Един ден през очите на Алекс


В Инстаграм доста често получавам съобщения от хора, които искрено се забавляват с пакостите на Алекс, споделяни ежедневно в моите сторита. Често ме питат как минава един ден и колко поразии успява да свърши за денонощие :) 
Реших да оставя разказа на нея. Разбира се, написан от мен и представен с усмивка...

Мама много обича да я будя много рано сутрин. Винаги подскача рязко и после ме гушка и целува. Вече знам, че любимото ѝ будене е с бъркане в носа или окото - така винаги става най-бързо. Понякога внасям разнообразие като ползвам различни предмети за целта, но най-често го правя с пръст. Винаги много рязко и неочаквано, за да съм сигурна, че ще е напълно доволна.


Вече съм голямо момиче и наскоро се научих сама да отварям хладилника. Всички вкъщи много се радваха на това умение. Цял ден клатиха глави и повтаряха "Ох, ужас!".
За да докажа, че радостта им не е била напразна, напоследък започнах да изненадвам мама като сама си правя закуска докато тя е в банята. Понякога не успявам да уцеля купата, но мацаницата е винаги толкова красива, че мама е много щастлива. Възторжено повтаря "Ах! Ах!" и даже се опитва да я разнесе още повече с разни парцали.


След закуска винаги отделям време да се направя красива. Преди месец мама и тати сложиха на тоалетката ми поредните нови украшения, които карат чекмеджетата да се отварят трудно, но аз винаги бързо се научавам как да се справя с тях. Мама обаче никак не е доволна като се гримирам. Според мен малко завижда, защото го правя доста по-добре от нея. Няколко пъти се опитвах да я науча като правих показно върху таблата на леглото и гардероба с червило, но тя не е никак добра ученичка...


Обядът винаги е най-досадната част от деня. Мама ни кара с бати да седим на масата и да ядем разни скучни неща. От опита ми, натрупан през последната година, мога да ви споделя нещо много ценно - от всички неща в чинията, броколито лети най-добре като целиш котките с него.


Следобедите са ми любими! Тогава бати е приключил с четенето и има време да си играе с мен. Напоследък постоянно ближе нещо апетитно и студено, набучено на шарена лъжичка. Казва му Danonino и очевидно го харесва, защото никога не изяжда само едно. Аз също го харесвам, защото накрая винаги ми дава лъжичките, а аз много обичам да ги крия под възглавницата на мама, за да може да си ги намери вечер и да им се радва, пък и да си похапне каквото е останало по тях.


Обикновено това е времето, в което мисля отново и за красотата си. Въпреки, че мама си въобразява, че всичко е надлежно скрито, аз винаги си намирам с какво да направя подхранваща маска на косата и лицето си. Диванът и масата също имат нужда от подхранване, затова винаги мажа старателно и тях. Мама изглежда щастлива. Смее се много, но пак малко завижда, защото не ме оставя да се разкрасявам дълго и започва да ме мие.


Мама ми обеща, че ако продължа да се цапам и се налага да ме преоблича по 5 пъти на ден, ще спре да ми купува дрехи и ще ме пусне да ходя гола. Малко послъгва обаче, защото все още ми намъква някакви тениски и рокли навън. Реших отново да пробвам дали ще си изпълни обещанието и докато бати се преструва на маймуна по дърветата с някакви въжета, аз старателно се понамазвам с кал. Знам, че и тя е полезна за красотата. Имам голям късмет, че мама днес е в бяло - винаги тогава най-много се радва като си избърша ръцете в нея.


Сега, когато е топло, разходките продължават до къъъсно. Мама ме пуска да тичам и да играя с кучетата. С нея сме много щастливи, че вече все повече говоря и разбирам какво ми казва. Научих, че "Спри!" значи "Тичай колкото можеш по-бързо, а аз ще те гоня", а "Не там!" е подкана да отида и да пипна всичко налично на това място.


Благодаря ви, че бяхте с мен в този ден. Следващия път обещавам да споделя своите най-цении съвети за здраве и красота :)


*Статията е създадена с подкрепата на Danonino

1 коментар

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)