Бепантен Унгвент - защо аз и Алекс ползваме този продукт вече две години


Има продукти, които харесвам от първа среща, има такива, които ползвам дълго преди да заобичам, а има и такива, които харесвам веднага, а след това продължавам да откривам ползи от тях. Този крем е от третия вид и в настоящия пост ще ви споделя защо.

Още от първите дни на Алекс у дома това беше грижата, която избрах против подсичане за нея. Защо направих този избор разказах подробно в свой коментар в BG-Mamma преди време и затова няма да се повтарям и ще ви оставя линк към него ТУК.
Оттогава минаха две години, но продуктът продължава да е винаги наличен у дома. Първата причина за това е, че върши основното си предназначение да предпазва от подсичане отлично. Макар Алекс да е вече голяма и да използва основно гърне, с тръгването на ясла и стресът около това, нощният памперс отново стана необходим и тя често страда от зачервяване и раздразнение, затова продължаваме да го използваме в тази зона.



С времето обаче открих и още доста негови приложения, а именно - справя се със сухите, сърбящи и загрубели участъци по кожата на Вики (вид дерматитно състояние, което така и никой не успя с точност да диагностицира, но се проявява често през зимните месеци) буквално с 1-2 намазвания. Лично за себе си също го употребявам по няколко начина - при изгаряния и охлузвания, по загрубялата кожа на лакти, колене и пети, прави чудеса със сухите и белещи се кожички около ноктите, а през зимата, когато кожата на лицето ми се изсушава изключително много, често го използвам и върху нея като маска - нанасям лек слой и оставям за няколко минути или час, а след това премахвам внимателно излишъка със салфетка. Резултатът е видим веднага.


Опаковка: Опаковката е метална тубичка, напомняща медицински, а не козметичен продукт. В интерес на истината, за мен се оказва по-удобна от пластмасовите тубички, защото е по-лесно да бъде изстискан целият продукт до окончателното му приключване.

Текстура: Това е нещото, което най-много ме впечатли. С Вики бях използвала 7-8 различни популярни крема против подсичане и всички те ми бяха особено неприятни заради гъстата си и трудна за разнасяне формула, плътния бял филм, който оставят, и особено неприятното сухо усещане върху кожата на ръцете ми, след като съм ги нанасяла. При него нищо от изброените не е налично - кремът се разнася лесно и мазно, не оставя бели следи и кожата на ръцете ми след него е особено мека и хидратирана. Кремът все пак обаче е доста тежък и мазен и попива бавно, оставяйки защитен филм върху кожата.



Аромат: В продукта няма добавени аромати и парфюми и поради тази причина няма как да се очаква приятен козметичен аромат. Усеща се лек дъх на лекарство.

Действие: Заздравява, възстановява, хидратира и предпазва кожата, образувайки защитен филм върху нея. Действа като превенция против подсичане, за успокояване на раздразнения, овлажняване и омекотяване на сухи и загрубели участъци кожа навсякъде по тялото, при разранени зърна по време на кърмене. Тъй като не съдържа антисептици, кремът може да се употребява многократно през деня, след всяка смяна на памперса или при нужда за останалите му приложения.

Предимства: Основното му предимство е това, че наистина върши работата, за която е предназначен - предпазва от подсичане. Не съдържа парфюми, оцветители, консерванти и оцветители. Подходящ е за чувствителна кожа и дори при недоносени бебчета. Много е икономичен и е необходимо да се нанася съвсем малко количество продукт.

Недостатъци: За мен единствен недостатък е не особено приятният аромат. Не ми допада и осезаемият мазен филм, който остава върху кожата, но той се усеща само при различно от класическото и препоръчано от производителя приложение, така че нямам право да го изтъквам като недостатък на самия продукт.


Общи впечатления: Тук мисля, че ще е достатъчно само да кажа, че всеки път когато някой ме попита за препоръка за крем против подсичане, винаги посочвам именно този.

Количество: Предлага се в опаковки от 30 и 100 гр.

Цена: 30 гр. около 9лв, 100 гр. около 22лв

______________________

* Публикацията е реализирана в платено партньорство

Няма коментари

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)