06 April 2012

Луд на шарено се радва - палитри сенки от ebay

Едно от първите неща, които си купих когато научих що е то Пейпал и колко полезен може да бъде, беше една голяма палитра от 60 цвята сенки, 6 цвята руж и няколко червила. Определено за цената си ($8) ме изненада доста приятно и скоро след това, попадайки на  изгодни търгове в и-бей се сдобих с още две палитри.
Една от 120 цвята сенки и една с 28 цвята само в кафявата гама. За какво са ми толкова много, при положение, че имам десетки други по-малки палитри, това е въпрос, на който не мога да дам особено смислен отговор. Може би това колекциониране на козметика е изблик на огромното ми желание най-сетне да приемат дребния на градина, да започна да работя и да имам достатъчно поводи, излизания с колеги и фирмени партита, на които да се гримирам както навремето.
Сега, когато общуването ми с външния свят се изчерпва основно с разходки в парка, единственото, което слагам на лицето си е ББ крем, спирала, гланц за устни, , съвсем малко бронзър и малко хайлайтър (пристрастена съм към това чудо на козметиката, че не го пропускам никога, толкова млад и свеж вид дава на кожата... ноо за това в друга публикация).


И така, да кажа няколко думи за първата палитра.
Хубави и наситени цветове, повечето доста силно пигментирани, но има и някои по-прозрачни, подходящи за по-лек дневен грим. Една част от цветовете са матови, а другата перлени, но не прекалено лъщящи или с твърде едър брокат. Нанасят се лесно, но малко по-трудно се преливат от истински качествените скъпи сенки. Трайността им без база е много слаба, но с база издържат цял ден без никакъв проблем. Тествани са с база на NYX и с такава на ArtDeco. Червилата, на мен лично не ми харесват и не ги използвам. Перлено бялото е хубав хайлайтър, а черното доста прилична гел очна линия или основа за много тъмен опушен грим. Златистото също би могло да послужи като база за някакъв златен или бронзов грим на очите. Бялата и телесната пудра, както и яркорозовия руж са малко брашняни. Не ми харесват. Другите два ружа са доста приятни, а тъмнокафявото е доста приятен матов цвят за контуриране. Не жълтее и не оранжевее върху кожата.
    Сенките от втората палитра, тази със 120 цвята са със същите характеристики като тези от  първата. Някои сенки са перлени, други матови. Едни са силно пигментирани, други слабо. Купих си я единствено заради наличието на любимите ми коралови и тюркоазени цветове и заради приключващия на $9 търг :))) Определено в нея има по-хубави нюанси отколкото в първата и количествата от всеки цвят са близо два пъти по-големи от тези в първата. Перлените тонове са много красиви и с деликатен блясък. Харесват ми и ги използвам, въпреки че като цяло съм любител на матовите сенки.
   За хора, които обичат много цветен грим, или не са открили кои тонове и подтонове пасват най-добре на техните кожа и цвят на очите, една такава голяма палитра е много добро решение. Цената е просто смешна за съвсем приличното им качество, идеални за проби и експерименти преди да се ориентират към нещо от висока класа като MAC, Inglot, ISL и т.н., при които купуване на много цветове само за да се види човек с тях не е особено евтина идея :)


Третата палитра ми е любима по разбираеми причини - прекрасни натурално-кафяви тонове. Подходящи както за силен вечерен, така и за съвсем незабележим дневен грим. Пигментацията им е много добра, количеството от всеки цвят е доста голямо и сякаш се преливат доста по-добре от сенките в другите две палитри. Отново са и перлени, и матови. От снимката не си личи, но цветовете са доста разнообразни, има такива и в топлата, и в студената гама.


Наясно съм, че върху пръсти всички сенки изглеждат много наситени и по-пигментирани отколкото са, затова мацнах някои от цветовете с четка върху вътрешната страна на ръката за да се добие по-реална представа.Извинявам се за качеството на снимките, но всичко в блога е снимано с телефон. Цветовете излизат малко бозави и по-светли от реалното. Надявам се скоро да променя това с един нов фотоапарат.