Крем за лице Pixi Rose Ceramide Cream


На снимката виждате петата ми опаковка от този крем... Дори на мен ми е странно, че съм купувала един и същи крем 5 поредни пъти, но очевидно си има причина за това :)
Ефектът му върху моята кожа е повече от отличен, а цената му е съвсем поносима. Напоследък обаче сериозно се замислих дали няма български аналог и ще се радвам, ако ми помогнете да открия такъв. Но преди това ще ви разкажа какво всъщност харесвам в Pixi Rose Ceramide.

Признавам си откровено, че на мен самата никога не би ми хрумнала да си купя този продукт. Изглежда ми някак... невдъхващ доверие. Получих го обаче преди време като PR пратка от Pixi и реших да го пробвам. Оттогава вече два пъти поръчвам по 2 броя и бих поръчала пак.


Опаковка: Всъщност това е причината, поради която едва ли някога сама щях да открия този крем. Съжалявам, че не паза първата версия на опаковката му, която изглеждаше меко казано евтино. Като на крем за ръце от 2-3лв. Метална и не особено привлекателна тубичка и кутия. В последствие подобриха дизайна и сега е една идея по-добър, но определено не бих я асоциирала с качествен крем за лице. Същевременно обаче не мога да отрека, че тубичката е значително по-хугиенична и удобна за път от бурканче, така че това в крайна сметка е плюс за нея.

Текстура: Лека и немазна. Разнася се лесно и попива напълно за сеунди (моята кожа е суха).

Аромат: Много деликатен аромат на роза. В никакъв случай не е натрапчив и изчезва бързо след нанасяне.



Ефект: Гладка, отлично хидратирана, с изгладени фини линии и с видимо освежен тен кожа. В действителност това е един от малкото кремове, при които видях ефект на моето лице още след първите няколко дни употреба. Определено не го очаквах и не беше плацебо ефект, защото подходих с много предубеждение към него, но той ме опроверга.

Предимства: Приятни текстура и аромат и отличен ефект върху моята суха и силно дехидратирана кожа. Идеална основа за грим. 

Недостатъци: Не се продава в България, липсва усещането за луксозен и "по-така" продукт, заради невзрачната опаковка.



Общи впечатления: За мен това е един добър продукт. Виждам ефекта му върху себе си и покрай него се престраших да пробвам още доста продукти на марката, повечето от които определено ми харесаха. Особено голям фен съм на тониците на Pixi, но за тях ще разкажа в друг пост. Някои от продуктите на Pixi се предлагат в Sephora, но Rose Ceramide не е от тях. Аз го поръчвам от официалния сайт на марката, който доставя директно до България, като винаги намирам какво да поръчам, за да стигна безплатната доставка - https://pixibeauty.co.uk/
Напоследък обаче се замислих, че е много вероятно на нашия пазар да има еквивалент на този продукт, при това от български производител и най-ввроятно на доста по-ниска цена. Все пак в основата на крема е розовото масло, а в него ние сме ненадминати. На снимките по-горе съм показала състава на кремчето. Ако вие сте ползвали или познавате наш крем с подобен състав, ще се радвам да ми го споделите.

Количество: 50 мл.

Цена: £24.00 (около 55лв по настоящия курс)


Няма коментари

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)