11 July 2016

Мисия "Плочки" - възможна ли е?


Срам не срам, няма как в такава публикация да няма снимка "Преди"... даже всъщност няколко снимки. Силно се надявам да мога да компенсирам гледката с подобаващи снимки "След".
И така, тази публикация е за една нова мисия, която отлагам от много дълго време, но този път имам стимул да осъществя - постигането на стегнат и орелефен корем.
Никога не съм страдала от излишни килограми. Дори напротив - през целия си живот съм била в категорията "кльощава". Въпреки това, обездвижения начин на живот, обилните семейни вечерии и спокойната работа зад бюро носят своите негативи - слаба и отпусната мускулатура и натрупване на неприятни подкожни мазнинки на определени места.
Моите проблемни зони са корема и бричовете. Въпреки усилията ми да се храня правилно, минаването на 5 км с велосипед или пеша всеки ден и ниските показатели на кантара (55 кг за 171 см височина), коремът ми все още е отпуснат. 
От доста време се каня да се върна във фитнеса или да се захвана доста по-активно със спорт, но откровено си признавам, че нямам времето и амбицията за целта. Именно тук ми помогна предложението да пробвам една нова гама от продукти на българския пазар - SlimCut, която изигра ролята на подходящия стимул да се заема по-сериозно със себе си.

Признавам си, първоначално реагирах на предложението с "Пфу, поредната измислена химия, която лъже, че ще извае тяло на модел с излежаване и ядене на пица!", но все пак разгледах сайта и изчетох подробно състава на продуктите и цялата им концепция. SlimCut не обещават, че ще си седим на Д-то и ще отслабнем. Даже всъщност напротив - задължителна част от програмата са физическата активност и правилното хранене, а продуктите само усилват ефекта от това. Съставът им е напълно изчистен и изцяло от природни компоненти (всеки продукт е хиперлинк и да можете спокойно да разгледате състава и действието му). Това бе и причината да им дам шанс - като стимул да не се отказвам и упорито да преследвам целта си за стегнато и без излишни мазнини тяло.

Цялата програма се състои от 4 продукта, които взаимно се допълват.

Diet Star продукт на таблетки, които се приемат два пъти дневно след хранене в продължение на един месец. Кутията съдържа 60 таблетки. Целта му е да подобри абсорбацията на мазнини, да подпомогне храносмилането и да подпомогне отслабването.

Drainer Drink е разтворима напитка с чудесен прасковен вкус. Разтваря се в 1 литър вода и се пие през целия ден. В кутията има 10 сашета, като те могат да се пият всеки ден или през няколко дни, с цел да подпомогнат изхвърлянето на задържаните в организма течности, да намалят подуването и усещането за тежест. Такъв тип продукти са изключително полезни и по време на антицелулитни процедури, защото подпомагат изхвърлянето на освободените в тялото след процедурите токсини.

Fat Burner-a за момента е любимият ми продукт от серията. Отново е под форма на сашета, които се разтварят в чаша вода и се пият преди тренировка. Вкусът им лично на мен никак не ми е приятен (цитрусов), но ефектът е осезаем веднага. Определено се усеща прилив на енергия по време на тренировка, а "разгорещяването" и потенето са гарантирани. Целта е да се засили метаболизма и да се ускори разграждането на мазнини по време на физическа активност. В сайта на SlimCut има цял раздел с много бързи и съвсем леки тренировки (само по 7 минути на ден!). Има и Youtube канал с упражнения, но аз си признавам съвсем откровено, че не съм способна да следвам такава програма. Отдавам го на зодията си - упорита и всезнаеща. Колкото пъти се опитвам да правя упражнения по определена схема, винаги приключват с физиономия от типа: "Тази пък ще ми казва колко пъти да си вдигам краката!..." :)))
Заради това реших да следвам своя собствена програма за упражнения сутрин. Отново е съвсем лека и отнема само няколко минути, а в някои дни я заменям с каране на колело до работа и обратно.

Weight Management
Weight Manager е последният продукт от системата SlimCut. От него все още нямам никакви впечатления, защото той се приема чак след края на едномесечния курс с останалите продукти. Неговото предназначение е да запази постигнатите резултати и да не позволи да се прояви йо-йо ефект. Ще мога да споделя дали наистина действа след края на лятото.
_________________________________________________________________

И така, с целия набор кутийки в шкафа, поставям начало на мисия "Плочки"
Нямам намерение да променям особено стила си на живот. Така или иначе от доста време се старая да се храня здравословно - избягвам пърженото, белия хляб и газираните напитки (е, имам прегрешения, но са редки) и опитвам да намаля сладкото (тук прегрешенията са доста по-чести).
Физическа активност въведох в режима си още в началото на пролетта с много ходене пеша и каране на велосипед, но от няколко дни стартирах и кратките упражнения вкъщи, за които споделих по-горе - клекове, коремни преси и лицеви опори (последните никак не ми се получават, но се напъвам колкото мога).

След месец ще се включа с нова публикация, в която се надявам да мога да се похваля с плоско и релефно коремче на снимките "След". В Instagram профила си ще споделям напредъка, а докато се появи такъв, ето малко снимки на изходното положение:Усмихвам се, но като видях снимката рязко спря да ми е толкова весело :)
Продуктите са предоставени за тест от SlimCut Bulgaria