Bioderma Atoderm SOS Spray


Ако следите блога и YouTube канала ми от по-дълго, със сигурност знаете, че обичам Bioderma. Ползвам доста продукти на марката и с интерес пробвам всеки нов. Именно затова наистина се зарадвах на предложението да тествам новия Atoderm спрей.

За какво служи Atoderm SOS Spray?
За мигновено облекчаване на сърбежа от много сухата кожа, наличието на атопичен дерматит и други кожни раздразнения. Подходящ е за суха и много чувствителна кожа още от раждането. Аз лично го използвах в продължение на повече от месец върху своята изключително суха кожа на подбедриците, върху дланите при проявите на студовата ми алергия, върху атопичното петно, появяващо се в сгъвката на крачето на сина ми и върху сухите участъци по кожата на шестмесечната ми дъщеря.
Не мога да отрека, че бях скептично настроена към обещанието за 60 секундно облекчение, но то е факт - спреят наистина премахва неприятният сърбеж веднага и облекчението е трайно.



Опаковка: Метален флакон със спрей под налягане.

Формула: Лек и немазен флуид.

Аромат: Няма

Преимущества: Изключително лесен за нанасяне, благодарение на флакона аерозола и бързо покрива големи зони. Попива бързо и наистина облекчава сърбежа мигновено. Има приятен охлаждащ ефект. Съставът е изчистен от парабени, хипоалергенен и некомедоногенен. Подходящ е дори за новородени. Малката опаковка е удобна за път и за носене дори в дамска чанта. Не оставя петна върху дрехите, независимо от цвета им.

Недостатъци: Не е много икономичен. Трудно е да се третират прецизно съвсем малки зони. Около минута след нанасяне се усеща лек филм върху кожата.




Количество: Предлага се в опаковки от 50 и от 100мл

Цена: 20лв за 50мл и 36 за 200.

Общи впечатления: Идеален продукт за възрастни, деца и бебета с атопичен дерматит, много суха кожа, кожни проблеми и алергии, които имат нужда от лесен и удобен начин да третират големи зони. Нанася се изключително бързо и лесно и не изисква продължително втриване в кожата. За човек без гореизброените проблеми е по-скоро излишна покупка, но аз лично смятам да го тествам и през лятото, когато ми се случва да заспя на плажа (да, дори и с деца успявам да го направя) и да поизгоря на места, а това е съпроводено от доста неприятен сърбеж, срещу който смятам, че Bioderma Atoderm SOS Spray би бил полезен съдружник. Определено ще ви държа в течение дали това е така.



*Продуктът ми е предоставен за тест от Bioderma Bulgaria

Няма коментари

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)