Отново на училище: Очаквания и реалност. Списък с нужните неща за ученика


Всички сме виждали онези весели американски снимки, на които родителите подскачат в захлас или си казват наздраве с чаша вино в ръка, докато нажалените им деца се качват на училищния автобус. Винаги съм искала да си направим подобна смешна снимка, но когато най-сетне имах повод за такава снимка, всъщност се замислих колко не отговаря тя на нашата действителност, в която първият учебен ден може да се превърне в тотален кошмар за всеки родител, ако няма кой да го улесни.

Организацията за започване на училище започва рано, рано за нас. Синът ми Вики ще бъде третокласник, а моята племеница Сианна тази година е първолаче. Аз вече съм гърмян заек, но сестра ми бе изпаднала в тиха паника за всичко, което е необходимо за започване на училище. Затова се замислих, че и за други родители би било полезно да кача един примерен списък с нужните неща, който ще се радвам и вие да допълвате.

Първото е да осигурим на детето подходящо място за учене у дома и аз ви споделих за това в няколко видеоматериала ТУК.
Накратко - добре е да имаме подходящо бюро, удобен стол и най-важното - добро осветление.

Сианна и Вики са облечени със спортен комплект Puma на цена от 89,99 лв., към който върви  подарък раница Puma от INTERSPORT

Следващото поред е да облечем детето. Естествено, нищо от миналогодишните дрехи не му е по мярка и се налага да се впуснем в сериозно пазаруване. От моя двугодишен вече опит като майка на ученик научих, че най-важно е дрехите да са удобни и практични. Никога не съм била фен на анцузите, но след като измъчих Вики с дънки в първия срок, накрая разбрахме, че наистина с анцуг се чувства много по-комфортно.
Освен за ежедневно носене, ще бъдат нужни и екипи и гуменки/маратонки за часовете по физическо възпитание, за които отново анцузите и тениските са задължителни.

  • Сианна и Вики са с кецове Converse Star Court Jr.  на промоционална цена от 69,99 лв. от INTERSPORT


Това, което избрахме, е спортен екип на Puma, към който имаше и подарък раница. За крачетата децата сами си избраха кецове Converse от естествена кожа със стелка от мемори пяна, за която Вики каза, че се чувства сякаш ходи върху най-мекото скуиши.


А ако ме следвате в Instagram, то със сигурност знаете, че съм луда на тема кецове и спортни обувки. Затова едва ли ще ви учуди, че бързо прегледах дали из ученическите промоции няма и нещо в моя номер и така се сдобих с новичък Nike Ebernon в черна кожа.

  • Аз съм с кецове Nike Ebernon на промоционална цена от 79,99 лв. от INTERSPORT


След като са облечени малките ученици, вече е време да съберем най-дребните и досадни неща - учебните пособия и канцеларски материали.
Тук моят съвет е да изчакате първата родителска среща, която обикновено е преди началото на учебната година. Там ще ви кажат какво точно е нужно да носи детето, защото всяко училище и всеки учител си има свои изисквания и те често са много различни. Но ето все пак един по-общ списък:



- Тетрадки
- Блок за рисуване А4
- Несесер
- Бележник
- Химикалки
- Моливи HB
- Цветни моливи
- Флумастери
- Боички
- Гланцово блокче
- Пластилин
- Гума
- Острилка
- Линия
- Пергел
Дали пропускам нещо?

И така, това са нещата, които най-вероятно ще се наложи да купите преди първия учебен ден. Не се поддавайте на паниката. След като го отиграете първата година, вече не е толкова стресово, макар и да не ви позволи да се чувствате щастливи и облекчени като американските родители на онези снимки :)))


*Публикацията е създадена с финансовата подкрепа на INTERSPORT





Няма коментари

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)