ВИДЕО: 7 идеи за забавни и полезни игри за децата вкъщи

Предполагам, че всички в момента сме в търене на различни идеи за забавления у дома, за да успеем да откъснем децата от електронните устройства, на които се налага да изкарват голяма част от деня, заради наложеното от извънредното положение онлайн обучение. Ние избрахме да спазваме стриктно изолацията и почти не излизаме, а в същото време и работим у дома, затова се налага да сме още по-креативни, за да запазим физическа активност и да се разтоварваме психически. В това видео ще ви покажа някои от най-любимите занимания на децата с подръчни материали.


************

Игрите са от особено голямо значение за развитието на децата и тяхното здраве. Физическата активност именно в момента е още по-важна, но и трудно постижима заради липсата на достъп до паркове и площадки. Затова е добре в ежедневието на децата, дори и у дома, винаги да включваме дейности, които да ги раздвижат и да ги откъснат от телевизорите и мобилните устройства. Една от идеите за игри, които ще видите във видеото взех от тук. На сайта на Лукчета ще намерите и други интересни предложения за занимания.
Освен движението, има и други фактори, на които е важно да обръщаме още повече внимание сега:
Храненето е от първостепенна важност във всеки един период от живота ни, но когато имаме нужда от допълнителна подкрепа, разнообразният и пълноценен прием на хранителни вещества е задължителен. Именно и затова зимните месеци, когато има повече вируси, както и периодът на настоящата пандемия не са най-удачното време за рестриктивни диети и отслабване. Приемът на свежи плодове и зеленчуци и храни, богато на омега мастни киселини сега е още по-важен от всякога.
Хидратацията е нещо, което никога не бива да забравяме. Много от нас, седейки си вкъщи, доста по-рядко се сещат да пият вода, а това може да е пагубно за организма. 
Свежият въздух понякога ни се струва непостижим, особено в градска среда. А сега, когато почти не излизаме, липсата му се усеща най-силно. Затова честото проветряване е особено важно. Множество изследвания сочат, че въздухът у дома е няколко пъти по-замърсен от този навън, дори и в центъра на града. Причината е, че домашният въздух така или иначе идва отвън, но върху него се наслояват множество прахови частици, които се отделят от цялата домашна мебелировка, както и въглеродният диоксид, който ние издишаме в ограниченото си жилищно пространство.
Превенцията също не бива да се пренебрегва. Приемът на имунистимуланти като джинджифил, куркума, черен бъз, мед, пчелен прашец (при липса на алергии) и други могат да са ни само от полза. Билковите чайове могат много да помогнат при първи симптоми на настинка, а билковите Лукчета са добър помощник за неспокойното гърло.


* Видеото е заснето в партньорство с "Лукчета"




Няма коментари

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)