13 April 2012

В търсене на малко цвят

Любими нискобюджетни бронзиращи продукти за лице


  В предишната публикация споменах, че кръвното ми е като на вампир, а сега ще си призная, че и цветът на лицето ми е същия. Изключително бял, почти син. Сега, покрай манията със "Здрач" минавам за много фЙешън, но тъй като нито филма ми хареса (до книгите нямам и намерение да се докосвам), нито себе си одобрявам с толкова светла кожа, се опитвам да се отърва от този вид с всякакви средства.
 Обикновено убивам вампирското в мен с много слънчеви бани и солариум, но откакто осъзнах какво пагубно влияние има това пържене (почернявам много бавно и трудно) върху кожата ми и най-вече върху тази на лицето, реших да прибегна до някои козметични хитрини.
  Лошото при изкуствения тен е ужасния оранжев оттенък, който обикновено има. Често стават и петна. Много трудно е да се открие продукт, който да те превърне в мургава хубавица вместо в немит морков, дори и сред скъпите марки, които сега, докато съм без работа, са ми трудно достъпни. Един от любимите ми гримьори казва за бронзантите: "Целта е да изглеждате "целунати" от слънцето, а не нападнати от него".  Е, постигането ѝ от човек с толкова бяла кожа като моята е доста трудно, но се оказа, че не е невъзможно. Открих няколко продукта, които наистина ми вършат работа и искам да ги споделя.


  На първият попаднах съвсем случайно преди няколко дни, когато към моя покупка ми дадоха тестер, състоящ се от три сашета за 3 поредни дни с крема на L'Oreal  Nutrisummer face. Идеята на този вид продукти е, че са с много малко количество автобронзант и тенът се получава постепенно и с натрупване при продължителна употреба. Обикновено бягам като дявол от тамян при вида на подобен тип кремове. Имам горчив опит с доста от тях (включително и с друг такъв продукт на Лореал). Резултатът винаги е бил оранжев и отмиващ се неравномерно.
  Все пак, нали е на аванта, досвидя ми се да го хвърля и се намазах с първото саше още същата вечер. Не знам дали ви е позната онази ужасна миризма, присъща на всички бронзиращи кремове, която се усеща и след посещение на солариум - някаква неописуема смесица между пърлено, спарено и нещо сладникаво... за съжаление, присъства и в този крем, макар и много по-слабо от другите, които съм тествала. Това, което ми хареса обаче е консистенцията - много течен и лесен за равномерно разнасяне.
   Продуктът има претенции да предоставя 24 часова хидратация на кожата, но това твърдение изобщо не ми вдъхна доверие и отгоре нанесох обичайния си подхранващ крем. Оказа се добра идея, защото тушира гореспоменатата смрад (поне аз я възприемам така, мъжът ми напротив, каза, че миришело много приятно). 
  На сутринта първата ми работа беше да се видя в огледалото и останах приятно изненадана. Не бях оранжева, но определено нямах толкова мъртвешки бял цвят. След три дни вече имах чудесен лек тен. Продуктът се предлага във вариант за светла, средно тъмна и тъмна кожа и струва 13лв за 50мл.
  Съставих си схема за употреба - 3 дни мажа, на четвъртия правя хубаво ексфолиране и не слагам от него, после пак 3 дни мазане и един почивка. Доволна съм от резултата и го препоръчвам, но първо непременно си поискайте мостра, защото от опит знам, че не на всяка кожа ефектът е еднакво добър. за който и да било продукт.

  Втората ми находка е бронзиращата пудра на Essence Sun club matt bronzing powder. В нея ме привлече най-вече това, че е матова. Много е трудно да се намери хубава бронзираща пудра без блестящи частици или силен перлен ефект, а аз никак не обичам да лъщя през деня. Предлага се в два цвята - за блондинки със светла кожа и за брюнетки с тъмна. Цената ѝ е 7лв и някакви стотинки, а количеството доста голямо. Ухае разкошно на онези любими мои слънцезащитни лосиони с кокосово и какаово масло. Докато я ползвам имам чувството, че се пренасям на плажа.
  Купих си и двата цвята. По-светлия използвам с голяма пухкава четка като съвсем леко го нанасям отстрани на лицето и в горната част на челото. По-тъмният за мен е идеален за контуриране и го слагам с по-малка четка деликатно под скулите.

  Третото ми предложение е за тези, които не се страхуват от бронзиращи пудри с блясък. Това е пудрата на Constance Caroll Shimmer Glimmer на смешната цена от 4,50лв. Отново придава хубав и равномерен цвят, няма оранжев оттенък, а блясъкът е красив и дискретен, без едри частички. Предлага се в няколко нюанса, от които Peach Shimmer и Nude Shimmer са разкошни хайлайтъри. Доста по-добри и от неколкократно по-скъпи такива, които съм използвала преди.

  Друга голяма любов са ми изпечените (baked powder) или още наричани теракотени пудри. При тях обаче блясък винаги има в изобилие и обикновено са в нюанси подходящи за по-тъмна кожа, което ги прави приложими за мен само в края на лятото, след две седмици целодневно препичане на плажа.

Essence Sun Club Blondes, Essence Sun Club Bunettes,
Constance Caroll Shimmer Glimmer Bronze Shimmer
  Ще се радвам ако споделите ваши любими продукти за имитиране на слънчев загар или ако споделите своите впечатления от тези, които споменах в публикацията.