Първа среща с ВВ кремовете

  Естествено, както за всяка себеуважаваща се кокона, ежедневното ровене в "Красива мама"  със сутрешното кафе и за мен е екзистенциална потребност. От този форум придобивам безброй идеи как да изхарча парите, които горкият ми, нищо неподозиращ съпруг изкарва (нямам намерение да осквернявам очите му, позволявайки му да разбере за този блог, така че ще продължи да тъне в блажено неведение).
 И така, в една прекрасна кротка утрин, озвучена от очарователните, нечленоразделни крясъци на малкия таласъм, подскащащ в разсипания преди малко от него сок, аз, пиейки невъзмутимо поредната чаша кафе, открих в гореспоменатия форум чудо на козметиката, което не съм пробвала. Това е доста рядко откритие и заслужава внимание и задълбочени проучвания. Въпросното, нетествано от моята кожа, нещо беше така нареченият BB крем - продукт измислен от някоя мързелива жена за други мързеливи жени. Той обединява в едно овлажняващ крем, крем със слънцезащитен фактор, база за грим и фон дьо тен. Някои също се твърди, че заличават бръчки, други, че избелват лунички... 30в1. Вместо обичайните замазка, шпакловка, грунд и две ръце боя по лицето, с това чудо на чудесата можеш да изглеждаш прекрасно по бързата процедура.

  Разбира се, и-бей беше щателно претърсен за добра оферта и след няколко часа моят личен комплект от мини мързел-кремове пътуваше към мен от Южна Корея (защото "красива мама" каза, че там ги правят най-добре).
  След 5 дни!!! скъпоценното пакетче беше у мен. В него имаше 4 разновидности на марката Skin79 в мини формат. Не посмях да взема голям преди да пробвам дали изобщо ще ми хареса въпросното "чудесо".
 След няколко дни тестове установих, че всъщност кремчетата вършат точно това, което се твърди на опаковката (шокиращо, нали!) - изравняват чудесно тена, хидратират кожата и я омекотяват, прикриват мимическите бръчки, които иначе с нормален крем, база и фон дьо тен отгоре си личат много повече, имат избелващ ефект и заличават лунички (това много ме разстрои, аз моите си ги харесвах, пък...). Като се появи малко повече слънце ще имам поглед и над слънцезащитното им действие (имат фактор 25).
  Доста неочаквано, обратно на предписанията на производителя, за моята суха кожа най-добри се оказаха двата розови крема, като тъмният (имам предвид цвета на тубичката, съдържанието е с еднакъв нюанс - много особен неутрален пепелив подтон, мисля, че ще пасне добре и на жълтеникава, и на розова кожа) има матов завършек, а по-светлия малко по-лъскав и с по-малка покривност.
 Перленият се оказа буквално перлен и пълен с блестящи частици... с него лъщях като златна пара на челото на циганска булка... мисля да го ползвам само на скулите за озаряване (update: това се оказа наистина страхотен хайлайтър! Нанесен само в горната част на скулите, върху ФДТ придава прекрасен естествен блясък. Кожата изглежда свежа, сочна и озарена. Количеството нужно и за двете скули е не повече от оризово зрънце)
 Златният ми се стори малко сух (а именно той се води за суха кожа, докато розвия е изписан за мазна и смесена!) и не ми хареса като усещане. Някак ми тежеше и опъваше. Чувствах го като маска. Сестра ми пък сподели обратнто - розовият й опъва, а златният й е комфортен.


Като цяло- харесаха ми много, но още се чудя дали ми допада това съкращаване на разкрасителните ритуали. Друго си е да се затвориш в банята и един час да си мааажеш ли маажеш докато горкият съпруг обгрижва таласъма...






Снимката в публикацията е взета от сайта на Skin79



UPDATE: Преди малко поръчах мостри от "заличаващия" бръчки ВВ крем на Missha. Когато го пробвам ще напиша и за "Втора среща с ВВ кремовете" :) 




13 коментара

  1. Много увлекателно пишеш. Най-накрая някой със суха кожа, ще следя блога ти, и идеите. А Красива Мама си е порок просто, веднъж почнеш ли, нямаш спирка. Как избра подходящият цвят за теб, след като сета съдържа различни видове крем, а не различни нюанси?

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна публикация, и много актуална! :)
    Аз самата напоследък също изпробвам различни корейски ББ кремове (да живеят тестерчетата в иБей!), като за момента все не си уцелвам цвета - розовеят ми, пък това хич не ми стои естествено.. В момента чакам тестери и на тъмнорозовия и след всички хвалебствия за него силно се надявам да ми пасне на "тена". :)
    Радвам се, че попаднах на блога ти (по време на вечерното ровене в Красива мама ;)) и с нетърпение очаквам следващи публикации.

    ОтговорИзтриване
  3. PureAdoration, просто имах късмет и нюансът ми пасна... или наистина е универсален както се твърди. Аз съм с много бяла кожа със синьо-жълт подтон и много трудно уцелвам цветове на декоративна козметика.

    Пух, тези кремчета на Скин79 са с някакъв особен сивкав подтон. Със сигурност няма да ти розовее.

    ОтговорИзтриване
  4. Ех, мен пък.ми трябва с розов отеннък. Пух ще споделиш ли кои са тези, дето ти розовеят? Ако не е коректното място да питам, коментара ми да не се публикува. Адри, прекрасен блог! Във всеки случай ще го следя, няма начин.

    ОтговорИзтриване
  5. PureAdoration, ще се радвам ако се развие блога, а коментарите помагат за това. Питай на воля. Темата е интересна за мен също защото още нямам голям опит с този тип кремове.

    ОтговорИзтриване
  6. Блогът ти е много интересен, Addri!Чета от час и вече поръчах 2 неща- въпросните ВВ кремове и крем с бяла дъвка :) И се замислих за Киндъл.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :)))
      Трябва да стана рекламен агент, хаха :)))
      Но просто съм такава. Когато нещо ме впечатли положително, бързам да го споделя и не пестя суперлативи, а продуктите, които не са ми допаднали просто захвърлям и забравям на мига и дори не ми хрумва да пиша за тях.
      Все пак, за целите на блога, няма да спестявам и негативното при бъдещите ми покупки.

      Изтриване
  7. Hot Pink BB - много икономичен откъм нанасяне, с леко сивкав отенък, аз съм с по-розова кожа и определно ми допада. Макар върху него да нанасям и пудра, мисля че спокойно мога и без нея да мина, но дългогодишния навик си е навик...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти е допаднал :)
      Днес получих нови мостри на ВВ на Missha, а чакам и едно ВВ на Baviphat. Когато ги понося известно време ще пусна публикация и за тях :) Имам предчувствие, че последния ще ми хареса най-много от всичко досега, с оглед на страхотните ми впечатления от базата им за грим.

      Изтриване
  8. Определено готин стил на писане. Мързел-крем, измислен от мързелива жена за други мързеливи жени - много хитро :)
    Не ме кефи частта, в която мъжът ти не знае за блога, но това си е до твоя преценка, разбира се.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Той вече отдавна знае. Статията е стара ;)
      Нямаше как да скрия повода да се гримирам посред нощ и да се снимам след това :)))

      Изтриване
  9. Извинявам се, ако въпроса ми е глупав...тези ББ кремове подходящи ли са за мазна и чувствителна кожа?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ни най-малко не е глупав въпроса. Напротив, абсолютно уместен е. Не всички ВВ кремове са подходящи за мазна кожа и чувствителна кожа. От тези, които съм ползвала мога да кажа твърдо, че Skin79 Hot Pink и кремовете на Lohashil са идеални за по-мазна кожа. Оранжевият Скин също, но той е доста неприятен като консистенция и не го препоръчвам.

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)