Pick N Dazzle - Dazzling


Любопитни ли сте какво представлява новата кутия на българския пазар? В този пост ще надникнете в съдържанието на Dazzling версията на кутията Pick N Dazzle и ще научите малко повече информация за самата идея зад нея.

Абонаментните бюти кутии отдавна не са нещо неизвестно в България. Вече има няколко такива и моделът набира популярност, макар и доста често, ако трябва да съм откровена, съдържанието на тези у нас да е малко разочароващо. Обикновено вътре се крият само мостри и травъл размер продукти плюс някой балсам или дрогерийни сенки за разкош. Това бе и причината да бях доста скептична и към Pick N Dazzle, когато видях първите ѝ реклами, въпреки огромната ѝ популярност сред румънските блогъри (Pick N Dazzle стартира в Румъния). Все пак любопитството ме накара да разгледам сайта. Там прочетох, че в тази кутия има само пълноразмерни продукти, а мострите биха могли да са само допълнение към тях. Това доста ме изненада, но отново ме налегна скептицизъм заради неизвестността на марките, които участват в кутията в България. Да, не е хубаво да се вторачваме толкова в брандове и етикети, но няма как да отречем, че често го правим и предпочитаме да посегнем към нещо познато.
Все пак, възможността да разбера какво се крие зад Pick N Dazzle и да пробвам продуктите ме привличаше доста силно и ето, че се сдобих с първата кутия.

Но преди да разкажа малко по-подробно за съдържанието, няма как да не обърна внимание на няколко доста съществени детайла. Първото и най-важно е, че това всъщност не е кутия-изненада. Поне не и в смисъла, който се влага останалите такива кутии. Тук всичко е строго индивидуализирано и вероятността да има две еднакви кутии е наистина много малка. Това се дължи на изключително подробния профил, който трябва да се попълни преди да се поръча Pick N Dazzle. В него се отбелязват не само харесваните цветове, но и предпочитани марки и типове продукти. Тоест, ако напишете, че не желаете червила, то вие никога няма да получите такова в кутията си. Може да получавате само бяла козметика или само декоративна, може да получавате само продукти за специфичните ви нужди. Всичко зависи от това как ще попълните този профил.
Второто нещо е, че Pick N Dazzle се предлага в три варианта за различен месечен бюджет - Sleek, Dazzling и Premium Picks. Съответно и марките вътре са подбрани на база кой клас кутия сте избрали. Моята кутия е средният вариант - Dazzling.
Разбира се, като запален любител на козметиката, много съвестно попълних профила си и маркирах доста разнообразни неща като интересни за мен, както и не пропуснах да упомена някои от проблемите, с които се боря в момента - пърхот, целулит и много суха кожа. 
За моя огромна изненада, въпреки упоменатата доставка от 3 работни дни, кутията беше при мен още на следващия ден, опакована изключително добре. 
А сега най-сетне да покажа и какво имаше вътре в моята Dazzling кутия:


7!!! Седем пълноразмерни продукта, една четка за сенки и една мостра. Беше толкова пълна, че всъщност най-големият продукт бе извън нея, защото просто нямаше място за него. Важно е да подчертая, че всеки един продукт е съобразен с това, което съм отбелязала в бюти профила си на сайта.





Очаквах вътре да открия и лист с описание на продуктите, които съм получила, но такъв нямаше. В последствие разбрах, че този списък мога да намеря в личния си профил в сайта на Pick N Dazzle. Там мога и да поставя рейтинг на получените продукти, като по този начин се трупа история и в бъдеще подборът на продукти за мен ще бъде съобразен с това какво ми е харесало и какво не.
За съжаление, на сайта не е написана стойността на продуктите, за да може да се направи сметка колко се пести от това, че ги получаваме чрез абонамента, затова се наложи да се разровя из Google и да намеря тази информация сама. Признавам си, че ми беше доста трудно, защото нито една от тези марки не се предлага на българския пазар. Някои, като Teeez и Kueshi, са много лесно откриваеми, но Bottega di LungaVita и Linfa Age нямаха написана стойност в официалните си сайтове. Аз обаче съм упорита и ги открих в Ebay и Amazon. Затова и цените, които съм написала по-долу са в щатски долари, за което се извинявам.

- Шампоан против пърхот Linfa Age - 250 мл, цена: $21-26
- Дрениращ антицелулитен крем Bottega di LungaVita - 250 мл, цена: $25
- Овлажняващ крем за лице с хайвер Kueshi Nutrix Caviar - 50 мл, цена $19
- Червило Teeez в цвят Cocktail Shock Pink - 3,5 гр. - цена: $21
- Кремообразен руж Teeez в цвят Soft as Sin - 2 гр., цена: $24
- Сенки за очи Teeez Spectrum of Stars в цвят Apricot Sheen - 2 гр, цена: $22
- Очна линия молив Teeez Mysterious Crystal в цвят Rich Amber - 0.3 гр, цена: $20
- Четка за очи Teeez Flat Stiff Brush -  $23.50
____________________________________________________
Общо: $175.50

Цената на моята Dazzling кутия е 70 лв. Вариантът Sleek излиза 40 лв, а Premium Picks - 100 лв. 
Честно казано, все още не мога да проумея какъв точно е бизнес моделът на Pick N Dazzle и как точно смятат да печелят при тази сметка, но от потребителска гледна точка тя напълно ме устройва. Разбира се, първата ми работа бе да проверя срока за годност на продуктите. На някои от тях не открих такъв, но тези, които имаха написан, са годни още 2-3 години, което означава, че не тук е разковничето за цената на кутията. 
За качествата им е още рано да говоря, защото ги използвам само от два дни (вече се мазах с абсолютно всичко в кутията), но първите ми впечатления за почти всичко са силно положителни. Със сигурност ще им отделя повече време след поне месец употреба, но засега мога да подшушна, че ефектът от антицелулитният крем е "Уау!" от първо намазване, а червилото на Teeez е с аромата и финиша на MAC Cremesheen. Ружът е много, много слабо пигментиран, но ще го тествам още. Сенките се нанасят лесно и "мазно" и са силно пигментирани, в металически хамелеонов цвят, който обаче е неуловим на снимка. Моливът за очи е в много интересен нюанс и ми харесва, макар и формулата му да не е нещо невиждано. Кремът за лице и шампоанът на първо четене ми допадат, но при тях ще е необходима още доста употреба, за да коментира действието им.




Получи се изключително дълъг пост, но се надявам да не е бил отегчителен. Вече съм любопитна какво ще има в следващата кутия.



 Промокод за поръчка на кутията ми бе предоставен от Pick N Dazzle

1 коментар

  1. Здравейте, имаме отворена програма за БЕЗПЛАТНО тестване на продукти от всички, които имат блогове за красота, мода и лайфстайл. Ако проявявате интерес може да се обърнете към нас на адрес: t.markova@parfimo.bg

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)