27 April 2012

Нови придобивки от Sigma

  Преди време писах за четките на Sigma. Харесаха ми толкова много, че си поръчах още няколко.
Този път обаче чувствата ми са смесени. Някои от новите придобивки са страхотни, други не са нищо особено, а едната е направо абсолютно разочарование.
  Четките, които пристигнаха с тази поръчка (отново на митница) са  Precision Round - P82 за нанасяне и преливане на коректор, Short Shader - E20 за размазване и омекотяване на границата между сенките и молива или очната линия, Flat Definer - E15 за нанасяне на гел очна линия в основата на миглите и във водната линия, Large Fluff - E50, която си взех за да нанасям пудра върху коректора в зоната под очите, Small contour F05 за контуриране и Tapered Highlighter - F35 за прахообразни хайлайтъри.
   Ще започна с тези, които ми харесват наистина много. Това са Precision Round P82Blending E25 и Short Shader E20

Precision Round P82
   Първата е невероятна. Много е нежна към деликатната зона под очите, а в същото време нанася всякакъв коректор толкова лесно и естествено, че дори в увеличителното огледало не си личи, че имам такъв. Сенките са прикрити идеално. Досега ми беше голям проблем поставянето на коректор. Пробвала съм буквално десетки. Нанасяла съм ги и с пръсти, и с beautyblender, и с триъгълна гъбичка, и със стандартна четка за коректор... все не ми се получаваше перфектно, или за да се получи трябваше да си играя по 5 минути. Сега с тази четка става за секунди и резултатът е изключително добър. 
  Втората вече я имах в травъл размер като подарък към предишната поръчка, но ми седеше грозно в стойката с останалите четки с късата си сива дръжка, на фона на всички останали, които са с дълги и черни (Да, тотално луда съм. Това ми е професионално изкривяване от интериорния дизайн и държа на всякакви безумни детайли). Подарих я на сестра ми и си поръчах стандартната версия. Чудесна е! Става и за нанасяне на сенки и за преливане. Когато бързам и правя по-семпъл грим на очите използвам само нея.
  Третата е най-добрата, която съм използвала за размазване на молив или очна линия и за нанасяне на сенки в основата на миглите. Става много по-лесно и бързо отколкото със заострените "pencil" или "smudge" четки.
  Четките, които ми харесват, но не са нищо невиждано, са Large Fluff - E50Tapered Highlighter - F35 и Flat Definer - E15.
  Първата е много удобна за нанасяне на пудра на по-малки и труднодостъпни участъци като зоната около носа и под очите, но същата работа би свършила всяка голяма и пухкава четка за сенки.
  Втората я взех за прахообразни хайлайтъри и ми върши добра работа за целта.
  Третата е чудесна за слагане на гел очна линия много плътно в основата на миглите и във водната линия. Една от любимите ми четки е, но има и по-евтини такива със същите функции и качество.


Вижда се добре колко много се скубе четката
  Четката, от която съм наистина разочарована е Small contour F05. Въпреки, че името ѝ показва размера, все пак очаквах да е малко по-голяма. Освен това е по-жилава от ъгловата четка на Сигма за контуриране, която също имам и взима твърде много продукт и го нанася прекалено концентрирано, заради което ми е много трудна за работа. Но не това е основният проблем. Това, което ме влудява е, че се скубе безумно! Поне по 2-3 косъма на всяка употреба. Струва ми се, че ако не спрат да падат косми и не ѝ намеря някакво по-добро приложение ще я запратя право в кофата...
  Подаръкът от Sigma, който получих към тази поръчка е ярко розова травъл версия на Eye Liner E05. Вече имам такава от предишната си поръчка, затова тази си седи прибрана и неразопакована. Ще я прибавя към няколко други по-интересни неща, които съм купила за някого от последователите на блога - така наречения Giveaway, който е доста популярен в чужбина. Намислила съм да направя такъв когато блогът събере 100 последователя. Дано да е скоро :)