Oscar Organic - бебешки шампоан и бебешки крем


Преди доста време ви споделих за продуктите на Oscar Organic, които ползваме с Алекс от известно време (да, аз самата също ги използвам, не съм от онези майки, които говорят за всичко в първо лице, множествено число :)
Тогава получих доста въпроси за тях и обещах, че ще публикувам по-подробно ревю в блога и най-сетне е време да го направя.

Опаковка: Продуктите са в компактни опаковки по 200мл. Дизайнът на опаковките е семпъл и със забавни илюстрации. Опаковките създават усещането за луксозен продукт с качествената си изработка и материал. На гърба на опаковката е изписано съдържанието, както и информация за състава.



Текстура: Шампоанът е лек и гелообразен, създава съвсем лека пяна.
Кремът е с полуфлуидна формула като лосион. Разнася се изключително лесно и попива много бързо, без да оставя мазен или лепкав слой.

Аромат: И двата продукта са с изключителен аромат (на мен ми напомнят на плодово лакомство), който се запазва много дълго след употреба и който е причината да започна и аз самата да използвам продуктите - първо крема, а скоро след това и шампоана.

Действие: Косата след шампоана става гладка, особено лъскава и мека, без да хвърчи. Алекс е с доста нежна перушинка на главата и разликата в състоянието на косичката ѝ след смяната на предишния ѝ шампоан с този на Oscar е драстична в полза на Oscar Organic.
Млякото прави кожата гладка и се справя и с най-сухите участъци (Алекс няма такива, но аз имам лющещи се зони, които се повлияха много добре) и я оставя нежно ароматизирана.




Предимства:
- Органичният произход на съставките - над 99%, което за мен е особено голям плюс когато става дума за бебешка козметика;
- Омагьосващият аромат, който остава за дълго. Повечето бебешки продукти с изчистени съставки, които сме ползвали до момента, нямаха приятен аромат или имаха твърде силен и остър такъв;
- Видимото действие върху косата и кожата и подобряване на тяхното състояние.

Недостатъци:
- Малкото количество. Макар и да са компактни и удобни за път, на мен лично ми се иска опаковките да бяха по-големи;
- Цената е сравнително висока в сравнение с масовата бебешка кометика, но все пак напълно оправдана на база състава и качеството.
- Не се намират почти никъде в търговската мрежа и закупуването става онлайн от сайта на марката.



Общи впечатления: Мисля, че ще бъде достатъчно да кажа, че вече използваме трета опаковка от крема и втора от шампоана. Получихме ги като PR пратка преди няколко месеца, но оттогава подновявам количествата и нямам намерение да сменям козметиката на Алекс с нищо друго в близко бъдеще. Определено ми харесаха всички продукти на марката, които пробвахме и съм изключително щастлива, че има все повече наистина качествени български марки на пазара.

Количество: И двата продукта са по 200мл

Цена: Крем - 22.90лв
Шампоан - 15.90


* Продуктите (Поне първите опаковки от тях) са ми предоставени от Oscar Organic

Няма коментари

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)