Луд на шарено се радва - палитри сенки от ebay

Едно от първите неща, които си купих когато научих що е то Пейпал и колко полезен може да бъде, беше една голяма палитра от 60 цвята сенки, 6 цвята руж и няколко червила. Определено за цената си ($8) ме изненада доста приятно и скоро след това, попадайки на  изгодни търгове в и-бей се сдобих с още две палитри.
Една от 120 цвята сенки и една с 28 цвята само в кафявата гама. За какво са ми толкова много, при положение, че имам десетки други по-малки палитри, това е въпрос, на който не мога да дам особено смислен отговор. Може би това колекциониране на козметика е изблик на огромното ми желание най-сетне да приемат дребния на градина, да започна да работя и да имам достатъчно поводи, излизания с колеги и фирмени партита, на които да се гримирам както навремето.
Сега, когато общуването ми с външния свят се изчерпва основно с разходки в парка, единственото, което слагам на лицето си е ББ крем, спирала, гланц за устни, , съвсем малко бронзър и малко хайлайтър (пристрастена съм към това чудо на козметиката, че не го пропускам никога, толкова млад и свеж вид дава на кожата... ноо за това в друга публикация).


И така, да кажа няколко думи за първата палитра.
Хубави и наситени цветове, повечето доста силно пигментирани, но има и някои по-прозрачни, подходящи за по-лек дневен грим. Една част от цветовете са матови, а другата перлени, но не прекалено лъщящи или с твърде едър брокат. Нанасят се лесно, но малко по-трудно се преливат от истински качествените скъпи сенки. Трайността им без база е много слаба, но с база издържат цял ден без никакъв проблем. Тествани са с база на NYX и с такава на ArtDeco. Червилата, на мен лично не ми харесват и не ги използвам. Перлено бялото е хубав хайлайтър, а черното доста прилична гел очна линия или основа за много тъмен опушен грим. Златистото също би могло да послужи като база за някакъв златен или бронзов грим на очите. Бялата и телесната пудра, както и яркорозовия руж са малко брашняни. Не ми харесват. Другите два ружа са доста приятни, а тъмнокафявото е доста приятен матов цвят за контуриране. Не жълтее и не оранжевее върху кожата.
    Сенките от втората палитра, тази със 120 цвята са със същите характеристики като тези от  първата. Някои сенки са перлени, други матови. Едни са силно пигментирани, други слабо. Купих си я единствено заради наличието на любимите ми коралови и тюркоазени цветове и заради приключващия на $9 търг :))) Определено в нея има по-хубави нюанси отколкото в първата и количествата от всеки цвят са близо два пъти по-големи от тези в първата. Перлените тонове са много красиви и с деликатен блясък. Харесват ми и ги използвам, въпреки че като цяло съм любител на матовите сенки.
   За хора, които обичат много цветен грим, или не са открили кои тонове и подтонове пасват най-добре на техните кожа и цвят на очите, една такава голяма палитра е много добро решение. Цената е просто смешна за съвсем приличното им качество, идеални за проби и експерименти преди да се ориентират към нещо от висока класа като MAC, Inglot, ISL и т.н., при които купуване на много цветове само за да се види човек с тях не е особено евтина идея :)


Третата палитра ми е любима по разбираеми причини - прекрасни натурално-кафяви тонове. Подходящи както за силен вечерен, така и за съвсем незабележим дневен грим. Пигментацията им е много добра, количеството от всеки цвят е доста голямо и сякаш се преливат доста по-добре от сенките в другите две палитри. Отново са и перлени, и матови. От снимката не си личи, но цветовете са доста разнообразни, има такива и в топлата, и в студената гама.


Наясно съм, че върху пръсти всички сенки изглеждат много наситени и по-пигментирани отколкото са, затова мацнах някои от цветовете с четка върху вътрешната страна на ръката за да се добие по-реална представа.



Извинявам се за качеството на снимките, но всичко в блога е снимано с телефон. Цветовете излизат малко бозави и по-светли от реалното. Надявам се скоро да променя това с един нов фотоапарат.

10 коментара

  1. И аз открих ибей с такава палитра, само че с 88-те цвята в топлата гама - тези количества жълти, сини и зелени не можах да си представя, че ще ги сложа на себе си :D Споделям напълно впечатленията, много съм доволна, особено предвид цената :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С тези цветове и аз не съм се явявала на обществено място. Мажа си се вкъщи, колкото да констатирам, че съм неотразима и после се изтривам :)))

      Изтриване
  2. Блогът ти е страхотен и много полезен :) С голям интерес го следя, откакто го открих в бг мама :) Много им се чудя и аз на тези сенки, но тези сини жълти и зелени не знам къде да ги използвам и май ще се насоча към палитрата на E.L.F :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Палитрата на ЕЛФ има много приятни тонове. Ако не носиш ярки цветове по-добре наистина се насочи към нея или като тази на Пух с пастелните нюанси :)

      Изтриване
  3. Здравейте, всеки ден се убеждавам колко различни са хората - аз мога да нося само ярки цветове. Не тъмни, а ярки. Пробвала съм разбира се всякакви варианти, но с пастелни, матови или просто бледи и убити цветове изглеждам буквално болна. Впоследствие четох, че имало връзка с цветотипа и спрях да правя опити да изглеждам по-зле от обичайното. Затова или съм без грим на очите, или при повод е точно ярко жълто, синьо и зелено (така написано звучи по-зле, отколкото изглежда реално).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно подкрепям, че за всеки човек е индивидуално какво му отива. Много зависи от тона и подтона на кожата, от цвета и нюанса на очите, от косата... безброй много фактори са и именно затова е хубаво да се експериментира докато открият най-добрите комбинации :)
      На мен, например, изобщо не ми отива сив и син грим. Изглеждам ужасяващо, а толкова много ми харесват. За сметка на това във всички топли нюанси изглеждам добре, но най-вече в кафяво.
      Ярките цветове могат да седят изключително красиво ако се нанесат правилно.
      Ето нещо много любимо - http://makeupminutes.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/03/african_american_makeup_looks_and_trends.jpeg

      Изтриване
  4. Блогът ти наистина е много интересен. Искам да попитам, от американския или английския Ибей си ги поръча и колко ти излезе доставката? В сайта на пощата пише, че колетът струва около 20лв и някак си, то излиза повече от самите сенки. Благодаря предварително :)

    ОтговорИзтриване
  5. От американския си пазарувам обикновено. Доставката и на трите палитри беше безплатна.

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте!~ ПОлезен блог сте спретнала!ВЪзхищавам ви се! Искам да кажа че 2 момичета които са гримьори са купували палитри от ибей и не са доволни от пигментацията. Но аз съм много бледа, с бяло-жълтеникава кожа. не ми отиват много цветове. И съм на етапа с пробването. Може ли някой да микаже как се казва втората палитра от третата снимка и да ми дадете линк? А ако не ви трябва може да я купя.
    И ако сте гримьор дайт еми съвет какво ми отива. Слагам само светло синьо, леко зелено, светло перлено лилаво, понеже ако сложа тъмно на млечната ми кожа стои сякаш някой ме е посинил:D
    Обичам и жълто но не ми отива. обичам шайн и перлени цветове. След като завърши експериментирането ми ще си купя палитра поне 30 цвята:D
    Очите ми са кафяво бадемови в основта и към периферията са зелени.
    Ще съм благодарна ако кажете какви зветове да ползвам. ХАресвам и прасовеното и лекожълто, но не ми харесва как стоят върху мен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1311&_nkw=120%20eyeshadow%20palette&_sacat=0&_clu=2&_fcid=34&_localstpos&_stpos&gbr=1

      Това е палитрата. Позната е като "120 eyeshadow palette". Ако се ползва без основа наистина не е добре пигментирана, но върху добра база за сенки е повече от чудесна за тази цена :)

      Колкото до това какво Ви отива. Аз лично се въздържам от подобни съвети без да съм видяла конкретния човек, но щом кожата е с жълт подтон, то топлите нюанси на различните цветове би трябвало да Ви отиват доста повече от студените.
      По отношение на бледата кожа и тъмният грим... аз именно напротив, смятам, че точно светлите жени са най-облагодетелствани по отношение на тъмния грим и на тях седи най-добре. Задължително комбиниран със светло и неутрално червило обаче. Вече ярките и неонови цветове наистина не са за бяла кожа. Те седят много по-добре на тен.

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)