В търсене на малко цвят

Любими нискобюджетни бронзиращи продукти за лице


  В предишната публикация споменах, че кръвното ми е като на вампир, а сега ще си призная, че и цветът на лицето ми е същия. Изключително бял, почти син. Сега, покрай манията със "Здрач" минавам за много фЙешън, но тъй като нито филма ми хареса (до книгите нямам и намерение да се докосвам), нито себе си одобрявам с толкова светла кожа, се опитвам да се отърва от този вид с всякакви средства.
 Обикновено убивам вампирското в мен с много слънчеви бани и солариум, но откакто осъзнах какво пагубно влияние има това пържене (почернявам много бавно и трудно) върху кожата ми и най-вече върху тази на лицето, реших да прибегна до някои козметични хитрини.
  Лошото при изкуствения тен е ужасния оранжев оттенък, който обикновено има. Често стават и петна. Много трудно е да се открие продукт, който да те превърне в мургава хубавица вместо в немит морков, дори и сред скъпите марки, които сега, докато съм без работа, са ми трудно достъпни. Един от любимите ми гримьори казва за бронзантите: "Целта е да изглеждате "целунати" от слънцето, а не нападнати от него".  Е, постигането ѝ от човек с толкова бяла кожа като моята е доста трудно, но се оказа, че не е невъзможно. Открих няколко продукта, които наистина ми вършат работа и искам да ги споделя.


  На първият попаднах съвсем случайно преди няколко дни, когато към моя покупка ми дадоха тестер, състоящ се от три сашета за 3 поредни дни с крема на L'Oreal  Nutrisummer face. Идеята на този вид продукти е, че са с много малко количество автобронзант и тенът се получава постепенно и с натрупване при продължителна употреба. Обикновено бягам като дявол от тамян при вида на подобен тип кремове. Имам горчив опит с доста от тях (включително и с друг такъв продукт на Лореал). Резултатът винаги е бил оранжев и отмиващ се неравномерно.
  Все пак, нали е на аванта, досвидя ми се да го хвърля и се намазах с първото саше още същата вечер. Не знам дали ви е позната онази ужасна миризма, присъща на всички бронзиращи кремове, която се усеща и след посещение на солариум - някаква неописуема смесица между пърлено, спарено и нещо сладникаво... за съжаление, присъства и в този крем, макар и много по-слабо от другите, които съм тествала. Това, което ми хареса обаче е консистенцията - много течен и лесен за равномерно разнасяне.
   Продуктът има претенции да предоставя 24 часова хидратация на кожата, но това твърдение изобщо не ми вдъхна доверие и отгоре нанесох обичайния си подхранващ крем. Оказа се добра идея, защото тушира гореспоменатата смрад (поне аз я възприемам така, мъжът ми напротив, каза, че миришело много приятно). 
  На сутринта първата ми работа беше да се видя в огледалото и останах приятно изненадана. Не бях оранжева, но определено нямах толкова мъртвешки бял цвят. След три дни вече имах чудесен лек тен. Продуктът се предлага във вариант за светла, средно тъмна и тъмна кожа и струва 13лв за 50мл.
  Съставих си схема за употреба - 3 дни мажа, на четвъртия правя хубаво ексфолиране и не слагам от него, после пак 3 дни мазане и един почивка. Доволна съм от резултата и го препоръчвам, но първо непременно си поискайте мостра, защото от опит знам, че не на всяка кожа ефектът е еднакво добър. за който и да било продукт.

  Втората ми находка е бронзиращата пудра на Essence Sun club matt bronzing powder. В нея ме привлече най-вече това, че е матова. Много е трудно да се намери хубава бронзираща пудра без блестящи частици или силен перлен ефект, а аз никак не обичам да лъщя през деня. Предлага се в два цвята - за блондинки със светла кожа и за брюнетки с тъмна. Цената ѝ е 7лв и някакви стотинки, а количеството доста голямо. Ухае разкошно на онези любими мои слънцезащитни лосиони с кокосово и какаово масло. Докато я ползвам имам чувството, че се пренасям на плажа.
  Купих си и двата цвята. По-светлия използвам с голяма пухкава четка като съвсем леко го нанасям отстрани на лицето и в горната част на челото. По-тъмният за мен е идеален за контуриране и го слагам с по-малка четка деликатно под скулите.

  Третото ми предложение е за тези, които не се страхуват от бронзиращи пудри с блясък. Това е пудрата на Constance Caroll Shimmer Glimmer на смешната цена от 4,50лв. Отново придава хубав и равномерен цвят, няма оранжев оттенък, а блясъкът е красив и дискретен, без едри частички. Предлага се в няколко нюанса, от които Peach Shimmer и Nude Shimmer са разкошни хайлайтъри. Доста по-добри и от неколкократно по-скъпи такива, които съм използвала преди.

  Друга голяма любов са ми изпечените (baked powder) или още наричани теракотени пудри. При тях обаче блясък винаги има в изобилие и обикновено са в нюанси подходящи за по-тъмна кожа, което ги прави приложими за мен само в края на лятото, след две седмици целодневно препичане на плажа.

Essence Sun Club Blondes, Essence Sun Club Bunettes,
Constance Caroll Shimmer Glimmer Bronze Shimmer
  Ще се радвам ако споделите ваши любими продукти за имитиране на слънчев загар или ако споделите своите впечатления от тези, които споменах в публикацията.







12 коментара

  1. На първата снимка си показала няколко baked powder. Моля те кажи какви марки са (интересува ме особено тази в черната опаковка под бронзиращата пудра за брюнетки.)

    ОтговорИзтриване
  2. Тази в черната кутия е Umbrella №14. Мисля, че са българска марка. Разкошен хайлайтър е, с почти металически блясък, но ако се смесят всички цветове е за по-тъмна кожа. На светла кожа седи повече като руж, но за моя вкус е твърде лъскава за цели скули (няма видими блестящи частици, но е със силен перлен завършек). Ако се вземе с четката само от светлия цвят, тогава става и за озаряване на много бяла кожа. Но пак заради блясъка не трябва да се прекалява с количеството за да не заблещукаш като вампир на слънце :)))(аз нанасям с duo fiber четка защото имам доста тежка ръка и с друга мога да прекаля)
    Много прилича на Skinfinish-а на MAC "Perfect Topping".


    Бялата е FlorMar №43. Много я харесвам като бронзър, но върху вече понатрупан тен. Всъщност всички теракотени пудри и ружове на Флормар ми допадат много.

    Златистата е Gabrini №1, но от нея не съм във възторг. На тестера беше сякаш съвсем друг продукт :(

    И трите са по около 8лв

    ОтговорИзтриване
  3. Много благодаря! Определено ще ги потърся.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам ако споделиш и твоите впечатления ако ги пробваш. Знам, че мнението за всеки продукт е доста субективно винаги.

      Взе ли си бронзиращата пудра на Есенс и допадна ли ти?

      Изтриване
    2. Да, взех я. По-точно взех тази за брюнетки и съм я носила само 1 път, но съм впечатлена. Трябва ми малко повече време, за да кажа точно какво мисля (решила съм да си поиграя с различни четки и нанасяне преди това), но определено ще взема и по светлата.
      За тези продукти веднага като ги намеря, ще взема и споделя. От много дълго време заглеждам тези теракота пудри на Флормар, но единственото, което ме спира е многото брокат, в тях (аз съм с много тежка ръка като теб,а освен това и с очила и свалянето и слагането им като се гримирам понякога напластявам много продукт).

      Изтриване
  4. Аз днес си взех тази на Essence, бронзиращата, но за блондинки, че макар да съм с тъмна коса, кожата ми е много светла и съм много доволна. Имам по-здрав и добър вид на лицето след като си я сложих и смятам да си я ползвам за напред. :)
    Благодаря за тази статия!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей :) от къде мога да закупя пудрата на umbrella и Constance Caroll ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предполагам, че ги има в почти всяка евтина квартална парфюмерия където има марки от този клас (Golden Rose, Classics, Flormar и т.н.)
      Аз лично си ги взех и двете от едно козметично магазинче тип гараж на ул."Иван Асен" преди ъгъла с "Мизия" ако идваш от Орлов мост.
      За пудрата на Constance Caroll знам, че я има и срещу центъра по хигиена, а също и някъде на "Пиротска", т.е. не е трудно откриваема.
      Umbrella мисля, че съм виждала и в Халите на партера, а и обикновено присъстват на изложенията "Произведено в България", "Изберете българското" и "Арена на красотата" на щандовете на Lovie, които също са българска марка и имат доста сполучливи сенки, лакове и боички за декориране на маникюр.

      Изтриване
  6. Днес съвсем случайно мернах Constance Caroll в един паундленд :D. Останах доста изненадана, имаше два цвята- nude и pink. Взех и двата и ще пиша пак какви са впечатленията ми :-))

    ОтговорИзтриване
  7. Относно Constance Caroll, наистина са добри хайлайтери. Друг бронзиращ продукт,на добра цена, от който съм доволна е на Miss Sporty :-))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз тъкмо сега подготвям публикация за най-добрият бронзър, който съм пробвала някога. В бг-мамма всички полудяха по него и го сравняват и дори предпочитат пред МАК... а струва само 13лв за 30гр. :)))

      Изтриване
  8. Благодаря ви за тази интересна статия.радвам се че ни пишете и се надявам и за на пред да ни помагате.Лично аз доста трудно мога да си намеря хубав фон дьо тен или пудра.Много лесно ми се омазнява лицето и то стана на поотделни места има на отделни няма.Тук давате съвети, които следващият път при избора ще се опитам да спазва, но в крайна сметка като сложА на ръката не мога дА разбера дАли ще е добре,тъй като тя е по тъмна от лицето ми...

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)