ВЛОГ: Нашата кратка екскурзия до Рим


Рим е един от най-любимите ми градове. Била съм вече 4 пъти и едва ли някога ще ми омръзне. Вики и Гого обаче не бяха го посещавали и за 10-ия си рожден ден Вики пожела да го заведем да види Колизеума. Излишно е да казвам, че само това и чаках, за да взема самолетни билети.

Предните пъти бях пътувала дотам с Wizzair, но се оказа, че вече нямат полети до Рим и затова взехме билети на Ryan. Цената на билет беше около 100лв общо в двете посоки, което е съвсем нормална цена за нискотарифните авиокомпании.
Ryanair кацат на летище Чампино, което е на 12км от центъра и на всеки 20 минути има автобуси за трансфер срещу 6 евро. Такситата пък имат фиксирана тарифа от 30 евро от летището до центъра и обратно.

Място за настаняване потърсих в Booking, като за мен водеща беше локацията, последвана от оценката от други посетители. Избрахме малко апартаментче на 300 метра от Колизеума, за да си спестим ползването на градски транспорт, тъй като основните забележителности в града са разположени сравнително близко една до друга и е лесно да се обходят пеша.

Препоръчвам да си закупите онлайн билети за всички места, които желаете да посетите (Колизеум, Ватикански музеи, базилика Свети Петър и пр.). Онлайн цената обикновено е една идея по-висока, но за сметка на това ви дава право да пропуснете опашките, които са огромни и понякога могат да костват близо час чакане.

Останалото можете да видите във видеото :)


Тук споделям някои полезни линкове:

Линк към нашия апартамент в Букинг - https://bit.ly/35gLdak Билети за Ватиканските музеи - http://mv.vatican.va/3_EN/pages/MV_Ho... Билети за Колизеума и Палатин - https://www.coopculture.it/en/colosse... ВАЖНО! Навсякъде опашките за онлайн купени билети са отделни и вървят в пъти по-бързо от нормалните опашки или изобщо няма никаква опашка. Градски транспорт в Рим - http://www.atac.roma.it/page.asp?p=229 Приложение за викане на такси - https://it.mytaxi.com/passeggeri.html

Няма коментари

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)