоръките са толкова много, че нямаше как да не пробвам някои от най-споменаваните продукти.
Важно е да упомена, че Filorga е марка най-вече за зряла кожа. Продуктите съдържат големи количества хилауронова киселина и разнообразни анти-ейдж съставки в различните серии. Някои от тях са подходящи и за по-млади жени, но като цяло фокусът е в борбата срещу стареенето и според всеобщите мнения марката се справя доста добре в това. 
Продуктите, които избрах аз, са кремовете Time Filler и Sleep and Peel. Закупих ги по време на едно пътуване в Париж, където се откриват във всяка аптека и са на малко по-изгодни цени от българските. 
След събитието имах възможността да пробвам и кремът за ръце Hand Absolute.

Time Filler

Това е крем, който действа активно на всички видове бръчки, поне според описанието му. Не само на фините линии, но и на доста по-дълбоките мимически бръчки. За съжаление, аз не успях да забележа този му ефект, а сухата ми кожа се чувстваше дискомфортно и недостатъчно подхранена. Опитах се да го използвам и като серум, под друг крем, но отново не ми допадна и не бих повторила покупката. За дами с нормална или мазна/смесена кожа може би би бил доста по-подходящ. Текстурата му е много лека и попива мигновено, а ароматът доста силен и за мен неприятен.
Количество: 50 мл
Цена: 118 лв

Sleep And Peel

С този продукт се сработихме доста по-добре. Той се употребява нощем, а целта му е да стимулира обновяването на кожата, действайки като лек химичен пилинг, който в същото време доставя на кожата силен коктейл от антистареещи съставки. Текстурата му отново е много лека, но не попива така бързо като Time Filler, а оставя лек филм върху кожата. При нанасяне се усеща леко пощипване, което на мен ми беше доста приятно, защото по някакъв начин ми показваше, че кремът действа.
Факт е, че на сутринта лицето ми след него изглежда прекрасно - сякаш леко напомпано с влага, гладко и свежо. Филмът върху кожата се задържа до сутринта, затова е необходимо добре да се измие преди нанасяне на дневен крем. Ароматът отново е доста остър и неприятен. Въпреки това, Sleep and Peel определено е крем, който бих купила отново.
Количество: 50 мл
Цена: 114 лв

Hand Absolute

Това е крем за ръце, който се бори срещу стареенето на кожата на ръцете и чупливостта на ноктите. Използвам го от едва две седмици и не мога да кажа, че имам достатъчно пълни впечатления за него, но наистина кожата на ръцете е видимо загладена, а всички знаем, че първият издайник на възрастта на една жена са ръцете и шията ѝ. Кремът би трябвало да се бори и с пигментните петна по ръцете, но аз нямам такива и не мога да коментирам дали е ефективен в това отношение. Текстурата му е приятна овлажняваща и попива много бързо, без да оставя неприятен мазен филм. Ароматът отново е типичният за марката - остър и леко химичен. Като цяло, кремът определено ми харесва, но съвсем не съм сигурна, че бих го купила (тази опаковка ми бе предоставена за проба) заради доста внушителната му цена. Разбира се, на по-късен етап, когато наистина имам нужда от подмладяване на ръцете, най-вероятно няма да скъпя средства за целта.
Количество: 50 мл
Цена: 45 лв

Още няколко продукта на марката пробвах и от мострички, но не смятам, че еднократният тест е предпоставка за изказване на каквото и да било мнение, особено що се отнася до бяла козметика, така че за тях няма да разказвам. Все пак, ако решите да пробвате Filorga, поискайте си мостра от аптеките. Продуктите не са особено евтини, а еднократната проба може да ви покаже най-малкото дали ще ви допадне текстурата, цвета (при ВВ крема), аромата и дали ще понесе на кожата ви.


 Кремът за ръце Hand Absolute ми е предоставен от Filorga Bulgaria, а  Sleep and Peel и Time Filler са закупени от мен с лични средства

Няма коментари

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)