Козметични продукти, които бих купувала отново и отново

   Искаше ми се да наблегна повече на литературните публикации, но от няколко дни събирам сили да започна да се подготвям за кандидатстудентски изпит в СУ на 1 април и напълно игнорирам мисълта за всякакви други четива. Не за друго, а за да не се изкушавам от купчината интересни автори, заредени в Киндъла и да успея все някога да се захвана с българските класици. Ще видим кога ще е... 
 Ииииии заради това - отново кифленски истории Laughing


  Аз лично постоянно купувам нови и нови продукти с надеждата, че ще открия нещо различно и по-подходящо за себе си. Естествено, голяма част от покупките са несполучливи, но имам и попадения, които обичам и си взимам отново и отново, чудейки се как съм живяла без тях преди това.
  Преди да започна ми се иска да уточня някои подробности защото са от особено значение. Това, че на мен ми харесва даден продукт не значи, че е подходящ за човек с други потребности на кожата или косата. Затова:
Кожа на лицето - зимата суха до много суха, лятото нормална. Имам изразени мимически бръчици около устата и слабо забележими около очите (това ще да е от постоянната глупава усмивка, с която си ходя на лицето).
Кожа на тялото - много суха по всяко време на годината 

Коса - гъста, но много фина и тънка, с мек хвърчащ косъм. Ежемесечно третирана с изсветляващи бои. Докато беше дълга беше с нормално омазняващи се корени, но с доста сухи краища... сега краища няма Laughing и достоверно мога да твърдя, че е нормална и жива.


Сега, след като изясних детайлите, мога спокойно да споделя любимите си козметични открития.


Мицеларният разтвор на Bioderma.
За мен това е най-доброто средство за почистване на всякакъв грим - фон дьо тен, сенки, спирала, очна линия. Справя се чудесно и с водоустойчив грим без търкане. Има почистващата сила на двуфазен дегримьор, но не оставя това неприятно мазно усещане след употребата на повечето такива. Чувството е  сякаш лицето е измито с чиста вода. Другият плюс е, че е много икономична. Една голяма бутилка от 500мл ми стига за повече от 6 месеца при ежедневна употреба сутрин (с него премахвам остатъците от нощния крем) и вечер (почиствам грима преди къпане).
 Пробвала съм и мицеларни води на други марки (в момента имам такава на Виши), но тази на Биодерма ми е фаворит. Предлага се във варианти за чувствителна и за мазна кожа. Има и бебешки мицеларен разтвор, който е на по-ниска цена, а е абсолютно идентичен като действие с този за чувствителна кожа (благодаря на съфорумката от Красива мама, която сподели за това)


                               Скраб с кайсия на Freeman
Друг любим продукт, който купувам за пореден път. Ексфолира чудесно без да е прекалено груб и не пресушава сухата ми кожа. Частичките не са много едри, но достатъчно абразивни. Никога не съм обичала ексфолианти с твърде обли частички, имам чувството, че не вършат добра работа.
Всъщност от тази марка съм пробвала почти всичко - измивен гел и различни маски. Всички са ми харесвали.





Aqualia Antiox Fluid  на Vichy
Абсолютно нищо особено, но въпреки това много любимо. Не знам какво ми харесва толкова в него, но постоянно се запасявам. Чувствам кожата си много добре хидратирана без да е омазнена и течната консистенция ми е много приятна и лесна за нанасяне. Пробвала съм и други продукти от серията (крем и околоочен стик, серумът още не съм), но не ми харесаха.




Yoghurt of Bulgaria, Aqua Expert
Признавам си, че съм малко предубедена към българската козметика, но тази серия на Биофреш ме изненада много приятно. Особено ми хареса Аква експерта, който се отразява страхотно на изключително сухата кожа на тялото ми, а в същото време е лек, попива мигновено и не оставя мазно усещане.





Маска за боядисвана коса Orzene
Любима! Ефектът върху моята коса е сравним единствено с този от продуктите на Керастаз и професионалната серия на Лореал, които обаче са в пъти (много пъти) по-скъпи. Косата става мека, жива, еластична и прекрасно подредена без стърчащи сухи краища. Останалите продукти на марката не ме впечатлиха.




 L'oreal Techni art supreme smooth
Разликата във вида на косата ми без и със този продукт е толкова голяма, че просто не знам какво бих правила без него. Изглажда косъма и прави оформянето изключително лесно без да се усеща, че върху косата е нанасяно нещо. Оставя я гъвкава и мека, а формата ѝ е непокътната дори и на следващия ден.







Това е една много малка част от продуктите, които използвам редовно, но останалите не са успели да ме впечатлят с нещо особено, или ако са ме впечатлили, цената им е неоправдано висока за мен и не бих си ги купила отново. Тях няма да коментирам.




За декоративната козметика ще ми трябва отделна публикация защото там любимите неща са много :)





3 коментара

  1. Хммм,как мислиш?Дали скрабът с кайсия е подходящ за мазна кожа?Благодаря предварително за отговора!

    ОтговорИзтриване
  2. Не мога да съм категорична защото моята е суха и ми е трудно да предположа какъв ще е резултатът върху мазна. Струва ми се обаче, че на същата марка имаше отделен скраб за мазна кожа. Опаковката е почти идентична, но е с малини, а не с кайсии. Все пак, ако попаднеш на него, първо прочети етикета за да не те излъжа нещо, защото не съм го заглеждала обстойно :)

    ОтговорИзтриване
  3. Az bix vi predlojil dobra kozmetika na dobri ceni.Vijte v Prodavalnik stranicata mi,, Shushulina777

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)