Втора среща с ВВ кремовете

   Вече посветих една публикация на този мой нов любим продукт. От тогава мина известно време и вече мога да споделя по-трайни впечатления от тъмно розовия Skin79, от който си купих голяма опаковка. Също така се амбицирах да пробвам де що има корейски ВВ крем в e-bay и за начало си поръчах мостри на Missha Signature Wrinkle Filler BB. За него гледах няколко клипчета в youtube и различни ревюта. Отзивите бяха добри, но това, което прикова най-вече погледа ми беше шишенцето на крема. Като типична сврака, облещих очи при вида на толкова лъскава и луксозна опаковка. Много добър маркетингов трик. Само заради нея бих си купила крема, въпреки по-високата му цена от повечето корейски ВВта (над $30). Все пак обаче разумът надделя и реших първо да го пробвам като си купя няколко сашета, защото непотребни лъскавини си имам в излишък. 

   И така, мостричките дойдоха и мазането започна. Като усещане върху кожата ми допадна малко повече от Skin79. Сякаш е една идея по-овлажняващ от него (аз съм с доста суха кожа) и ароматът му е по-приятен. За сметка на това обаче има някак си по-забележим пудрен завършек, който не ми допада. По други показатели различия не открих, освен, че Missha ми приляга като цвят маалко по-добре, но разликата е едва доловима (взех си №21 Light beige). И за двата крема се твърди, че имат противобръчков ефект, макар, че при Missha той е даден като основна функция. За няколко дни употреба няма как да потвърдя дали е така, но  в действителност и двата крема нанесени на лицето много добре прикриват фините линии, за разлика от повечето фон дьо тени. Основното нещо, по което се отличават е степента на слънчева защита. При Skin79 тя е 25, а при Missha - 37. Честно казано, не съм голяма почитателка на високите фактори. Първо, защото и без друго съм твърде бяла и лятото единствения ми шанс да хвана малко цвят е да ползвам ускорители за тен с не повече от 15SPF и второ, защото при снимки всичко с висока слънчева защита изглежда ужасяващо. Отразява светкавицата и резултатът е призрачно бяло лице, което би предизвикало завист дори и у обилно напудрена гейша. Тези две неща са единствената причина да не съм безвъзвратно и абсолютно безрезервно влюбена в нещото наречено ВВ крем.
   Интересно нещо забелязах когато капнах по малко от двата продукта на ръката си за снимка. Този на Missha изглежда по-светъл от Skin79, а когато ги разнеса на лицето с втория изглеждам по-бяла. Нямам друго обяснение, освен това, че Missha се адаптира по-добре към тена... 
   Като цяло обаче, не мога да кажа, че има някаква коренна разлика между двата крема, която да оправдае тройната разлика в цената (освен опаковката, но не бих дала $20+ отгоре само заради нея)
  Така или иначе, експериментите продължават и тези дни ще пробвам още мостри на различни марки. Те се намират из e-bay за центове и са наистина много полезни за да се избегне покупката на неподходящи продукти.


От ляво Missha, от дясно Skin79
Линк към "Първа среща с ВВ кремовете"

5 коментара

  1. Благодарение на теб се позаинтересувах за ББ кремовете. Поръчах си комплекта от 4 кремчета на Skin 79, защото и идея си нямам дали ще ми допаднат. Как да потърся мостри и на други ББ кремове?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще бъда много благодарна ако споделиш отзивите си тук след като ги пробваш :)
      А за да откриеш други мостри, пишеш в търсачката на e-bay "BB cream samples" и излизат много резултати със сашета от най-различни кремове. За $1-3 има оферти от по 5 сашета от конкретен крем, което за мен е най-добрия вариант, защото само с едно не можеш да добиеш достатъчно добра представа за ефекта при по-продължителна употреба.

      Изтриване
  2. Определено изпускам много като не поръчвам от инет. Явно си имало и тактики - това с мостричките не го знаех :)

    ОтговорИзтриване
  3. Почти ме убеди да си поръчам и аз няколко кремчета, за да ги тествам. Много ми е интересна темата, касаеща ББ кремовете, но признавам си от чист мързел не съм се интересувала по-подробно. Има го и момента, че аз съм с бяла кожа като сирене и ми е ужасно, невъзможно трудно да си намеря подходящ цвят и вероятно това ме е спирало до момента. Харесва ми идеята с мострите, никога не съм се замисляла, а и от теб тепърва чувам, че съществува такъв вариант изобщо.
    Благодаря за хубавата публикация, беше ми любопитно да я изчета. Продължавай в същия дух и успех с блога :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това, че си с бяла кожа е абсолютен плюс по отношение на ВВтата. Повечето са направени за такава кожа. Всъщност, сред корейските просто няма опция за тъмна кожа, или аз поне не съм срещала. Най-много до натурално бежово има, всичко друго е много светло. Но въпреки това добре се сливат с тена, дори и да не са точния цвят. Сега направих малко тен с един бронзиращ продукт и Skin79 в момента ми седи идеално, а мислех, че ще има огромна разлика с врата и деколтето...

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)