28 March 2012

Първа среща с ВВ кремовете

  Естествено, както за всяка себеуважаваща се кокона, ежедневното ровене в "Красива мама"  със сутрешното кафе и за мен е екзистенциална потребност. От този форум придобивам безброй идеи как да изхарча парите, които горкият ми, нищо неподозиращ съпруг изкарва (нямам намерение да осквернявам очите му, позволявайки му да разбере за този блог, така че ще продължи да тъне в блажено неведение).
 И така, в една прекрасна кротка утрин, озвучена от очарователните, нечленоразделни крясъци на малкия таласъм, подскащащ в разсипания преди малко от него сок, аз, пиейки невъзмутимо поредната чаша кафе, открих в гореспоменатия форум чудо на козметиката, което не съм пробвала. Това е доста рядко откритие и заслужава внимание и задълбочени проучвания. Въпросното, нетествано от моята кожа, нещо беше така нареченият BB крем - продукт измислен от някоя мързелива жена за други мързеливи жени. Той обединява в едно овлажняващ крем, крем със слънцезащитен фактор, база за грим и фон дьо тен. Някои също се твърди, че заличават бръчки, други, че избелват лунички... 30в1. Вместо обичайните замазка, шпакловка, грунд и две ръце боя по лицето, с това чудо на чудесата можеш да изглеждаш прекрасно по бързата процедура.

  Разбира се, и-бей беше щателно претърсен за добра оферта и след няколко часа моят личен комплект от мини мързел-кремове пътуваше към мен от Южна Корея (защото "красива мама" каза, че там ги правят най-добре).
  След 5 дни!!! скъпоценното пакетче беше у мен. В него имаше 4 разновидности на марката Skin79 в мини формат. Не посмях да взема голям преди да пробвам дали изобщо ще ми хареса въпросното "чудесо".
 След няколко дни тестове установих, че всъщност кремчетата вършат точно това, което се твърди на опаковката (шокиращо, нали!) - изравняват чудесно тена, хидратират кожата и я омекотяват, прикриват мимическите бръчки, които иначе с нормален крем, база и фон дьо тен отгоре си личат много повече, имат избелващ ефект и заличават лунички (това много ме разстрои, аз моите си ги харесвах, пък...). Като се появи малко повече слънце ще имам поглед и над слънцезащитното им действие (имат фактор 25).
  Доста неочаквано, обратно на предписанията на производителя, за моята суха кожа най-добри се оказаха двата розови крема, като тъмният (имам предвид цвета на тубичката, съдържанието е с еднакъв нюанс - много особен неутрален пепелив подтон, мисля, че ще пасне добре и на жълтеникава, и на розова кожа) има матов завършек, а по-светлия малко по-лъскав и с по-малка покривност.
 Перленият се оказа буквално перлен и пълен с блестящи частици... с него лъщях като златна пара на челото на циганска булка... мисля да го ползвам само на скулите за озаряване (update: това се оказа наистина страхотен хайлайтър! Нанесен само в горната част на скулите, върху ФДТ придава прекрасен естествен блясък. Кожата изглежда свежа, сочна и озарена. Количеството нужно и за двете скули е не повече от оризово зрънце)
 Златният ми се стори малко сух (а именно той се води за суха кожа, докато розвия е изписан за мазна и смесена!) и не ми хареса като усещане. Някак ми тежеше и опъваше. Чувствах го като маска. Сестра ми пък сподели обратнто - розовият й опъва, а златният й е комфортен.


Като цяло- харесаха ми много, но още се чудя дали ми допада това съкращаване на разкрасителните ритуали. Друго си е да се затвориш в банята и един час да си мааажеш ли маажеш докато горкият съпруг обгрижва таласъма...


Снимката в публикацията е взета от сайта на Skin79UPDATE: Преди малко поръчах мостри от "заличаващия" бръчки ВВ крем на Missha. Когато го пробвам ще напиша и за "Втора среща с ВВ кремовете" :)