Evagarden The Matte Liquid Lipstick

Манията по матови устни напоследък не подмина и мен. Винаги съм искала трайно червио, което да не ме изостави цял ден и в лицето на тази вълна от дълготрайни матови червила аз намерих доста добри попадения. Някои са по-трайни от други, едни са тежки и изсушаващи, други леки и комфортни, при някои гамата цветове е бедна и скучна, други имат всякакви луди нюанси...
В Instagram ви показах в стори колекцията си от матови течни червила, която вече наброява над 30. Пробвах почти всичко на пазара от Flormar и Golden Rose до Jeffree Star и Charlotte Tilbury. Червилото, за което ще ви разкажа в днешния пост обаче успя да влезе в моите топ 3 още от първото нанасяне.

Опаковка: Семпла картонена кутия, в която се крие стандартна на вид пластмасова опаковка с апликатор. Пластмасата е прозрачна, за да може да се види цвета на продукта и какво количество има в тубичката. Едно нещо обаче е абсолютно гениално за мен в опаковката на червилото The Matte на Evagarden и това нещо е апликатора. За първи път попадам на апликатор с такава форма и съм особено впечатлена. Заостреният мъ връх е толкова удобен и прецизен, че очертаването на контура на устните никога не е било толкова лесно.



Цвят: Моят цвят е 742 Funny Kiss - бих го определила като цвят диня, който след изсъхване добива едва забележим златист отблясък. Цветът е много богат и дълбок.

Пигментация: Много силна и равномерна.

Текстура: Приятна и кремообразна, леко и "мазно" разнасяща се по устните без неравности. Върху устните се усеща лека и не изсушаваща.

Аромат: Няма.

Трайност: Отлична. Над 5-6 часа при мен, при положение, че имам навика постоянно да облизвам устни и доста често хапвам и пия нещо.




Преимущества: Трайно, не силно изсушаващо, с разкошен цвят и много, много удобен апликатор.

Недостатъци: Липсата на приятен аромат, сравнително високата цена, не е разпространено в търговската мрежа и може да се закупи само от магазини Мориа.

Общи впечатления: Вече споменах, че това червило силно ме впечатли и го ползвам с огромно удоволствие, най-вече заради впечатляващия цвят със златист отблясък, който, за съжаление е неуловим на снимки. Останалите му качества са доста близки до други течни матови червила, които могат да се намерят на пазара и в това отношение не е нещо изключително, но цветът и уникалният апликатор определено заслужават внимание. Някои от другите нюанси от серията The Matte също имат този нежен златист воал (най-забележим е в тъмните червени нюанси) и със сигурност ще се сдобия с още някой цвят.

Количество: 2,7мл

Цена: 48лв




*Червилото ми е предоставено от магазин Мориа за тест


Няма коментари

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)