Huda Beauty Contour & Strobe Set в цвят Muse/Angelic

Когато за първи път видях снимка на сета за устни на Huda Beauty вече знаех, че трябва да го имам. Не ме интересуваше съдържанието. Просто исках кутията толкова силно! Малко по-късно в интернет пространството излязоха още снимки и слуочове и тогава разбрах, че и съдържанието определено заслужава внимание.
А то всъщност е пълноразмерен молив за устни, мини матово течно червило и мини гланц за устни, които могат да се употребяват както заедно, така и поотделно.


Опаковка: Както написах още в самото начало, това е една от най-впечатляващите, които съм виждала. Представлява метална триизмерна кутия с форма на устни с много реалистичен принт, който я прави още по-вчечатляваща. За съжаление липсва картонена кутия или фолио, поради което доста често има драскотини още в магазина. При мен е леко издраскана от долната страна, което обаче не ми пречи. Колкото и да е красива, всъщност никак не е удобна за съхранение, защото е доста обемиста и аз лично извадих трите продукта от нея и ги подредих при останалите си продукти за устни, а в самата кутия ще си държа различни дребни вещи и ще я оставя на видно място, за да ѝ се радвам. Червилото и гланцът са в стандартни опаковки, като за съжаление апликаторът на червилото не е особено прецизен, докато този на гланцът е доста по-удобен.

Цвят: Аз избрах цветовата комбинация Muse и Angelic, защото ми се стори с най-нежен и натурален цвят, който би подхождал на всичко. Моливът е напълно идентичен като цвят с матовото червило, а гланцът е силно металически с много фини златисти бляскави частици.


Текстура: Неслучайно Huda Beauty  е всепризната за комфортните формули на матовите си червила. Изключително леки текстури, които не изсушават устните и се разнасят изключително лесно и равномерно. Матовото червило е кремообразно и след около 30-40 секунди засъхва напълно върху устните. Гланцът пък е лек и приятен, без лепкаво или силно мазно усещане.

Пигментация: Изключително силна и при трите продукта в сета. Тънък слой от всеки продукт е достатъчен за почти 100% покритие.

Аромат: Много вприятен за моя вкус и силно ванилов аромат усещам в червилото и гланца. Моливът е без аромат. Няколко секунди след нанасяне ваниловият мирис изчезва напълно.


 Трайност: Трайността на молива е изключителна. Рядко съм попадала на така издръжлив молив за устни. матовото червило също е с доста добра трайност, но категорично не е от най-издръжливите на пазара. Без хранене не помръдва 6+ часа, но хапнете ли нещо, дори да не е мазно, е много вероятно част от червилото да липсва. Добрата новина е, че се изтрива много плавно и равномерно (поне моят цвят) и няма опасност от грозни петна и белене.
Гланцът, както почти всички такива продукти, не може да се похвали с трайност. Когато се комбинира с червилото, трайността на матовата основа също пада значително.

Само червило Muse
Червило Muse с гланц Angelic
Предимства: Красива опаковка. Разкошни цветове и много комфортни текстури. Подходящи дори за хора, които не могат да изтърпят другите матови червила на пазара заради изсушаващото усещане, което тук липсва. Перфектно съчетание в цвета на молива и червилото. Възможност да се тестват 3 продукта на по-изгодна цена, отколкото биха стрували, ако се закупят поотделно в пълноразмерни опаковки.

Недостатъци: Кутията е доста обемиста и лесно се драска. Трайността не е от най-високите на пазара. Макар и изгодна като цяло, цената не е никак ниска. Единственото място в България, от което може да се закупи в оригинал е Sephora.

Общи впечатления: Определено не е нещо, без което не бих могла да живея, но и в никакъв случай не съжалявам за покупката. И трите продукта ми допадат много и ще ползвам с удоволствие.

Количество:
Молив: 1,2 гр
Мат червило: 1,9 мл
Гланц: 2 мл

Цена: 60лв

Няма коментари

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)