Четки за грим EcoTools

  След многото хвалби, на които попаднах за тази марка, реших, че е редно да изпробвам и аз четките на Ecotools. Заради силно завишените цени в България (както обикновено), реших да си ги поръчам от и-бей. Избрах си две сетчета с размер за пътуване и ги зачаках да пристигнат.
  Това, с което са известни Екотуулс, както подсказва името им е, че са абсолютно екологични. Дръжките им са от бамбук, който е известен като един от най-бързо възобновяемите ресурси в природата и заради това си качество навлиза все по-широко в производството на какво ли не (Малко офтопик: наскоро се сдобих с чорапи направени от 100% бамбукови нишки и трябва да отбележа, че са невероятни! Не спарват крака, независимо от това каква е обувката и колко е горещо и са по-меки от памук). Металната част е от рециклиран алуминий, а влакната са изцяло синтетични.

 След две седмици четките пристигнаха. Първият сет, който се състои от малко кабуки, четка за пудра, четка за коректор и малка пухкава четка за преливане на сенки или нанасяне на хайлайтър, честно казано, ме разочарова. Чантичката, в която уж трябва да се съхраняват четките, е ужасно малка и неудобна и също толкова грозна. Освен да ги смачкате и деформирате, държейки ги в нея, друго едва ли ще постигнете.


Кабукито също не ми хареса. Струва ми се прекалено меко и пухкаво, някак рехаво за моя вкус. Четката за пудра мога да опиша по същия начин. За някого това, че са супер меки би било голям плюс, но аз обичам този тип четки да са по-плътни и стегнати и косъмът да има известна жилавост, без да е твърд. Така ми е по-лесно да притискам пудрата в кожата и имам по-голям контрол, отколкото когато я нанасям с нещо толкова меко и пухино.
Четката за коректор ми допадна като размер (малко е по-голяма от стандартните) и усещане на косъма, но тя пък би могла да е мааалко по-мека.
Рошавата блендираща четка е единствената, към която нямам никаква забележка.
   Вторият сет се състои само от четки за сенки. Те са в доста по-интелигентно проектирано и приятно на вид калъфче, което ще си употребявам с удоволствие по предназначение. Всички са много мекички и приятни и определено много ми харесаха, с изключение на малката "pencil" четка, която бих предпочела да е една идея по-твърда и плътна за да може хубаво да размазва молив и очна линия, с каквато цел мислех да я използвам.
  Нито една от четките не се скубе до момента, дори и след многократно пране. Формата им не се е деформирала и смятам, че ще си остане така още дълго време. С оглед на наистина ниската им цена (ако се поръчат от чужбина, тук изобщо не са евтини) и качеството на изработка, определено си струва да бъдат пробвани. Смятам да ми бъдат верен спътник при всяко пътуване, когато не е удобно да се носят големи четки.








5 коментара

  1. Колко ти излязоха от ибей?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Комплектът за лице около $7, а този за очи $12

      Изтриване
  2. Дали има някой нормален,който да очаква качество от и–бей??? :)

    ОтговорИзтриване
  3. Искам да ти попитам относно втория сет, който е само за очен грим. Много се чудя дали да си ги купя и дали ще ми вършат работа за преливане и опушен грим. Притеснява ме единствено това, че пише, че са произведени в Китай - знам, че там правят и качествени продукти, но... И твоите ли са произведени там ?

    ОтговорИзтриване
  4. На четките пише ли до "ECOTOOLS" TM или R в кргче? Ако е TM или няма нищо, са фалшиви.

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)