Отслабване след раждане. Как свалих 14 килограма за 3 месеца

По време на втората си бременност качих 22 килограма. След тежка операция, усложнения и други проблеми, излязох от болницата с 10 по-малко, но много бързо започнах отново да качвам и вместо с +12, внезапно се оказах с +14 и тенденция да станат повече... Това беше моментът, в който реших, че трябва да взема мерки.

Първото нещо, което направих, беше да започна да мрънкам на всички около мен как трябва да отслабна, но без на практика да върша нещо по въпроса :)))
Все пак, оказа се, че и от това имаше полза - моя приятелка ме покани да се включа в проекта на Webcafe - "Влез във форма". Това само по себе си вече беше достатъчен стимул да се взема в ръце.
Участието ми в проекта започна с направата на генетичен тест NutriGen, който да определи какви тренировки са подходящи за мен. Това беше доста интересно за мен преживяване и за него споделям повече във видеото:


(Освен за спорт, такъв тест има и за хранене, а отскоро и за вида и нуждите на кожата - NutriDerm, което лично мен доста ме заинтригува и сигурно ще го пробвам).
Тестовете не са никак евтини обаче. Хубавото е, че се правят веднъж в живота и резултатът не се променя, а има и опция за изплащане на вноски.

След теста трябваше да започна и спортна програма с личен треньор, но за съжаление участието ми в проекта пропадна поради странични и независещи от мен фактори и се наложи да реша дали искам да продължа сама или ще продължавам да пълнея... Е, избрах първото, накупих си гири, дъмбели, пудовка и ластици и започнах със силовите тренировки (това показа теста) вкъщи.
Оказа се, че наистина това са упражненията за мен, защото с по 15-20 минутна тренировка на ден резултатите бяха много по-добри от тези за часове кардио.
Направих си и лек хранителен режим, близък до 90-дневната диета, но не съвсем. Заложих на разделно хранене с малко повече белтъчини, изключих пърженото, газираното, драстично намалих захарта и резултатите мого бързо бяха налице.

И така - влязох да раждам 76кг. Излязох 66. След няколко месеца вече бях 68... Ако не се бях взела в ръце щях да продължа да качвам, сигурна съм в това. Радвам се, че не се оставих и действах. Дори не усетих колко бързо и лесно успях да стана 54кг., да стана отново себе си и да се чувствам в своята си кожа.

Най-трудна е първата стъпка. Направете я!

1 коментар

  1. Страхотен резултат сте постигнала. Личния треньор и правилното хранене са от много голямо значение за постигането на добри резултати.

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)